Choose your country / language

Cégtörténeti mérföldkövek

Passion for surface solutions: from our beginnings in 1946 until today

1946–2021: Az ötlettől a nemzetközi piacvezető szerepig.

Az Oerlikon Balzers már 75 éve szállítja a vékonyréteg-bevonatolás úttörő fejlesztéseit és átfogó műszaki megoldásait. A felületkezelési megoldások iránti elhivatottságunkat a környezettudatosság, az újítási vágy, a vállalkozó szellem és a hagyomány egyedi kombinációjával fejezzük ki. Ez ügyfeleinknek és a környezetnek is hasznára válik – tegnap, ma és holnap.

Ismerje meg az Oerlikon Balzers 75 évét

A Balzers első PVD keménybevonatata, a BALINIT® A hivatalosan 1978. szeptember 1-jén „született meg”. Azóta az Oerlikon Balzers példátlan sikert aratott: a bevonatolás úttörője, majd a terület piacvezetője lett.

Idővonal

Idővonal szűrő

II. Ferenc József herceg és a svájci Emil Georg Bührle nagyiparos támogatásával, Max Auwärter professzor megalapítja a Gerätebauanstalt Balzers vállalatot

A célkitűzés a még szinte ismeretlen és alig vizsgált vákuumbeli vékonyréteg-technológia ipari léptékű felhasználhatóvá tétele volt. Mivel akkoriban még nem állt rendelkezésre vékonyréteg-bevonatolásra szolgáló rendszer és berendezés, a vállalat ezeket házon belül fejlesztette ki és állította elő. Az első népszerű alkalmazás szemüveg- és fényképezőgép-lencsék napsütés és csillanás elleni bevonatolása, optikai szűrők és reflektorok, valamint elektronikai célú vékony rétegű bevonatok készítése volt.

  • II. Ferenc József herceg és a svájci Emil Georg Bührle nagyiparos támogatásával, Max Auwärter professzor megalapítja a Gerätebauanstalt Balzers vállalatot

A Balzers elhatározta, hogy karcálló aranyszínű PVD bevonatot fejleszt ki karórák számára

Az Oerlikon-Bührle Holding AG a vállalat kizárólagos tulajdonosa lett

A hidegalakítószerszámok TiN-bevonatolásának első sikeres próbái (4-szeresre növekedett szerszámélettartam)

Szeptember 1-jén hivatalos engedély érkezik a PVD kemény bevonatok kifejlesztésére és forgalmazására BALINIT® A márkanév alatt.

A Balzers által bevonatolt csigafúrót első alkalommal mutatják be egy németországi kiállításon

A első bevonatolóüzem megnyitása Olaszországban.

Az első bevonatolóüzem megnyitása Németországban, Spanyolországban és az USA-ban.

Elsőként bevonatolt precíziós alkatrészek

Az első bevonatolóüzem megnyitása Nagy-Britanniában.

A első bevonatolóüzem megnyitása Franciaországban.

A első bevonatolóüzem megnyitása Japánban.

A BALINIT® B titán-karbon-nitrid bevonat bevezetése.

A első bevonatolóüzem megnyitása Svédországban.

A BALINIT® C (WC/C) szénbevonat bevezetése.

A első bevonatolóüzem megnyitása Belgiumban.

A Balzers átáll a CFC-mentes, ultrahangos tisztításra.

A első bevonatolóüzem megnyitása Indiában.

A BALINIT® FUTURA és BALINIT® X.TREME új TiAlN-bevonatok a száraz és nedves megmunkálást egyaránt lehetővé teszik

Az első bevonatolóüzem megnyitása Koreában és Svájcban.

A BALINIT® DIAMOND bevonat bevezetése.

A BALINIT® HARDLUBE hibrid bevonat bevezetése.

A első bevonatolóüzem megnyitása Ausztriában, Szingapúrban és Mexikóban.

Az első bevonatolóüzem megnyitása Brazíliában.

BALINIT-bevonatú alkatrészek a világ első tömeggyártású 3 literes (VW Lupo 3L TDI) autója számára

A BALINIT® DLC szénbevonat bevezetése. Az Oerlikon-Bührle Holding új neve Unaxis lett.

Az első nanostrukturált bevonat, a BALINIT® FUTURA NANO bevezetése

Az első bevonatolóüzem megnyitása Luxembourgban.

A BALINIT® B titán-karbon-nitrid bevonat bevezetése.

A BALINIT® CNI króm-nitrid bevonat bevezetése.

A Balzers Coating Guide - bevonatkiválasztó program kiadása forgácsolószerszámokhoz

A bevonatok Generation 6 nevű új generációjának bevezetése. Balzers megünnepli a BALINIT® 25 éves évfordulóját. Az első bevonatolóüzem megnyitása Lengyelországban, Portugáliában és Hollandiában.

Az első alumínium-króm-nitrid bevonat, a Generation 6: BALINIT® ALCRONA bevezetése

Az első bevonatolóüzem megnyitása Kínában és Magyarországon. A Balzers Coating Guide - bevonatkiválasztó program kiadása formaszerszámokhoz.

Az első bevonatolóüzem megnyitása Thaiföldön.

A második alumínium-króm-nitrid bevonat, a Generation 6: BALINIT® HELICA bevezetése. Új RS 90 bevonatoló berendezés nagy volumenű bevonatolásra. Az első bevonatolóüzem megnyitása Argentínában és Kanadában. A kiváló BALINIT® karbonbevonatok, a BALINIT® DLC STAR bevezetése

Műszaki áttörés a jogvédett és szabadalmaztatott P3e™ technológiával, amely egyértelműen 600 °C alatti bevonatolási hőmérséklet mellett teszi lehetővé a kemény alumínium-oxid bevonat felvitelét

A első bevonatolóüzem megnyitása a Cseh Köztársaságban. 2006. szeptember 1-jén a Balzers neve Oerlikon Balzers Coating lett, évszázados iparági történelemmel, és az Oerlikon Corporation hagyományos erősségével felvértezve.

