Choose your country / language

BALINIT TRITON

A

BALINIT® TRITON egyesíti a nagy keménységet a rendkívül kis súrlódási tényezővel. A szénbevonat (DLC) ez esetben különösen jó védelmet nyújt az abrazív és adhéziós kopás ellen, még minimálkenés vagy száraz megmunkálás esetén is. Szokatlanul tömör struktúrája emellett a korrózióállóságot is javítja.

Az élelmiszer-semleges BALINIT® TRITON ideálisan alkalmazható például műanyagfröccsöntő és kenés nélküli rendszerekben.

BALINIT TRITON
Bevonat anyaga a-C:H
Bevonatolási technológia PACVD
Bevonat színe fekete
Bevonat keménység HIT [GPa]* ~15-25
Súrlódási együttható acéllal (szárazon)** 0,1–0,2
Belső feszültség [GPa]*** 0,1–0,2
Max. üzemi hőm. [°C]**** 300
Eljárás hőmérséklete < 250
Általános megjegyzés A megadott adatokat kérjük iránymutatóként kezelni, azok az adott alkalmazástól és felhasználási körülményektől valamint a vizsgálati feltételektől is függnek.
*Bevonat keménység HIT [GPa] A mérések ISO 14577 szerinti nanobemetszéssel történtek. Multilayer szerkezetű bevonatok esetén az egyes rétegek keménysége eltérő. A keménység az adott alkalmazástól függően módosítható.
**Súrlódási együttható acéllal (szárazon) A keménység megállapítása ball-on-disc (gömbsüveg csiszolattal) vizsgálattal, száraz körülmények között, ASTM G99 szerinti acélgolyóval történt. Felfutás alatt a megadottnál nagyobb értékek fordulhatnak elő.
***Belső feszültség [GPa] A mérések XRD, illetőleg hajlítási eljárással (Stoney-képlet) történtek. A számított hőterhelést kivontuk.
****Max. üzemi hőm. [°C] Ezek nem gyakorlati körülmények között mért, közelítő értékek. A termodinamikai törvényeknek megfelelően az értékek függenek az alkalmazásban tapasztalható nyomástól.

Visszajelzése vagy kérdése van? Lépjen kapcsolatba velünk!

keyboard_arrow_up