Choose your country / language

A kopásvédelem, a korrózió- és oxidációállóság előnyös kombinációját kínálja kiemelkedő formaeltávolítás mellett.

BALINIT D
BALINIT D
A

BALINIT® D a krómozáshoz hasonló mértékben korrózióálló, de jelentősen keményebb, jobb bevonattapadású, valamint élelmiszer-semleges.

Ez a króm-nitrid bevonat ideális tükörpolírozott, fotomaratott és szikraforgácsolt formaszerszánokhoz. Használatos továbbá agresszív anyagoknak, például illékony fluornak vagy klórnak kitett műanyagfröccsöntő szerszámokhoz, kisebb szakítószilárdságú fémlemezek alakítására, valamint motorsporti vagy repülőgépipari alkalmazásokhoz.

Az érzékenyebb anyagok számára rendelkezésre áll a BALINIT® D alacsony hőmérsékletet igénylő ARCTIC változata is.

  • Ellenáll a fluornak, a klórnak és más agresszív anyagoknak
  • Nagy bevonattapadású és keménységű
  • Igen nagy korrózióállóságú
  • Kiváló formaeltávolítás
BALINIT D
Bevonat anyaga CrN
Bevonatolási technológia Arc
Bevonat színe ezüstszürke
Bevonat keménység HIT [GPa]* 18 ±3
Súrlódási együttható acéllal (szárazon)** ~0,5
Belső feszültség [GPa]*** ~0,5
Max. üzemi hőm. [°C]**** 700
Általános megjegyzés A megadott adatokat kérjük iránymutatóként kezelni, azok az adott alkalmazástól és felhasználási körülményektől valamint a vizsgálati feltételektől is függnek.
*Bevonat keménység HIT [GPa] A mérések ISO 14577 szerinti nanobemetszéssel történtek. Multilayer szerkezetű bevonatok esetén az egyes rétegek keménysége eltérő. A keménység az adott alkalmazástól függően módosítható.
**Súrlódási együttható acéllal (szárazon) A keménység megállapítása ball-on-disc (gömbsüveg csiszolattal) vizsgálattal, száraz körülmények között, ASTM G99 szerinti acélgolyóval történt. Felfutás alatt a megadottnál nagyobb értékek fordulhatnak elő.
***Belső feszültség [GPa] A mérések XRD, illetőleg hajlítási eljárással (Stoney-képlet) történtek. A számított hőterhelést kivontuk.
****Max. üzemi hőm. [°C] Ezek nem gyakorlati körülmények között mért, közelítő értékek. A termodinamikai törvényeknek megfelelően az értékek függenek az alkalmazásban tapasztalható nyomástól.

© Copyright 2024 OC Oerlikon Management AG

Back to top keyboard_arrow_up

keyboard_arrow_up