A BALINIT® ALDURA újszerű, speciális, kettős struktúrájú bevonat bevezetése. Az első romániai és törökországi bevonatolóüzem felavatása

A VST Keller (Schopfheim / Németország) felvásárlása. A VST Keller vállalattól innovatív és környezetbarát PPD™ technológiát kapott az Oerlikon Group.

Az első finnországi és indonéziai bevonatoló üzem megnyitása

További négy bevonatolóüzem felavatása Ázsiában. Az Oerlikon Balzers 2008-ban, történelme során először meghaladta az 500 millió CHF forgalmat.

Az 5. japán bevonatolóüzem megnyitása, majd az 5. indiai és a 7. kínai bevonatolóüzem megnyitása

Az első orosz bevonatolóüzem a Moszkva közeli Elektrostalban márciusban megkezdi működését

A németországi központú Hartec Group vállalatnak, a PVD-bevonatok specialistájának felvásárlása. A Hartec jól ismert egyedi és környezetbarát PVD-technológiájáról, amely a műanyagok esztétikai és funkcionális bevonatolására szolgál.

Műszaki áttörés a jogvédett és szabadalmaztatott S3p technológiával

S3p®, a Balzers ipari méretekben és gazdaságosan alkalmazható HiPIMS megoldása. Az új, gyors, pontos, rugalmas és kompakt INGENIA bevonatoló berendezés piaci bevezetése. A BALINIT® PERTURA piaci bevezetése – a termelékenységet és munkafolyamati megbízhatóságot fokozó bevonat minden fúróalkalmazáshoz. Az első impulzusos plazmadiffúziós (PPD) bevonatolóüzem bővítése és üzembe állítása Ázsiában, a koreai Busan városban. A 8. és 9. kínai bevonatolóüzem megnyitása Chongqing és Jinan városban, valamint a 3. lengyel bevonatolóüzem Kędzierzyn-Koźle városban.

Az új generációs PPD technológia piacra lépése a krómozás kiváltására.

Az S3p-alapú BALIQ bevonatok bemutatása az EMO 2013 (Hannover / Németország) kiállításon.

Az Oerlikon Balzers egyedülálló bevonatolóhálózata már 34 országban 93 színhelyét tartalmazza.

Erőgyűjtés a következő szint elérésére.

2014. június 3-án az Oerlikon bejelentette a Sulzer AG Metco felvásárlási tranzakciójának sikeres lezárását. A Metco és az Oerlikon meglévő bevonatoló üzletágának egyesítésével piacvezető nemzetközi felületkezelési vállalat jön létre Roland Herb, a felületkezelési szegmens elnök-vezérigazgatója vezetésével.

Első európai járműipari szakértői központunk megnyitása

Az Oerlikon Balzers számos tiszteletbeli meghívott és ügyfél részvételével nagyszabású ünnepséget tartott első európai járműipari bevonatolási szakértői központjának megnyitása alkalmából. A szlovákiai Kassa melletti Nagyida új üzeme az Oerlikon Balzers átfogó járműipari stratégiájának része.

EMO 2015: Az Oerlikon Balzers bemutatja a szupergyors fogazást szolgáló BALINIT ALTENSA márkanevű PVD bevonatát

Rendkívüli forgácsolási sebesség, maximális termelékenység, számottevően hosszabb szerszámélettartam – ezek az Oerlikon Balzers által a járműipari és gépipari alapirányvonal fejlesztésére megalkotott AlCrN-alapú BALINIT ALTENSA bevonat valós bevizsgálásának eredményei. Az első alkalommal az olaszországi Milánóban, az EMO 2015 kiállításon bemutatott BALINIT ALTENSA bevonatról az autógyárak és beszállítóik kiemelkedő eredményeket jelentettek a legkülönfélébb fogazási alkalmazásokban.

EMO 2015: Az Oerlikon Balzers bemutatja nagy termelékenységű INNOVENTA mega bevonatoló berendezését

Az új INNOVENTA mega újradefiniálja a termelékenységi normákat. Portfóliónk jelenlegi legnagyobb bevonatolásó berendezéseként rendkívüli gyártási mennyiséget garantál olyan szerszámoknál, mint a marók és a fúrók – a kevesebb mint öt órás átlagos ciklusidők. A több mint egy méter magasságú és 96 cm átmérőjű munkadarabok is elférnek. Akár 3000 kg-os megengedhető terhelésével ideális platform nagy formaszerszámok és fűrésztárcsák számára. Az INNOVENTA alkalmas a BALINIT bevonatok teljes skálájának, valamint a legkülönfélébb egyedi alkalmazások bevonatainak felvitelére. További tulajdonsága a gyors üzembe állíthatóság, az egyszerű kezelhetőség és a kitűnő következetesség. Mindemellett az INNOVENTA mega ideálisan kiegészíti a Balzers kompaktabb INNOVA és INGENIA bevonatoló berendezését.

Launch of BALINIT FORMERA / FORMERA PLUS – the coating solution for AHSS forming applications

Az 5. dél-koreai ügyfélszolgálat megnyitása

Az 5. dél-koreai ügyfélszolgálat megnyitása Gwangju-ban. „Korea az Oerlikon Balzers számára igazi sikertörténet. Az új üzem segítségével járműipari ügyfeleinknek még jobb kiszolgálást és teljesítési határidőket biztosíthatunk formaszerszámok vagy fogyasztási cikkek esetén az értékes Gwangju térségben” – mondta Marc Desrayaud, az Oerlikon Surface Solutions szerszám-technológiai üzletágvezetője.

