Choose your country / language

Cégtörténeti mérföldkövek

Passion for surface solutions: from our beginnings in 1946 until today

1946–2021: Az ötlettől a nemzetközi piacvezető szerepig.

Az Oerlikon Balzers már 75 éve szállítja a vékonyréteg-bevonatolás úttörő fejlesztéseit és átfogó műszaki megoldásait. A felületkezelési megoldások iránti elhivatottságunkat a környezettudatosság, az újítási vágy, a vállalkozó szellem és a hagyomány egyedi kombinációjával fejezzük ki. Ez ügyfeleinknek és a környezetnek is hasznára válik – tegnap, ma és holnap.

Ismerje meg az Oerlikon Balzers 75 évét

A Balzers első PVD keménybevonatata, a BALINIT® A hivatalosan 1978. szeptember 1-jén „született meg”. Azóta az Oerlikon Balzers példátlan sikert aratott: a bevonatolás úttörője, majd a terület piacvezetője lett.

Idővonal

Idővonal szűrő

Az Oerlikon Balzers bemutatja BALIMED® orvosi bevonatait

Az Oerlikon Balzers bemutatta a hét csúcsminőségű bevonatból álló BALIMED bevonatcsaládot, amely megfelel a mai orvosi eszközök és alkatrészek piacán támasztott követelményeknek. Ezek a kis súrlódású és kopásálló vékonybevonatok nagy költséghatékonyságot kínálnak és biokompatibilitásuknak, antibakteriális és kémiailag inert tulajdonságuknak köszönhetően hozzájárulnak a páciensek életminőségének javításához.

Az Oerlikon Balzers tovább bővül egy új vevői központtal Kínában

Az Oerlikon Balzers nagy nyitóceremónia kereteiben a meghívott díszvendégek és ügyfelek körében adta át új bevonatoló központját a kínai Dongguan-ban. A gyorsan növekvő rendelésállomány miatt szükség volt a jóval nagyobb termelési területre. Az Oerlikon Balzers 15 éve van jelen Kínában. Az újonnan megnyitott központ a 2. legnagyobb az országban.

Az Oerlikon Balzers új központot nyit és 20. évét ünnepli Mexikóban

2019. április 4-én az Oerlikon Balzers megnyitotta új központját Querétaro-ban, Mexikóban. A nyitóünnepségen a meghívott díszvendégek és ügyfelek körében ünnepelte jelenlétének 20 éves évfordulóját az Oerlikon Balzers Mexikóban. Az új létesítmény mérföldkő az Oerlikon Balzers növekedési stratégiájában, mivel lehetőséget biztosít a vállalat számára, hogy megfeleljen a járműipar fenntartható, magas minőségű bevonatokkal és hőkezelésekkel szemben támasztott egyre növekvő igényeinek.

Az Oerlikon Balzers Kompetenica Központot nyit a polimerek fenntartható krómszerű fémbevonatainak

2019. május 7-én tette le az Oerlikon Balzers az új Kompetencia Központ alapkövét Bisingen-ben, Németországban. 2020. áprilisi nyitása után a műanyag alkatrészek, elősorban a járműipar számára, krómszerű fémbevonatot kaphatnak a fenntartható ePD technológiával ebben a többezer négyzetméteres üzemben. Több mint 100 új munkahely jött létre a Bisingeni Kompetencia Központban, amelynek köszönhetően az Oerlikon Balzers meg tud felelni a járműipari szektorban lévő ügyfelek legmagasabb szintű elvárásainak is.

Az Oerlikon Balzers 15 éves évfodulóját ünnepli Kínában

Az Oerlikon Balzers 15 éves évfordulóját ünnepelte az első kínai ügyfélközpontjának Suzhou-ban. A vállalat 2004-ben 20 alkalmazottal kezdte meg a gyártást és gyorsan növekedett az éves során. Ma 13 vevői központtal és többszáz alkalmazottal dicsekedhet. A vezetőség meghívta a kezdetektől jelen lévő csapattagokat egy különleges vacsorára, hogy megünnepelje különleges hozzájárulásokat az elmúlt 15 évben.

Az Oerlikon Balzers 2 központot nyit Svédországban

2019-ben az Oerlikon Blazers 2 új vevői központot nyitott Svédországban, az első május 28-án Eriksberg-ben, a másikat 2 nappal később Köping-ben. Ezzel a két új vevői központtal az Oerlikon Balzers folytatta annak a stratégiának a megvalósítását, amelynek célja, hogy a lehető legközelebb legyen ügyfeleihez, ezzel lerövidítve a teljesítési és a szállítási időket, fejlesztve az ügyfélkiszolgálást és hozzájárulva a vállalat ökológiai lábnyomának csökkentéséhez.

Az Oerlikon Balzers bemutatja BALINIT® MILUBIA és BALINIT® NALUBIA bevonatait

A szaniterekben lévő kerámia tömítések, a pneumatikus szelepek, kerámiatengelyek és szivattyúcsapágyak hosszú ideig vannak kitéve extrém magas súrlódásnak vannak. Annak érdekében, hogy fenntartsa ezeknek az eszközöknek a hosszútávú és megbízható működését, az Oerlikon Balzers kifejlesztette BALINIT® MILUBIA and BALINIT® NALUBIA hidrogénmentes kemény szénbevonatait, amelyek megvédik az alkatrészeket a kopástól gyakori használatkor és növelt hőmérsékleten.

