Choose your country / language

Cégtörténeti mérföldkövek

Passion for surface solutions: from our beginnings in 1946 until today

1946–2021: Az ötlettől a nemzetközi piacvezető szerepig.

Az Oerlikon Balzers már 75 éve szállítja a vékonyréteg-bevonatolás úttörő fejlesztéseit és átfogó műszaki megoldásait. A felületkezelési megoldások iránti elhivatottságunkat a környezettudatosság, az újítási vágy, a vállalkozó szellem és a hagyomány egyedi kombinációjával fejezzük ki. Ez ügyfeleinknek és a környezetnek is hasznára válik – tegnap, ma és holnap.

Ismerje meg az Oerlikon Balzers 75 évét

A Balzers első PVD keménybevonatata, a BALINIT® A hivatalosan 1978. szeptember 1-jén „született meg”. Azóta az Oerlikon Balzers példátlan sikert aratott: a bevonatolás úttörője, majd a terület piacvezetője lett.

Idővonal

Idővonal szűrő

Launch of BALINIT FORMERA / FORMERA PLUS – the coating solution for AHSS forming applications

Az 5. dél-koreai ügyfélszolgálat megnyitása

Az 5. dél-koreai ügyfélszolgálat megnyitása Gwangju-ban. „Korea az Oerlikon Balzers számára igazi sikertörténet. Az új üzem segítségével járműipari ügyfeleinknek még jobb kiszolgálást és teljesítési határidőket biztosíthatunk formaszerszámok vagy fogyasztási cikkek esetén az értékes Gwangju térségben” – mondta Marc Desrayaud, az Oerlikon Surface Solutions szerszám-technológiai üzletágvezetője.

Az indiai Bengaluru városbeli Automotive Solutions létesítmény bővítése

Az új Automotive Solutions épülettel megháromszorozódott az Oerlikon Balzers meglévő szolgáltatóüzemi mérete a dél-indiai óriásvárosban. A jövőbe és az indiai piacba fektetett jelentős beruházásának köszönhetően az Oerlikon Balzers mostantól jobb minőségű és gyorsabb kiszolgálást biztosíthat a legkülönfélébb iparágakból érkező ügyfeleinek, középpontban az autóiparral, de emellett precíziós alkatrészekkel ellátva a repülőipart, az olaj- és gázipart, az egészségügyet, a textilipart és a gépipart is.

70 évnyi innováció

1946-ban megalakult a Balzers városi „Gerätebau-Anstalt”. Max Auwärter professzor, II. Ferenc József liechtensteini herceg és Emil G. Bührle nagyiparos forradalmi ötlete volt a vékonyréteg-bevonati gyártási folyamat kifejlesztése és az ipari léptékű bevonatoláshoz szükséges berendezések kifejlesztése. Ez volt az első alkalom, hogy a munkafolyamat és a berendezés egy egységet alkotott, amelyet egyben forgalmaztak. Ez az üzleti modell több mint 70 éve kiemelkedően sikeres.

1 / 4

Visszajelzése vagy kérdése van? Lépjen kapcsolatba velünk!

keyboard_arrow_up