Az indiai Bengaluru városbeli Automotive Solutions létesítmény bővítése

Az új Automotive Solutions épülettel megháromszorozódott az Oerlikon Balzers meglévő szolgáltatóüzemi mérete a dél-indiai óriásvárosban. A jövőbe és az indiai piacba fektetett jelentős beruházásának köszönhetően az Oerlikon Balzers mostantól jobb minőségű és gyorsabb kiszolgálást biztosíthat a legkülönfélébb iparágakból érkező ügyfeleinek, középpontban az autóiparral, de emellett precíziós alkatrészekkel ellátva a repülőipart, az olaj- és gázipart, az egészségügyet, a textilipart és a gépipart is.

70 évnyi innováció

1946-ban megalakult a Balzers városi „Gerätebau-Anstalt”. Max Auwärter professzor, II. Ferenc József liechtensteini herceg és Emil G. Bührle nagyiparos forradalmi ötlete volt a vékonyréteg-bevonati gyártási folyamat kifejlesztése és az ipari léptékű bevonatoláshoz szükséges berendezések kifejlesztése. Ez volt az első alkalom, hogy a munkafolyamat és a berendezés egy egységet alkotott, amelyet egyben forgalmaztak. Ez az üzleti modell több mint 70 éve kiemelkedően sikeres.

Az Oerlikon Balzers átveszi a bevonatolásra szakosodott francia DMX vállalatot

A DMX szakértelmének segítségével tovább erősíthetjük vezető pozíciónkat a precíziós orvosi eszközök területén épp úgy, mint a hidegalakító szerszámok rohamléptekben fejlődő piacán. Ezek jelentik vállalatunk két kiemelt piaci szegmensét.

Launch of BALIQ UNIQUE – When art meets innovation

Oerlikon Balzers announces the Design Line range

Launch of INLENIA coating systems - for ultra smooth surfaces

Oerlikon Balzers achieves Nadcap accreditation in Guelph

Oerlikon Balzers acquires Primateria

Oerlikon Balzers wins the A3TS Innovation Award 2017 with BALIFOR M

Oerlikon Balzers wins the A3TS Innovation Award 2017 with BALIFOR M

Oerlikon Balzers launches BALIFOR T, ta-C coating

Launch of BALINIT TURBINE PRO – a turbine blade coating

Az Oerlikon megszerzi a finn DIARC Technology Oy felületi mérnöki céget

Az Oerlikon megvásárolta a DIARC Technology Oy-t, amely felületi mérnöki technológiákat és szolgáltatásokat nyújt Finnországban. Az akvizíció növeli az Oerlikon Balzers által kínált technológiák körét az autóiparban és a precíziós alkatrészgyártásban, és bővíti a felületkezelések portfólióját.

Az Oerlikon megvásárolja a svájci CVD berendezésgyártót, a Sucotec AG-t

Az Oerlikon megvásárolta a Sucotec AG-t, egy svájci gyártót, amely a szerszámpiacon a CVD (Chemical Vapor Deposition) berendezésekre szakosodott. Az akvizíció növeli az Oerlikon Balzers által kínált termékek és szolgáltatások körét, amelyek a PVD-re (fizikai gőzlerakódás) és a PACVD-re (Plasma Assisted Chemical Vapor Deposition) összpontosít.

Az Oerlikon Balzers megnyitja a legnagyobb szerszámbevonatoló központ kapuit Európában

A bevonatolási specialista Oerlikon Balzers megnyitotta új üzemét Bielefeldben egy kétnapos rendezvénnyel, melyen a vendégek - ügyfelek és szakértők egyaránt - a politikai élet és a gazdaság területeiről vettek részt. A bevonatolóközpont a korábbi három helyszín szakértelmét egyesíti 6000 négyzetméter alapterületen, a megmunkálási, alakítási és műanyag feldolgozási élvonalbeli felületi technológiákkal. A különböző ágazatokból származó ügyfelek számára előnyös, mind az autóiparban, mind a gyógyszeriparban, mind az eszközgyártásban.

Az Oerlikon Balzers és Oerlikon Metco, Friction System elindítja a közös termelést Nagoya-i üzemében, Japánban

Az Oerlikon Group, a piacvezető technológiák és szolgáltatások vezető globális technológiai szolgáltatója június 7-én bejelentette, hogy egy új üzemet nyit meg Nagoya-ban, Japánban. A vállalatok közti együttműködés tovább erősíti az Oerlikon Balzers és az Oerlikon Metco Friction Systems kiváló piaci pozícióját Japánban a top autóipar területén.

Az Oerlikon Balzers a legnagyobb termelési központot nyitja meg Szlovákiában, az autóipari alkatrészek hőkezelésére

Az Oerlikon Balzers, a felületi megoldások vezető szolgáltatója megnyitotta második gyártási központját Szlovákiában, Veľká Ida-ban. Az új üzem az Oerlikon gépjárműipar növekedési stratégiájának egy másik szakaszát jelenti, amely jelentős beruházás, és megfelel a legmagasabb minőségi és környezetvédelmi előírásoknak, továbbá az autógyártók számára korszerű hőkezelési folyamatokat kínál. A 2015-ben megnyitott szervizközponttal együtt a Veľká Ida-i üzem most az Oerlikon Balzers legnagyobb és legjelentősebb helyét képviseli az autóipari alkatrészek bevonására és hőkezelésére.

Az Oerlikon Balzers bemutatja a primeGear-t, egy testreszabott és integrált szervizcsomagot, amely páratlan fogazószerszám teljesítményt valósít meg

A primeGear egy teljeskörű szolgáltatási csomag, amely részletes elemzést, konzultációt és testre szabott megoldásokat tartalmaz a termeléshez. A szerszámok kezelésétől és az optimális megmunkálási / környezeti feltételek megteremtésétől az alapanyagokig és tervekig az Oerlikon Balzers szakértői határozzák meg a termelési láncban elvégzendő lényeges fejlesztéseket.

Az Oerlikon Balzers hőkezeléssel bővíti az autóipari felületkezelési portfólióját Németországban

Az Oerlikon, a felületi megoldások vezető szolgáltatója aláírta és lezárta azt a célzott felvásárlást Németországban, mely az ügyfelek számára a plazma-nitridáló szolgáltatás kínálatának bővítését, és pozíciójának megerősítését célozta az autóipari piacon. Härterei Dipl.- Ing. Peter Eicker KG (Eicker), az autóipar speciális hőkezelő beszállítója az Oerlikon Balzers márka alatt működik ezentúl.

