Choose your country / language

Biokompatibilis tapadásgátló bevonatunk

Dental abutments
Dental instruments and tools
Surgical instruments
Bone drills and reamers

Napjainkban az egészségügyi iparág nemcsak kifogástalan minőséget vár el, de a biokompatibilitási előírások betartását is. Számos beavatkozásnál fontos követelmény, hogy a vér és a szövetek ne tapadjanak meg a sebészeti eszközön. Az aranyszínű BALIMED™ A ezeknek maximálisan megfelel:

  • Vér és szövetek elleni tapadásgátlás
  • Kopásálló és színkódolt
  • Számos sebészeti berendezésen és szerszámon alkalmazható (csontfúró, csontfűrész, csontfogó, olló stb.)
  • Autoklávozható
  • Vegyileg stabil
BALIMED A
Bevonat anyaga TiN
Bevonatolási technológia Arc
Bevonat színe Aranysárga
Bevonat keménység HIT [GPa]* 30 ±3
Súrlódási együttható acéllal (szárazon)** ~0,6
Belső feszültség [GPa]*** ~0,6
Max. üzemi hőm. [°C]**** 600
Eljárás hőmérséklete < 350
Általános megjegyzés A megadott adatokat kérjük iránymutatóként kezelni, azok az adott alkalmazástól és felhasználási körülményektől valamint a vizsgálati feltételektől is függnek.
*Bevonat keménység HIT [GPa] A mérések ISO 14577 szerinti nanobemetszéssel történtek. Multilayer szerkezetű bevonatok esetén az egyes rétegek keménysége eltérő. A keménység az adott alkalmazástól függően módosítható.
**Súrlódási együttható acéllal (szárazon) A keménység megállapítása ball-on-disc (gömbsüveg csiszolattal) vizsgálattal, száraz körülmények között, ASTM G99 szerinti acélgolyóval történt. Felfutás alatt a megadottnál nagyobb értékek fordulhatnak elő.
***Belső feszültség [GPa] A mérések XRD, illetőleg hajlítási eljárással (Stoney-képlet) történtek. A számított hőterhelést kivontuk.
****Max. üzemi hőm. [°C] Ezek nem gyakorlati körülmények között mért, közelítő értékek. A termodinamikai törvényeknek megfelelően az értékek függenek az alkalmazásban tapasztalható nyomástól.
keyboard_arrow_up