Choose your country / language

BALINIT TRITON STAR Kivételesen sűrű szerkezetű szénbevonat, kiváló tribológiai megtámasztással (STAR)

BALINIT TRITON STAR

BALINIT® TRITON STAR a nagy keménységet rendkívül alacsony súrlódási együtthatóval kombinálja. Gyémántszerű szénbevonatként (DLC) különösen jó védelmet nyújt az abrazív anyagok okozta és az adhéziós kopás ellen. A fémbázisú  tartóréteg (króm-nitrid) jelentősen megnöveli a teherbíró képességet, így a BALINIT® TRITON STAR bevonat alkalmazhatóvá vált például az alumínium formázási eljárások széles skálájához.

BALINIT TRITON STAR
Bevonat anyaga CrN / a-C:H
Bevonatolási technológia PACVD
Bevonat színe fekete
Bevonat keménység HIT [GPa]* ~15-25
Súrlódási együttható acéllal (szárazon)** 0.1 - 0.2
Max. üzemi hőm. [°C]**** 300
Eljárás hőmérséklete < 250
Általános megjegyzés A megadott adatokat kérjük iránymutatóként kezelni, azok az adott alkalmazástól és felhasználási körülményektől valamint a vizsgálati feltételektől is függnek.
*Bevonat keménység HIT [GPa] A mérések ISO 14577 szerinti nanobemetszéssel történtek. Multilayer szerkezetű bevonatok esetén az egyes rétegek keménysége eltérő. A keménység az adott alkalmazástól függően módosítható.
**Súrlódási együttható acéllal (szárazon) A keménység megállapítása ball-on-disc (gömbsüveg csiszolattal) vizsgálattal, száraz körülmények között, ASTM G99 szerinti acélgolyóval történt. Felfutás alatt a megadottnál nagyobb értékek fordulhatnak elő.
****Max. üzemi hőm. [°C] Ezek nem gyakorlati körülmények között mért, közelítő értékek. A termodinamikai törvényeknek megfelelően az értékek függenek az alkalmazásban tapasztalható nyomástól.

© Copyright 2024 OC Oerlikon Management AG

Back to top keyboard_arrow_up

keyboard_arrow_up