Az Oerlikon Balzers tiszteletbeli vendégek jelenlétében indítja el India legnagyobb ügyfélközpontját

Október 12-én az Oerlikon Balzers India, a felületi megoldások egyik vezető szolgáltatója felállította a legnagyobb indiai termelési központját Manesarban, a Liechtensteini herceg örökösének és dr. Doris Frick, a svájci Liechtenstein nagykövetének jelenlétében. Az új létesítmény az Oerlikon Balzers további jelentős elkötelezettségét képviseli az indiai piacon, amivel tovább növekszik, és ez a jelentős beruházás a jövőben Indiában lehetővé teszi az Oerlikon Balzers számára, hogy még hatékonyabban szolgálja ügyfeleit a különböző iparágakban.

Indul az INNOVENTA kila a JIMTOF-on: a rugalmasság, a termelékenység és kapcsolat következő szintje a PVD bevonatoknál!

A JIMTOF számára Oerlkon Balzers elindítja az INNOVENTA kilát. Az INNOVENTA kila rendelkezik a legtöbb gyártási követelménynek megfelelő bevonatoló rendszer mérettel, és tökéletesen megküzd a kisebb és a nagyobb mennyiségekkel is. A legkelendőbb INNOVA utódjaként minden igényt kielégít, ellenállhatatlan eleganciával. Ez a tökéletes bevonatoló rendszer a szerszámokhoz és a K + F -hez is. Teljesen kompatibilis az INNOVENTA családdal

Az Oerlikon Balzers megkapja a minősített beszállítói státuszát a BALINIT C bevonatokra rézötvözeteken

Az Oerlikon elmélyíti a partnerkapcsolatát az Airbus-szal: Oerlikon Balzers megkapja a minősített beszállítói státuszát BALINIT C bevonatokra rézötvözeteken

Az Oerlikon Balzers bemutatja BALIMED® orvosi bevonatait

Az Oerlikon Balzers bemutatta a hét csúcsminőségű bevonatból álló BALIMED bevonatcsaládot, amely megfelel a mai orvosi eszközök és alkatrészek piacán támasztott követelményeknek. Ezek a kis súrlódású és kopásálló vékonybevonatok nagy költséghatékonyságot kínálnak és biokompatibilitásuknak, antibakteriális és kémiailag inert tulajdonságuknak köszönhetően hozzájárulnak a páciensek életminőségének javításához.

Az Oerlikon Balzers tovább bővül egy új vevői központtal Kínában

Az Oerlikon Balzers nagy nyitóceremónia kereteiben a meghívott díszvendégek és ügyfelek körében adta át új bevonatoló központját a kínai Dongguan-ban. A gyorsan növekvő rendelésállomány miatt szükség volt a jóval nagyobb termelési területre. Az Oerlikon Balzers 15 éve van jelen Kínában. Az újonnan megnyitott központ a 2. legnagyobb az országban.

Az Oerlikon Balzers új központot nyit és 20. évét ünnepli Mexikóban

2019. április 4-én az Oerlikon Balzers megnyitotta új központját Querétaro-ban, Mexikóban. A nyitóünnepségen a meghívott díszvendégek és ügyfelek körében ünnepelte jelenlétének 20 éves évfordulóját az Oerlikon Balzers Mexikóban. Az új létesítmény mérföldkő az Oerlikon Balzers növekedési stratégiájában, mivel lehetőséget biztosít a vállalat számára, hogy megfeleljen a járműipar fenntartható, magas minőségű bevonatokkal és hőkezelésekkel szemben támasztott egyre növekvő igényeinek.

Az Oerlikon Balzers Kompetenica Központot nyit a polimerek fenntartható krómszerű fémbevonatainak

2019. május 7-én tette le az Oerlikon Balzers az új Kompetencia Központ alapkövét Bisingen-ben, Németországban. 2020. áprilisi nyitása után a műanyag alkatrészek, elősorban a járműipar számára, krómszerű fémbevonatot kaphatnak a fenntartható ePD technológiával ebben a többezer négyzetméteres üzemben. Több mint 100 új munkahely jött létre a Bisingeni Kompetencia Központban, amelynek köszönhetően az Oerlikon Balzers meg tud felelni a járműipari szektorban lévő ügyfelek legmagasabb szintű elvárásainak is.

Az Oerlikon Balzers 15 éves évfodulóját ünnepli Kínában

Az Oerlikon Balzers 15 éves évfordulóját ünnepelte az első kínai ügyfélközpontjának Suzhou-ban. A vállalat 2004-ben 20 alkalmazottal kezdte meg a gyártást és gyorsan növekedett az éves során. Ma 13 vevői központtal és többszáz alkalmazottal dicsekedhet. A vezetőség meghívta a kezdetektől jelen lévő csapattagokat egy különleges vacsorára, hogy megünnepelje különleges hozzájárulásokat az elmúlt 15 évben.

Az Oerlikon Balzers 2 központot nyit Svédországban

2019-ben az Oerlikon Blazers 2 új vevői központot nyitott Svédországban, az első május 28-án Eriksberg-ben, a másikat 2 nappal később Köping-ben. Ezzel a két új vevői központtal az Oerlikon Balzers folytatta annak a stratégiának a megvalósítását, amelynek célja, hogy a lehető legközelebb legyen ügyfeleihez, ezzel lerövidítve a teljesítési és a szállítási időket, fejlesztve az ügyfélkiszolgálást és hozzájárulva a vállalat ökológiai lábnyomának csökkentéséhez.