Az Oerlikon Balzers megtartotta első Felületkezelési Szimpóziumát

Az első Precíziós Alkatrészek Felületkezelési Szimpóziumának 75 résztvevője volt, köztük ügyfelek és az ipar vezető szakértői, akik azért találkoztak hogy hálózatot építsenek és megosszák nézeteiket, amelyek formálják az alkatrész-bevonatolás jövőjét több iparágban is.

Az Oerlikon Balzers bemutatja BALINIT® TISAFLEX bevonatás a nehezen forgácsolható anyagok magasszintű megmunkááláshoz

Az Oerlikon Balzers csúcsminőségű BALINIT® TISAFLEX bevonata kiváló oxidációállósággal, nagy hőstabilitással és kivételes kopásállósággal rendelkezik, amelynek köszönhetően tökéletes az olyan nehezen megmunkálható anyagokhoz, mint a titán, nikkel ötvözetek és korrózióálló edzett acélok. Ezeket az anyagokat egyre nagyobb arányban használják a repülőgépiparban, a 3C (Computers, Communications and Consumer electronics - számítógépek, kommunikáció és háztartási elektronika) szektorban és a fröccsöntőformákban.

Az Oerlikon Balzers bemutatja BALIQ® CARBOS és CARBOS STAR bevonatait

Az Oerlikon Balzers kifejlesztette új amorf hidrogénmentes szénalapú (a-C) BALIQ® CARBOS és CARBOS STAR bevonatait, amelyek a nagy keménység, kis súrlódás és kis felületi érdesség különleges kombinációját biztosítják extrém felületi nyomás és csúszási sebesség esetében is.

Az Oerlikon Balzeres megkapta a Bosch minőségi kiválósági díjat a magas minőségű alkatrészbevonatolás elismeréseként

Az Oerlikon Balzers "ZERO hiba tanúsítványt" kapott a Bosch-tól a legmagasabb minőségű alkatrészbevonatok beszállítójaként való elismerésként 2018-ban. A termékek hiba nélküli szállításával az Oerlikon Balzers alapvetően hozzájárult a világ vezető autóipari beszállítójának folyamatos minőségfejlesztéséhez.

SUCOTEC: Az Oerlikon Balzers bemutatja új CVD berendezését a szerszámpiacon

Az Oerlikon Balzers a 2019-es EMO kiállításon 3 méretben mutatta be új CVD (kémiai gőzfázisú leválasztás) bevonatoló berendezését a szerszámipar számára: ezek a SUCOTEC kila, mega és giga. A SUCOTEC kiegészíti az Oerlikon Balzers által kínált bevonatok és szolgáltatások skáláját, amely elsősorban a PVD (fizikai gőzfázisú leválasztás) és PACVD (plazmával segített kémiai gőzfázisú leválasztás) bevonatokra fókuszál.

BALIQ® AUROS: Az új nagyteljesítményű bevonat menetformázáshoz

A csúcsminőségű menetformázó szerszámoknak az Oerlikon Balzers kifejlesztette nagyteljesítményű BALIQ® AUROS bevonatát. A rendkívül sima és kopásálló ArCrN alapú bevonat és a munkadarab felhegedését megelőző felülettel kombinálva növeli a teljesítményt és nagyfokú folyamatmegbízhatóságot nyújt.

Digitális szolgáltatások és okos bevonatolási megodások az Oerlikon Balzerstől

Az Oerlikon Balzers 2019. szeptember 16–21-én Hannoverben az EMO kiállításon mutatta be legújabb bevonatolási és berendezés fejlesztéseit, valamint új digitális szolgáltatásait. A teljes bevonatolási folyamat átfogásával a megrendeléstől a teljesítésig ezek a csúcsminőségű, jövőorientált szolgáltatások az előnyök széles skáláját kínálják az ügyfelek számára.

Az Oerlikon Balzers központja 30 éves Limoges-ban

Október 1-jén és 2-án az Oerlikon Balzers különleges vendégeket és ügyfeleket hívott meg, hogy megünnepelje Franciaországi Limoges-i vevőközpont 30. évfordulóját. A Limoges-i központ leginkább a motorsport ipar kompetencia központjaként ismert, nagyteljesítményű motorokban használt precíziós alkatrészek számára kínál bevonatolási megoldásokat.

Az Oerlikon Balzers megnyitja alakadószerszám központját és 25. évét ünnepli Indiában

2019. október 12-én az Oerlikon Balzers 25 éves évfordulóját ünnepelte Pune-ban, Indiában. Ügyfelek, díszvendégek és alkalmazottak gyűltek össze az eseményre, amely egyúttal az új formaadó szerszám központ megnyitása is volt, bizonyítva az Oerlikon Balzers folyamatosan bővülő az indiai piac felé.

Az Oerlikon Balzers bemutatja METAPLAS.DOMINO kila flex bevonato berendezését

A METAPLAS.DOMINO kila flex két ajtajának köszönhetően különlegesen nagy rugalmasságot kínál, biztosítva a gyors ki- és betöltést és az automatizálásra való lehetséges frissítést.

1 / 17

Visszajelzése vagy kérdése van? Lépjen kapcsolatba velünk!

keyboard_arrow_up