Choose your country / language

BALINIT C STAR Tökéletes a nagy mechanikai igénybevételű lágy alapanyagokhoz és alkatrészekhez.

A BALINIT® C STAR a tribológiai tulajdonságok és a működési megbízhatóság hosszan tartó javulását eredményezi, még lágy alapanyagú és nagy mechanikai terhelésű alkatrészek esetében is.

FDA approved food-safe coating.

BALINIT® C STAR ideális lágy alapanyag esetében. Kemény és szívós króm-nitrid-alapú fémrétege garantálja az optimális felületkeménységet és tartást (teherviselő képességet) a rá kerülő szénbevonathoz (WC/C).

A WC/C bevonat kiemelkedő adhéziós kopás elleni védelmet biztosít, míg alacsony súrlódási együtthatója csökkenti a felületkifáradás és tribooxidáció veszélyét. A kompakt króm-nitrid réteg az alkatrész korrózióállóságát is fokozza.

Az eredmény egy egyenletes minőségű és tapadású kifogástalan, homogén bevonat.

Tulajdonságai a bevonatot ideálissá teszik lágy, például titán, színesfém vagy rozsdamentes acél bázisanyagú alkatrészek, nagy felületi nyomás, siklócsapágyak és hajtókerekek megmunkálásakor. A BALINIT® C STAR ugyanakkor ideális tisztaszobabeli kenés nélküli rendszerekhez, valamint FDA-engedélye alapján élelmiszeripari alkalmazásra.

  • Kiváló védelem adhéziós kopás ellen
  • Csökkenti a felületkifáradást
  • Csökkenti a tribooxidációt
  • Fokozza a teherviselő képességet
BALINIT C STAR
Bevonat anyaga CrN + a-C:H:Me (WC/C)
Bevonatolási technológia Sputter
Bevonat színe antracit
Bevonat keménység HIT [GPa]* 8–12 / 12–15
Súrlódási együttható acéllal (szárazon)** 0,1–0,2
Belső feszültség [GPa]*** 0,1–0,2
Max. üzemi hőm. [°C]**** 300
Eljárás hőmérséklete < 250
Általános megjegyzés A megadott adatokat kérjük iránymutatóként kezelni, azok az adott alkalmazástól és felhasználási körülményektől valamint a vizsgálati feltételektől is függnek.
*Bevonat keménység HIT [GPa] A mérések ISO 14577 szerinti nanobemetszéssel történtek. Multilayer szerkezetű bevonatok esetén az egyes rétegek keménysége eltérő. A keménység az adott alkalmazástól függően módosítható.
**Súrlódási együttható acéllal (szárazon) A keménység megállapítása ball-on-disc (gömbsüveg csiszolattal) vizsgálattal, száraz körülmények között, ASTM G99 szerinti acélgolyóval történt. Felfutás alatt a megadottnál nagyobb értékek fordulhatnak elő.
***Belső feszültség [GPa] A mérések XRD, illetőleg hajlítási eljárással (Stoney-képlet) történtek. A számított hőterhelést kivontuk.
****Max. üzemi hőm. [°C] Ezek nem gyakorlati körülmények között mért, közelítő értékek. A termodinamikai törvényeknek megfelelően az értékek függenek az alkalmazásban tapasztalható nyomástól.
keyboard_arrow_up