Az Oerlikon Balzers bemutatja BALINIT® MILUBIA és BALINIT® NALUBIA bevonatait

A szaniterekben lévő kerámia tömítések, a pneumatikus szelepek, kerámiatengelyek és szivattyúcsapágyak hosszú ideig vannak kitéve extrém magas súrlódásnak vannak. Annak érdekében, hogy fenntartsa ezeknek az eszközöknek a hosszútávú és megbízható működését, az Oerlikon Balzers kifejlesztette BALINIT® MILUBIA and BALINIT® NALUBIA hidrogénmentes kemény szénbevonatait, amelyek megvédik az alkatrészeket a kopástól gyakori használatkor és növelt hőmérsékleten.

Az Oerlikon Balzers megtartotta első Felületkezelési Szimpóziumát

Az első Precíziós Alkatrészek Felületkezelési Szimpóziumának 75 résztvevője volt, köztük ügyfelek és az ipar vezető szakértői, akik azért találkoztak hogy hálózatot építsenek és megosszák nézeteiket, amelyek formálják az alkatrész-bevonatolás jövőjét több iparágban is.

Az Oerlikon Balzers bemutatja BALINIT® TISAFLEX bevonatás a nehezen forgácsolható anyagok magasszintű megmunkááláshoz

Az Oerlikon Balzers csúcsminőségű BALINIT® TISAFLEX bevonata kiváló oxidációállósággal, nagy hőstabilitással és kivételes kopásállósággal rendelkezik, amelynek köszönhetően tökéletes az olyan nehezen megmunkálható anyagokhoz, mint a titán, nikkel ötvözetek és korrózióálló edzett acélok. Ezeket az anyagokat egyre nagyobb arányban használják a repülőgépiparban, a 3C (Computers, Communications and Consumer electronics - számítógépek, kommunikáció és háztartási elektronika) szektorban és a fröccsöntőformákban.

Az Oerlikon Balzers bemutatja BALIQ® CARBOS és CARBOS STAR bevonatait

Az Oerlikon Balzers kifejlesztette új amorf hidrogénmentes szénalapú (a-C) BALIQ® CARBOS és CARBOS STAR bevonatait, amelyek a nagy keménység, kis súrlódás és kis felületi érdesség különleges kombinációját biztosítják extrém felületi nyomás és csúszási sebesség esetében is.

Az Oerlikon Balzeres megkapta a Bosch minőségi kiválósági díjat a magas minőségű alkatrészbevonatolás elismeréseként

Az Oerlikon Balzers "ZERO hiba tanúsítványt" kapott a Bosch-tól a legmagasabb minőségű alkatrészbevonatok beszállítójaként való elismerésként 2018-ban. A termékek hiba nélküli szállításával az Oerlikon Balzers alapvetően hozzájárult a világ vezető autóipari beszállítójának folyamatos minőségfejlesztéséhez.

SUCOTEC: Az Oerlikon Balzers bemutatja új CVD berendezését a szerszámpiacon

Az Oerlikon Balzers a 2019-es EMO kiállításon 3 méretben mutatta be új CVD (kémiai gőzfázisú leválasztás) bevonatoló berendezését a szerszámipar számára: ezek a SUCOTEC kila, mega és giga. A SUCOTEC kiegészíti az Oerlikon Balzers által kínált bevonatok és szolgáltatások skáláját, amely elsősorban a PVD (fizikai gőzfázisú leválasztás) és PACVD (plazmával segített kémiai gőzfázisú leválasztás) bevonatokra fókuszál.

BALIQ® AUROS: Az új nagyteljesítményű bevonat menetformázáshoz

A csúcsminőségű menetformázó szerszámoknak az Oerlikon Balzers kifejlesztette nagyteljesítményű BALIQ® AUROS bevonatát. A rendkívül sima és kopásálló ArCrN alapú bevonat és a munkadarab felhegedését megelőző felülettel kombinálva növeli a teljesítményt és nagyfokú folyamatmegbízhatóságot nyújt.

Digitális szolgáltatások és okos bevonatolási megodások az Oerlikon Balzerstől

Az Oerlikon Balzers 2019. szeptember 16–21-én Hannoverben az EMO kiállításon mutatta be legújabb bevonatolási és berendezés fejlesztéseit, valamint új digitális szolgáltatásait. A teljes bevonatolási folyamat átfogásával a megrendeléstől a teljesítésig ezek a csúcsminőségű, jövőorientált szolgáltatások az előnyök széles skáláját kínálják az ügyfelek számára.

Az Oerlikon Balzers központja 30 éves Limoges-ban

Október 1-jén és 2-án az Oerlikon Balzers különleges vendégeket és ügyfeleket hívott meg, hogy megünnepelje Franciaországi Limoges-i vevőközpont 30. évfordulóját. A Limoges-i központ leginkább a motorsport ipar kompetencia központjaként ismert, nagyteljesítményű motorokban használt precíziós alkatrészek számára kínál bevonatolási megoldásokat.

Az Oerlikon Balzers megnyitja alakadószerszám központját és 25. évét ünnepli Indiában

2019. október 12-én az Oerlikon Balzers 25 éves évfordulóját ünnepelte Pune-ban, Indiában. Ügyfelek, díszvendégek és alkalmazottak gyűltek össze az eseményre, amely egyúttal az új formaadó szerszám központ megnyitása is volt, bizonyítva az Oerlikon Balzers folyamatosan bővülő az indiai piac felé.

Az Oerlikon Balzers bemutatja METAPLAS.DOMINO kila flex bevonato berendezését

A METAPLAS.DOMINO kila flex két ajtajának köszönhetően különlegesen nagy rugalmasságot kínál, biztosítva a gyors ki- és betöltést és az automatizálásra való lehetséges frissítést.

Az Oerlikon egyesült a gyémánt bevonatolás vezető vállalatával, a németországi D-Coat GmbH-val

Az Oerlikon megvásárolta a D-Coat GmbH-t, a gyémánt bevonatolási technológia élén álló németországi céget. Az egyesüléssel kibővült az Oerlikon Balzers felületkezelési portfóliója, különösen a repülőgép iparban és az autóiparban használatos forgácsoló szerszámok területén.

