Choose your country / language

Cégtörténeti mérföldkövek

Passion for surface solutions: from our beginnings in 1946 until today

1946–2021: Az ötlettől a nemzetközi piacvezető szerepig.

Az Oerlikon Balzers már 75 éve szállítja a vékonyréteg-bevonatolás úttörő fejlesztéseit és átfogó műszaki megoldásait. A felületkezelési megoldások iránti elhivatottságunkat a környezettudatosság, az újítási vágy, a vállalkozó szellem és a hagyomány egyedi kombinációjával fejezzük ki. Ez ügyfeleinknek és a környezetnek is hasznára válik – tegnap, ma és holnap.

Ismerje meg az Oerlikon Balzers 75 évét

A Balzers első PVD keménybevonatata, a BALINIT® A hivatalosan 1978. szeptember 1-jén „született meg”. Azóta az Oerlikon Balzers példátlan sikert aratott: a bevonatolás úttörője, majd a terület piacvezetője lett.

Idővonal

Idővonal szűrő

Első európai járműipari szakértői központunk megnyitása

Az Oerlikon Balzers számos tiszteletbeli meghívott és ügyfél részvételével nagyszabású ünnepséget tartott első európai járműipari bevonatolási szakértői központjának megnyitása alkalmából. A szlovákiai Kassa melletti Nagyida új üzeme az Oerlikon Balzers átfogó járműipari stratégiájának része.

EMO 2015: Az Oerlikon Balzers bemutatja a szupergyors fogazást szolgáló BALINIT ALTENSA márkanevű PVD bevonatát

Rendkívüli forgácsolási sebesség, maximális termelékenység, számottevően hosszabb szerszámélettartam – ezek az Oerlikon Balzers által a járműipari és gépipari alapirányvonal fejlesztésére megalkotott AlCrN-alapú BALINIT ALTENSA bevonat valós bevizsgálásának eredményei. Az első alkalommal az olaszországi Milánóban, az EMO 2015 kiállításon bemutatott BALINIT ALTENSA bevonatról az autógyárak és beszállítóik kiemelkedő eredményeket jelentettek a legkülönfélébb fogazási alkalmazásokban.

EMO 2015: Az Oerlikon Balzers bemutatja nagy termelékenységű INNOVENTA mega bevonatoló berendezését

Az új INNOVENTA mega újradefiniálja a termelékenységi normákat. Portfóliónk jelenlegi legnagyobb bevonatolásó berendezéseként rendkívüli gyártási mennyiséget garantál olyan szerszámoknál, mint a marók és a fúrók – a kevesebb mint öt órás átlagos ciklusidők. A több mint egy méter magasságú és 96 cm átmérőjű munkadarabok is elférnek. Akár 3000 kg-os megengedhető terhelésével ideális platform nagy formaszerszámok és fűrésztárcsák számára. Az INNOVENTA alkalmas a BALINIT bevonatok teljes skálájának, valamint a legkülönfélébb egyedi alkalmazások bevonatainak felvitelére. További tulajdonsága a gyors üzembe állíthatóság, az egyszerű kezelhetőség és a kitűnő következetesség. Mindemellett az INNOVENTA mega ideálisan kiegészíti a Balzers kompaktabb INNOVA és INGENIA bevonatoló berendezését.

1 / 3

Visszajelzése vagy kérdése van? Lépjen kapcsolatba velünk!

keyboard_arrow_up