Choose your country / language

Cégtörténeti mérföldkövek

Passion for surface solutions: from our beginnings in 1946 until today

1946–2021: Az ötlettől a nemzetközi piacvezető szerepig.

Az Oerlikon Balzers már 75 éve szállítja a vékonyréteg-bevonatolás úttörő fejlesztéseit és átfogó műszaki megoldásait. A felületkezelési megoldások iránti elhivatottságunkat a környezettudatosság, az újítási vágy, a vállalkozó szellem és a hagyomány egyedi kombinációjával fejezzük ki. Ez ügyfeleinknek és a környezetnek is hasznára válik – tegnap, ma és holnap.

Ismerje meg az Oerlikon Balzers 75 évét

A Balzers első PVD keménybevonatata, a BALINIT® A hivatalosan 1978. szeptember 1-jén „született meg”. Azóta az Oerlikon Balzers példátlan sikert aratott: a bevonatolás úttörője, majd a terület piacvezetője lett.

Idővonal

Idővonal szűrő

Az Oerlikon egyesült a gyémánt bevonatolás vezető vállalatával, a németországi D-Coat GmbH-val

Az Oerlikon megvásárolta a D-Coat GmbH-t, a gyémánt bevonatolási technológia élén álló németországi céget. Az egyesüléssel kibővült az Oerlikon Balzers felületkezelési portfóliója, különösen a repülőgép iparban és az autóiparban használatos forgácsoló szerszámok területén.

Új globális PDC kompetencia központ (Plastic Design Components = műanyag dizájnelemek) nyílik Bisingenben, Németországban

Most, hogy az új telephely megnyílt, számos iparág számára kínálhatjuk a műanyag fröccsöntött alkatrészek bevonatolását, beleértve az autóipart, a fogyasztási cikkeket és a háztartási készülékeket is: A fémbázisú műanyag bevonatok az ePD technológiánkon alapulnak Mindemellett, a Bisingen-i Kompetencia Központ elsősorban az INUBIA bevonatolórendszerek értékesítéséért felel, és támogatást nyújt az érdeklődő ügyfelek saját bevonatoló létesítményeik tervezésénél, felállításánál és üzembe helyezésénél. Ez magában foglalja a bevonat- és a termékfejlesztést, csakúgy, mint a teljes gyártási folyamat tervezését.

Airbus minősítést szerzett az Oerlikon Balzers csúcskategóriás bevonatolórendszere a REACH-konform Balinit C alkatrész bevonatokra

Az Oerlikon Balzers megszerzte az Airbus minősítését, az RS 50 bevonatoló berendezésére, ahol a legújabb szénalapú bevonatolási technológiát alkalmazzák. Az RS 50 a Párizs melletti Ferrières-en-Brie településen található, ez az Oerlikon egyik legjelentősebb repülőgép tanúsítvánnyal rendelkező üzeme. Ezt a bevonatolási rendszert az Airbus választotta és hagyta jóvá, hogy a BALINIT C-vel REACH-konform PVD bevonatot tudjon biztosítani.

Az Oerlikon Balzers bemutatta a REACH-konform BALINIT PROTEC bevonatát ipari gázturbina kompresszorokhoz

Három kulcstényező befolyásolja az ipari gázturbina kompresszorok teljesítményét: szilárd részecskék eróziója (SPE), vízcseppek eróziója (WDE) és a turbina lapátok korróziója. Ha nem észlelik, ezek a problémák csökkentik a hatékonyságot és megnövelik az erőmű üzemeltetők költségeit. Az Oerlikon Balzers BALINIT PROTEC bevonata egy REACH-kompatibilis bevonat, melyet kifejezetten az ipari gázturbina kompresszorok hatékonyságának szignifikáns növeléséhez, illetve azok korrózióval és az erózióval szembeni védelméhez fejlesztettek ki.

Az Oerlikon Balzers bemutatta a fogászati felépítményekhez és műszerekhezhez alkalmazható BALIMED TICANA bevonatát

Az Oerlikon Balzers bemutatta a BALIMED TICANA-t, egy PVD bevonatot, melyet kifejezetten fogászati felépítményekhez és műszerekhez terveztek, és amely megfelel a modern fogászat szigorú követelményeinek. Az innovatív bevonat az emberi ínyével azonos színű, ami diszkrétté teszi azt, emellett funkcionális tulajdonságai segítenek abban, hogy a betegek a legjobb hosszútávú egészségügyi ellátást kapják. Az új BALIMED TICANA bevonat egy újabb előrelépést jelent az Oerlikon Balzers orvostechnikai növekedési stratégiájában.

Oerlikon Balzers France "Nadcap Merit Status" -sal jutalmazták

Az Oerlikon Balzers megkapta a "Nadcap Merit" státuszt az összes Ferrières-en-Brie központban használt bevonattechnológiára. A "Merit" (érdem) státusz ritkább ellenőrzési ütemezést jelent, és „a bizalom jele a minőség iránti folyamatos elkötelezettségre” - áll a Nadcap-et felügyelő Performance Review Institute közleményében

Az Oerlikon Balzers új gyártástámogató központot nyit az elő- és utókezeléshez Svédországban

Az Oerlikon Balzers új gyártástámogató központot nyitott Uppsala városában, Svédországban, az autóipari forgácsoló szerszámok elő- és utókezelésére. Az új létesítmény nem csak információs és tanácsadói szolgáltatást biztosít: a dolgozók és gyakornokok oktatási központjaként is szolgál, így az Oerlikon Balzers alkalmazottai mindig friss, naprakész tudással rendelkeznek az elő- és utókezelésről, és első osztályú szolgáltatást nyújtanak az ügyfelek számára szerte a világon.

Az Oerlikon Balzers GreenCo Tanúsítványt, valamint Platinum Kiválósági Díjat kapott Indiában

Oerlikon Balzers India elnyerte az ún. GreenCo Ezüst Tanúsítványt az Indiai Iparszövetségtől (CII), valamint első helyezést ért el az Indiai Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetsége (FICCI) által rendezett Quality Excellence versenyen. A díjjal együtt az Oerlikon Balzers elismerést kapott ökológiailag fenntartható üzleti modelljének létrehozásáért, valamint az ügyfél elégedettségét szolgáló kiváló minőségű áru és szolgáltatás nyújtásáért.

Az Oerlikon Balzers a "Felületkezelések legjobb szállítója" elismerést kapott a Bosch-tól

Az Oerlikon Balzers elnyerte a Bosch „A felületkezelések legjobb szállítója” díját 2019-ben. A vállalatot elismerték, mint a világ vezető autóipari beszállítójának precíziós alkatrészeire csúcskategóriás bevonataival kiváló minőséget nyújtó cég.

Oerlikon Balzers bemutatja az új BALORA portfóliót, mely a PVD Arc technológián alapuló MCrAlY bevonatok következő generációja

Az Oerlikon Balzers bemutatta új BALORA bevonat-portfólióját, melynek bevonatai forradalmi tulajdonságokkal rendelkeznek olyan magas hőmérsékletű környezetekben, mint a repülőgépipar és az energiatermelés. Az új portfólió első bevonata, a BALORA PVD MCrAlY képviseli a nagy sűrűségű MCrAlY bevonatok következő generációját, mely az Oerlikon Balzers jól bevált PVD Arc felület- és berendezés technológiáit használva kiemelkedő védelmet ad az oxidáció és a korrózió ellen a turbinák forró zónájában.

1 / 10

Visszajelzése vagy kérdése van? Lépjen kapcsolatba velünk!

keyboard_arrow_up