Új globális PDC kompetencia központ (Plastic Design Components = műanyag dizájnelemek) nyílik Bisingenben, Németországban

Most, hogy az új telephely megnyílt, számos iparág számára kínálhatjuk a műanyag fröccsöntött alkatrészek bevonatolását, beleértve az autóipart, a fogyasztási cikkeket és a háztartási készülékeket is: A fémbázisú műanyag bevonatok az ePD technológiánkon alapulnak Mindemellett, a Bisingen-i Kompetencia Központ elsősorban az INUBIA bevonatolórendszerek értékesítéséért felel, és támogatást nyújt az érdeklődő ügyfelek saját bevonatoló létesítményeik tervezésénél, felállításánál és üzembe helyezésénél. Ez magában foglalja a bevonat- és a termékfejlesztést, csakúgy, mint a teljes gyártási folyamat tervezését.

  • Oerlikon Balzers Competence Centre Bisingen
  • Oerlikon Balzers Competence Centre Bisingen

Oerlikon Balzers delivers first INUBIA B15 to automotive OEM for metallizing an exterior plastic component

High-quality plastic components with high-gloss metallic or matt surfaces and a chrome look are widely used in many industries they offer functional properties and add value to the product. Both the INUBIA B6 and B15 PVD coating systems metallize plastic parts in compliance with REACH without the use of harmful substances. They provide smooth, glossy and scratch-free coatings with high durability and high adhesion on a wide range of polymers.

Airbus minősítést szerzett az Oerlikon Balzers csúcskategóriás bevonatolórendszere a REACH-konform Balinit C alkatrész bevonatokra

Az Oerlikon Balzers megszerzte az Airbus minősítését, az RS 50 bevonatoló berendezésére, ahol a legújabb szénalapú bevonatolási technológiát alkalmazzák. Az RS 50 a Párizs melletti Ferrières-en-Brie településen található, ez az Oerlikon egyik legjelentősebb repülőgép tanúsítvánnyal rendelkező üzeme. Ezt a bevonatolási rendszert az Airbus választotta és hagyta jóvá, hogy a BALINIT C-vel REACH-konform PVD bevonatot tudjon biztosítani.

Az Oerlikon Balzers bemutatta a REACH-konform BALINIT PROTEC bevonatát ipari gázturbina kompresszorokhoz

Három kulcstényező befolyásolja az ipari gázturbina kompresszorok teljesítményét: szilárd részecskék eróziója (SPE), vízcseppek eróziója (WDE) és a turbina lapátok korróziója. Ha nem észlelik, ezek a problémák csökkentik a hatékonyságot és megnövelik az erőmű üzemeltetők költségeit. Az Oerlikon Balzers BALINIT PROTEC bevonata egy REACH-kompatibilis bevonat, melyet kifejezetten az ipari gázturbina kompresszorok hatékonyságának szignifikáns növeléséhez, illetve azok korrózióval és az erózióval szembeni védelméhez fejlesztettek ki.

Az Oerlikon Balzers bemutatta a fogászati felépítményekhez és műszerekhezhez alkalmazható BALIMED TICANA bevonatát

Az Oerlikon Balzers bemutatta a BALIMED TICANA-t, egy PVD bevonatot, melyet kifejezetten fogászati felépítményekhez és műszerekhez terveztek, és amely megfelel a modern fogászat szigorú követelményeinek. Az innovatív bevonat az emberi ínyével azonos színű, ami diszkrétté teszi azt, emellett funkcionális tulajdonságai segítenek abban, hogy a betegek a legjobb hosszútávú egészségügyi ellátást kapják. Az új BALIMED TICANA bevonat egy újabb előrelépést jelent az Oerlikon Balzers orvostechnikai növekedési stratégiájában.

Oerlikon Balzers France "Nadcap Merit Status" -sal jutalmazták

Az Oerlikon Balzers megkapta a "Nadcap Merit" státuszt az összes Ferrières-en-Brie központban használt bevonattechnológiára. A "Merit" (érdem) státusz ritkább ellenőrzési ütemezést jelent, és „a bizalom jele a minőség iránti folyamatos elkötelezettségre” - áll a Nadcap-et felügyelő Performance Review Institute közleményében

Az Oerlikon Balzers új gyártástámogató központot nyit az elő- és utókezeléshez Svédországban

Az Oerlikon Balzers új gyártástámogató központot nyitott Uppsala városában, Svédországban, az autóipari forgácsoló szerszámok elő- és utókezelésére. Az új létesítmény nem csak információs és tanácsadói szolgáltatást biztosít: a dolgozók és gyakornokok oktatási központjaként is szolgál, így az Oerlikon Balzers alkalmazottai mindig friss, naprakész tudással rendelkeznek az elő- és utókezelésről, és első osztályú szolgáltatást nyújtanak az ügyfelek számára szerte a világon.

Az Oerlikon Balzers GreenCo Tanúsítványt, valamint Platinum Kiválósági Díjat kapott Indiában

Oerlikon Balzers India elnyerte az ún. GreenCo Ezüst Tanúsítványt az Indiai Iparszövetségtől (CII), valamint első helyezést ért el az Indiai Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetsége (FICCI) által rendezett Quality Excellence versenyen. A díjjal együtt az Oerlikon Balzers elismerést kapott ökológiailag fenntartható üzleti modelljének létrehozásáért, valamint az ügyfél elégedettségét szolgáló kiváló minőségű áru és szolgáltatás nyújtásáért.

Az Oerlikon Balzers a "Felületkezelések legjobb szállítója" elismerést kapott a Bosch-tól

Az Oerlikon Balzers elnyerte a Bosch „A felületkezelések legjobb szállítója” díját 2019-ben. A vállalatot elismerték, mint a világ vezető autóipari beszállítójának precíziós alkatrészeire csúcskategóriás bevonataival kiváló minőséget nyújtó cég.

