Choose your country / language

BALIMED CNI Az orvostechnikai eszközök zavartalan működéséhez

Az orvostechnikai eszközök zavartalan működéséhez

BALIMED CNI coated medical devices
BALIMED CNI coated MIS instruments

Az orvosi eszközök, főként a mozgó alkatrészek hasznos élettartamának meghosszabbítására kopás és korrózió elleni védelmet kell biztosítani. A BALIMED™ CNI egy rendkívül sima és hőálló bevonat, amely ezeket a követelményeket optimálisan teljesíti.

  • Kis súrlódás
  • Lecsökkentett berágódás
  • Nagy oxidáció elleni védelem magas hőmérsékletű alkalmazásoknál
  • Vegyi ellenálló képesség
  • Rendkívül kopásálló
  • Esztétikus megjelenést biztosító fémes szín
BALIMED CNI
Bevonat anyaga CrN
Bevonatolási technológia Sputter
Bevonat színe Ezüstszürke
Bevonat keménység HIT [GPa]* 18 ±3
Súrlódási együttható acéllal (szárazon)** ~0.5
Belső feszültség [GPa]*** ~0.5
Max. üzemi hőm. [°C]**** 700
Eljárás hőmérséklete < 250
Általános megjegyzés A megadott adatokat kérjük iránymutatóként kezelni, azok az adott alkalmazástól és felhasználási körülményektől valamint a vizsgálati feltételektől is függnek.
*Bevonat keménység HIT [GPa] A mérések ISO 14577 szerinti nanobemetszéssel történtek. Multilayer szerkezetű bevonatok esetén az egyes rétegek keménysége eltérő. A keménység az adott alkalmazástól függően módosítható.
**Súrlódási együttható acéllal (szárazon) A keménység megállapítása ball-on-disc (gömbsüveg csiszolattal) vizsgálattal, száraz körülmények között, ASTM G99 szerinti acélgolyóval történt. Felfutás alatt a megadottnál nagyobb értékek fordulhatnak elő.
***Belső feszültség [GPa] A mérések XRD, illetőleg hajlítási eljárással (Stoney-képlet) történtek. A számított hőterhelést kivontuk.
****Max. üzemi hőm. [°C] Ezek nem gyakorlati körülmények között mért, közelítő értékek. A termodinamikai törvényeknek megfelelően az értékek függenek az alkalmazásban tapasztalható nyomástól.
keyboard_arrow_up