Choose your country / language

Gyártási folyamat

Nálunk szerszámai és alkatrészei jó kézben vannak

Gyártási folyamat

Az Oerlikon Balzers gyártási folyamata világszerte egységes és következetes csúcsminőséget garantál.

Nekünk minőség – Önnek nyereség

Minden üzemünkben azonos gépparkkal és munkafolyamattal végezzük a szerszám- és alkatrész-bevonatolást.

Gyártási folyamatunk az átvételi ellenőrzéstől a visszaszállításig az adott alkatrészeknek vagy szerszámnak megfelelően alakul, minden esetben az elvégzendő bevonatoláshoz illeszkedve.

Automatizált és szabványos gyártási folyamatunkkal világszerte egységes és kiszámítható csúcsminőséget garantálunk.

 • Átvételi ellenőrzés

  A bevonatolandó munkadarabokat gyorsan ellenőrizzük darabszám, anyagminőség és felületi állapot szempontjából. A gyártási feladatsort ügyfelünk specifikációja határozza meg.

 • Tisztítás

  A bevonat tapadásához elengedhetetlen a felület tisztasága. Ennek megfelelően az Oerlikon Balzers nagy gondot fordít a felületek PVD-bevonatolásának előkészítésére. Többlépcsős ultrahangos tisztító gépsort, valamint vizes alkáli fürdőt kínál – a környezetkárosító adalékok mellőzésével.

 • Bevonat eltávolítás

  Újrabevonatolás esetén a korábbi bevonatréteg eltávolítására lehet szükség. Az Oerlikon Balzers speciális eljárásokat fejlesztett ki a különféle PVD-bevonatoknak az alapanyag károsítása nélküli eltávolítására.

 • Előkezelés

  Ha további előkezelés szükséges, akkor az Oerlikon Balzers alkalmazza az adott esetben szükséges eljárást: a szűk furatokból például vákuumos kiizzítással tisztítja ki a visszamaradt szennyeződéseket, a porózus felszíni réteget mikroszemcseszórással távolítja el, míg forgácsolószerszám esetén élpreparációt végez.

 • Betöltés

  Bevonatolás előtt a munkadarabokat megfelelő készülékbe töltjük, és így helyezzük be a bevonatoló berendezésbe. Nagyobb gyártási szériák esetén a készülékek betöltése automatikusan történik. A munkadarabok meghatározott elrendezésű betöltése következetes eredményt biztosít.

 • Bevonatolás

  Az Oerlikon Balzers bevonatolási folyamata a korszerű gyártás egyre szigorodó elvárásait mindig teljesítő, csúcsminőségű szerszámokat és alkatrészeket eredményez. A bevonatolási eljárások széles választékával szinte korlátlanul sokféle alkalmazás válik lehetővé. Szakértőink – ügyfeleinkkel szoros együttműködésben – világszerte folyamatosan nyitottak az új alkalmazásokra.. Igény esetén vevőreszabott bevonatolást biztosítunk.

 • Utókezelés

  A szerszámok felületének finomítására olyan eljárásokat kínálunk, mint polírozás, mikroszemcsefúvás, kefés tisztítás és húzófiniselés. Az évek során az Oerlikon Balzers olyan kiterjedt ismeretanyagot szerzett, hogy mindig képes javaslatot tenni az adott igényeknek megfelelő és a lehető legkedvezőbb megoldásra, valamint az alkalmazandó berendezésre.

 • Minőségi ellenőrzés

  The success of a coating also hinges directly on the condition and quality of the tool. Visual and mechanical mA bevonatolás sikeressége közvetlenül összefügg a szerszám állapotával és minőségével is. Vizuális és mechanikus eljárásokkal értékeljük a bevonatok beszállított munkadarabokkal való kompatibilitását, valamint meghatározzuk a bevonat minőségét. Műszaki megoldásaink számos iparágbeli alkalmazásának köszönhetően képesek vagyunk kialakítani az optimális minőség-ellenőrzési eljárást.ethods are employed to assess the coating compatibility of incoming items and to determine coating quality. The deployment of our technologies in a wide range of industries allows us to optimally consult regarding the appropriate quality inspection method.

 • Csomagolás, kiszállítás

  A bevonatolt munkadarabokat rendszerint abban a csomagolásban szállítjuk, amelyben beérkeztek. Megfelelő tisztítókosárban átvett munkadarabok esetében jelentős megtakarítás érhető el.

© Copyright 2024 OC Oerlikon Management AG

Back to top keyboard_arrow_up

keyboard_arrow_up