Oerlikon Balzers bemutatja az új BALORA portfóliót, mely a PVD Arc technológián alapuló MCrAlY bevonatok következő generációja

Az Oerlikon Balzers bemutatta új BALORA bevonat-portfólióját, melynek bevonatai forradalmi tulajdonságokkal rendelkeznek olyan magas hőmérsékletű környezetekben, mint a repülőgépipar és az energiatermelés. Az új portfólió első bevonata, a BALORA PVD MCrAlY képviseli a nagy sűrűségű MCrAlY bevonatok következő generációját, mely az Oerlikon Balzers jól bevált PVD Arc felület- és berendezés technológiáit használva kiemelkedő védelmet ad az oxidáció és a korrózió ellen a turbinák forró zónájában.

Az Oerlikon Balzers az USA nyugati részének legnagyobb ügyfélközpontjával bővíti szolgáltatási kínálatát az Egyesült Államokban

Az új bevonatoló központ az USA nyugati részének legnagyobb és egyben a legújabb technológiával felszerelt üzeme, amely lehetővé teszi az Oerlikon Balzers számára, hogy bevonatolási szolgáltatásokat nyújtson a precíziós alkatrészekre, valamint a forgácsoló, műanyag/alumínium fröccsöntő és fémformázó szerszámokra.

Az Oerlikon Balzers tovább bővíti bevonási tevékenységét Ázsiában az első vietnami ügyfélközponttal

A vietnami fővárostól, Hanoitól északkeletre található Bac Ninh-ben található új bevonatoló központ fontos mérföldkő a vállalat ázsiai terjeszkedési stratégiájában. Az üzem új lehetőségeket teremt az Oerlikon Balzers számára, hogy kiváló minőségű és jól bevált bevonatolási szolgáltatásait kínálja Vietnam növekvő gazdaságának.

Az Oerlikon Balzers bemutatja a BALINIT DURANA-t, egy sokoldalú bevonatot az igényes megmunkálási alkalmazásokhoz.

Az AlTiN alapú és TiSiXN rétegek kombinációja a BALINIT DURANA bevonatnak magas fokú rugalmasságot és kiváló kopásállóságot biztosít még szélsőséges üzemi hőmérsékleteken is. A testre szabott bevonatszerkezet és tulajdonságai csökkentik az abrazív kopást. Az ügyfelek haszna a forgácsoló szerszámaik teljesítményének jelentős növekedése és az átlag feletti élettartam.

Az Oerlikon Balzers bemutatja új, BALDIA kiváló minőségű gyémántbevonat-portfólióját

A gyémánt különleges tulajdonságokkal rendelkezik: felülmúlhatatlan keménysége miatt rendkívül kopásálló, kiváló hővezető képességgel rendelkezik és kémiailag semleges, így a legjobb választás az erősen abrazív alapanyagok megmunkálásához. A BALDIA portfólió gyémánt bevonatai javítják a forgácsolási teljesítményt és lehetővé teszik a szűk tűrésű alkatrészek legszűkebb gyártását is a lehető legjobb felületi pontosság érdekében.

Az Oerlikon Balzers új szerszám élező központot nyit Oroszországban, hogy bővítse forgácsolószerszámokkal kapcsolatos szolgáltatásait

Az Oerlikon Balzers új szerszám élező központot nyitott Moszkvában, válaszul a globális és helyi ügyfelek igényére csúcskategóriás forgácsoló szerszámaik felújítására, beleértve az újrabevonatolást és a szállítást is. Az új oroszországi központtal az Oerlikon Balzers immár 18 országban működtet szerszámélező szolgáltató központokat Európában, Észak- és Dél-Amerikában, valamint Ázsiában.

Az Oerlikon felvásárolja a Coeurdort, hogy terjeszkedjen a növekvő luxuscikkek piacán

Az Oerlikon bejelentette, hogy sikeresen felvásárolta a Coeurdort, amely a gyorsan növekvő luxuscikkek iparágának vezető teljes körű szolgáltatója. A Coeurdor egy jól bevált márka és teljes körű szolgáltató a fém alkatrészek tervezésével, gyártásával és bevonatolásával a világ vezető luxusmárkái számára. A Coeurdor kiegészítői bőrtáskák, övek, órák és egyéb luxuscikkek részei.

Az Oerlikon Balzers tízéves szerződést írt alá az MTU Aero Engines-szel a következő generációs repülőgép-alkatrészek bevononatolásáról a hatékonyság javítása érdekében

Ezzel a hosszú távú megállapodással az Oerlikon Balzers újabb jelentős lépést tesz előre a fejlett felületi technológiák és bevonatok szállításában a repülőgépipar számára. Az MTU Aero Engines, Németország vezető repülőgép-hajtómű-gyártója profitálni fog a PVD bevonatok vezető beszállítójának bevonataiból, know-how-jából és szakértelméből, valamint berendezésportfóliójából, lehetővé téve a folyamatos és megismételhető termékminőséget rövid határidővel.

75 éves az Oerlikon Balzers: végtelen szenvedély a fenntartható felületi megoldások iránt

Az Oerlikon Balzers 75. születésnapját ünnepli. Max Auwärter professzornak 1946-ban támadt egy ötlete, hogyan lehetne ipari méretekben használhatóvá tenni az akkor még jórészt ismeretlen vákuum-vékonyréteg-technológiát. A liechtensteini székhelyű vállalat az 1980-as évektől fogva az ötletére és a fenntartható innovációk iránti szenvedélyére összpontosított, amelyek jelentősen javítják a szerszámok és a precíziós alkatrészek teljesítményét és élettartamát számos iparágban.

