Choose your country / language

DLC coatings on camshafts and other valve train parts
Reducing friction and wear in motorsports
BALINIT CAVIDUR-coated for piston ring
BALINIT CAVIDUR-coated for tappet
BALINIT CAVIDUR-coated for valve

A gyémántszerű szénnel bevont (DLC) alkatrészek a súrlódás csökkentése, a nagyobb kopásállóság és a hosszabb élettartam miatt elterjedtek a motorsportban, például NASCAR, Formula 1, WRC és DTM. A BALINIT® CAVIDUR ideális DLC bevonat vezérműalkatrészekhez. A motorkerékpárok és krosszmotorok alkatrészeit már több mint 20 éve optimalizálják ilyen bevonatokkal. A DLC bevonatok, mint a BALINIT® CAVIDUR, a nagy teljesítményű motorok fejlesztési lépésévé váltak. Ezek nélkül nem is lehetne elérni napjaink nagy terhelhetőségeit és teljesítményeit.

  • Fokozott teljesítőképesség és megbízhatóság
  • Jelentősen csökkentett súrlódás és kopás
  • Hosszabb alkatrész-élettartamok
BALINIT CAVIDUR
Bevonat anyaga TiN + a-C:H
Bevonatolási technológia PACVD
Bevonat színe fekete
Bevonat keménység HIT [GPa]* ~25–35
Súrlódási együttható acéllal (szárazon)** 0,1–0,2
Belső feszültség [GPa]*** 0,1–0,2
Max. üzemi hőm. [°C]**** 350
Eljárás hőmérséklete 250 - 350
Általános megjegyzés A megadott adatokat kérjük iránymutatóként kezelni, azok az adott alkalmazástól és felhasználási körülményektől valamint a vizsgálati feltételektől is függnek.
*Bevonat keménység HIT [GPa] A mérések ISO 14577 szerinti nanobemetszéssel történtek. Multilayer szerkezetű bevonatok esetén az egyes rétegek keménysége eltérő. A keménység az adott alkalmazástól függően módosítható.
**Súrlódási együttható acéllal (szárazon) A keménység megállapítása ball-on-disc (gömbsüveg csiszolattal) vizsgálattal, száraz körülmények között, ASTM G99 szerinti acélgolyóval történt. Felfutás alatt a megadottnál nagyobb értékek fordulhatnak elő.
***Belső feszültség [GPa] A mérések XRD, illetőleg hajlítási eljárással (Stoney-képlet) történtek. A számított hőterhelést kivontuk.
****Max. üzemi hőm. [°C] Ezek nem gyakorlati körülmények között mért, közelítő értékek. A termodinamikai törvényeknek megfelelően az értékek függenek az alkalmazásban tapasztalható nyomástól.

© Copyright 2024 OC Oerlikon Management AG

Back to top keyboard_arrow_up

keyboard_arrow_up