\uf1ad

Gyártási folyamat Nálunk szerszámai és alkatrészei jó kézben vannak

Gyártási folyamat

Az Oerlikon Balzers gyártási folyamata világszerte egységes és következetes csúcsminőséget garantál.

Nekünk minőség – Önnek nyereség

Minden üzemünkben azonos gépparkkal és munkafolyamattal végezzük a szerszám- és alkatrész-bevonatolást.

Gyártási folyamatunk az átvételi ellenőrzéstől a visszaszállításig az adott alkatrészeknek vagy szerszámnak megfelelően alakul, minden esetben az elvégzendő bevonatoláshoz illeszkedve.

Automatizált és szabványos gyártási folyamatunkkal világszerte egységes és kiszámítható csúcsminőséget garantálunk.

Átvételi ellenőrzés

A bevonatolandó munkadarabokat gyorsan ellenőrizzük darabszám, anyagminőség és felületi állapot szempontjából. A gyártási feladatsort ügyfelünk specifikációja határozza meg.

Tisztítás

A bevonat tapadásához elengedhetetlen a felület tisztasága. Ennek megfelelően az Oerlikon Balzers nagy gondot fordít a felületek PVD-bevonatolásának előkészítésére. Többlépcsős ultrahangos tisztító gépsort, valamint vizes alkáli fürdőt kínál – a környezetkárosító adalékok mellőzésével.

Bevonat eltávolítás

Újrabevonatolás esetén a korábbi bevonatréteg eltávolítására lehet szükség. Az Oerlikon Balzers speciális eljárásokat fejlesztett ki a különféle PVD-bevonatoknak az alapanyag károsítása nélküli eltávolítására.

Előkezelés

Ha további előkezelés szükséges, akkor az Oerlikon Balzers alkalmazza az adott esetben szükséges eljárást: a szűk furatokból például vákuumos kiizzítással tisztítja ki a visszamaradt szennyeződéseket, a porózus felszíni réteget mikroszemcseszórással távolítja el, míg forgácsolószerszám esetén élpreparációt végez.

Betöltés

cserélhető készülékekbe töltveBevonatolás előtt a munkadarabokat megfelelő készülékbe töltjük, és így helyezzük be a bevonatoló berendezésbe. Nagyobb gyártási szériák esetén a készülékek betöltése automatikusan történik. A munkadarabok meghatározott elrendezésű betöltése következetes eredményt biztosít.

Bevonatolás

Az Oerlikon Balzers bevonataiAz Oerlikon Balzers bevonatolási folyamata a korszerű gyártás egyre szigorodó elvárásait mindig teljesítő, csúcsminőségű szerszámokat és alkatrészeket eredményez. A bevonatolási eljárások széles választékával szinte korlátlanul sokféle alkalmazás válik lehetővé. Szakértőink – ügyfeleinkkel szoros együttműködésben – világszerte folyamatosan nyitottak az új alkalmazásokra.. Igény esetén vevőreszabott bevonatolást biztosítunk.

Utókezelés

A szerszámok felületének finomítására olyan eljárásokat kínálunk, mint polírozás, mikroszemcsefúvás, kefés tisztítás és húzófiniselés. Az évek során az Oerlikon Balzers olyan kiterjedt ismeretanyagot szerzett, hogy mindig képes javaslatot tenni az adott igényeknek megfelelő és a lehető legkedvezőbb megoldásra, valamint az alkalmazandó berendezésre.

Minőségi ellenőrzés

Végátvétei vizsgálat a gyártási folyamat végénA bevonatolás sikeressége közvetlenül összefügg a szerszám állapotával és minőségével is. Vizuális és mechanikus eljárásokkal értékeljük a bevonatok beszállított munkadarabokkal való kompatibilitását, valamint meghatározzuk a bevonat minőségét. Műszaki megoldásaink számos iparágbeli alkalmazásának köszönhetően képesek vagyunk kialakítani az optimális minőség-ellenőrzési eljárást.

Csomagolás, kiszállítás

A bevonatolt munkadarabokat rendszerint abban a csomagolásban szállítjuk, amelyben beérkeztek. Megfelelő tisztítókosárban átvett munkadarabok esetében jelentős megtakarítás érhető el.

Kapcsolat