Oerlikon Balzers az EMO 2021-en: Maximális termelékenység fenntartható bevonatolási megoldásokkal

Az Oerlikon Balzers 2021. október 4. és 9. között a milánói EMO-n mutatta be legújabb bevonat- és berendezésfejlesztéseit, valamint digitális szolgáltatásait. Ezek a legújabb innovációk meghosszabbítják a szerszámok élettartamát, kiemelkedő folyamat-megbízhatóságot, nagyobb termelékenységet és kisebb környezeti lábnyomot tesznek lehetővé, ezáltal jelentősen csökkentve a termelési költségeket.

Fenntartható autógyártás: Az Oerlikon Balzers bevonatolási megoldásai hozzájárulnak a prémium autógyártó innovatív műanyagkoncepció díjához

Az Oerlikon Balzers bevonatoló berendezést és megoldásokat szállított a műanyag alkatrészek fémgőzölésére a BMW Group Landshut üzemnek. Az Oerlikon Balzers által kifejlesztett ePD technológia innovatív funkciókat és kialakításokat tesz lehetővé, és megfelel a REACH környezetvédelmi előírásainak. Szeptemberben a BMW Group elnyerte a Grand Award díjat a teljesen új és teljesen elektromos kompakt SUV-ja, a BMW iX innovatív műanyag koncepciójával. Az új tervezésű veserács gyártásánál alkalmazott Oerlikon Balzers fenntartható érzékelő-átlátszó bevonatai valamint a formázószerszámok bevonatai egyaránt hozzájárultak a díj elnyeréséhez.

Az Oerlikon Balzers technológiai innovációs díjat nyert az autóipari felületkezelésért

Az AutoRevista, a vezető spanyol autóipari szakmagazin az Oerlikon Balzers Technológiai Innovációs Díjjal jutalmazta. Ez a díj az Oerlikon Balzers spanyolországi növekedését ismeri el, amely évtizedek óta változatos és fenntartható bevonatportfóliót kínál ebben az ipari szektorban.

Oerlikon Balzers introduces BALIMED ANTHRACITE SATIN for surgical instruments

Designed specifically for surgical instruments, the anthracite colored coating provides anti-glare properties, sharper cutting edges and excellent wear resistance over time, even after multiple autoclave cycles.

Az Oerlikon Balzers piacra dobja a BALINIT MOLDENA rendkívül kopás- és korrózióálló bevonatot műszaki töltött polimerek fröccsöntéséhez és extrudálásához

Kiváló kopásállósága és korrózióállósága tökéletessé teszi az üvegszál-erősítésű műanyagok (GFRP) és a teljesen újrahasznosított anyagok felhasználásához, miközben biztosítja a szerszám hosszabb élettartamát és kiváló minőségű termékeket.

Magas folyamat-megbízhatóság a menetfúrásnál az Oerlikon Balzers új BALIQ ANTOS bevonatával

A BALIQ ANTOS homogén bejáratási viselkedésének köszönhetően jelentősen növeli a termelési teljesítményt. Az ügyfelek a nagy folyamat-megbízhatóság és a hosszabb szerszámélettartam előnyeit élvezik.

Az Oerlikon Balzers új BALINIT MAYURA bevonata maximális pontosságot és termelékenységet tesz lehetővé a nem vas fémek megmunkálásakor és alakításakor

A BALINIT MAYURA egy új szénalapú bevonat nem vas fémek megmunkálásához és alakításához. A gyártók és a végfelhasználók számára előnyös a szerszám hosszabb élettartama és a gyártási folyamat magasabb termelékenysége.

Oerlikon Balzers wins the Magna Supplier Innovation Award 2022 with its Smart Coatings

Oerlikon Balzers has won the Magna Supplier Innovation Award 2022 in the “Transmission Solutions” category with its Smart Coatings. Magna’s powertrain division, one of the world’s leading Tier 1 automotive suppliers, had invited companies for the fifth time to submit their ideas for future and sustainable powertrains in its “Supplier Innovation Challenge”. Oerlikon Balzers took first prize with its idea to use thin-film coatings as sensors for real-time monitoring of automotive components, a development which once again underscores the innovative power of Oerlikon’s technology.

Oerlikon Balzers signed a ten-year contract with ITP Aero to use its new advanced PVD coating on ITP Aero’s next generation aero engine components

Oerlikon Balzers has signed a ten-year contract with ITP Aero to apply Oerlikon’s new advanced high-temperature wear resistant coating BALORA TECH PRO on components of the Pratt & Whitney Canada PW800 turbofan engine that powers the new Gulfstream G500/G600 and Dassault Falcon 6X business jets.

Enhancing precision machining for challenging materials: Oerlikon Balzers introduces PVD coating BALIQ TISINOS PRO

Oerlikon Balzers has set a new industry standard with BALIQ TISINOS PRO. Developed specifically for machining hardened steels, stainless steels or high-temperature alloys, this PVD coating reduces the load on the tool and significantly improves wear resistance when hard machining steels with a hardness of up to 70 HRC. Customers benefit from longer tool service life and high-quality production output.

The "Smooth Revolution" celebrates its anniversary: The first BALIQ coatings were introduced 10 years ago

Coatings that make history: The next generation of coatings based on Oerlikon Balzers' proprietary S3p technology.

Oerlikon Balzers adds the METAPLAS.DEGAS to its PVD system portfolio

Optimum adhesion of PVD coatings requires a substrate free of dust, dirt, oil, fingerprints and other contaminants. METAPLAS.DEGAS degasses substrates under vacuum at high temperature. This process effectively cleans the substrates, enabling the best possible adhesion of the coating and shortening the subsequent coating process in the PVD system.

Oerlikon Balzers France: Nadcap Merit Status renewed for 24 months

The Ferrières-en-Brie site in France, part of Oerlikon Balzers, has recently undergone an audit and has been awarded Nadcap Merit Status for its entire coating technology for another 24 months. The Merit Status extends the audit cycle for re-accreditation and is ‘a sign of trust in the ongoing commitment to quality’, according to the Performance Review Institute managed by Nadcap.

1 / 111

© Copyright 2024 OC Oerlikon Management AG

Back to top keyboard_arrow_up

keyboard_arrow_up