Choose your country / language

Kis súrlódási veszteség és nagy kopásállóság a motorok, szivattyúk, vízszerelési anyagok és sok egyéb alkalmazás teljesítményének fokozása érdekében.

BALINIT DLC coated
Piston
Wrist Pin

A gyémántszerű szénbevonatok (DLC) tökéletesen megfelelnek a legszélsőségesebb koptató igénybevételeknek, és akár kenés nélkül is nagy siklási sebességet tesznek lehetővé. Emellett minimálisra csökkentik a súrlódási veszteséget, így ideálisak olyan motoralkatrészek számára, mint üzemanyag-befecskendezők, vezérmű-alkatrészek és dugattyúk. A szelepektől és kompresszoroktól a csapágyakig és görgőkig, valamint a textilipari gépektől az orvosi eszközökig sok egyéb alkalmazás használja ki a DLC bevonatok kiemelkedő siklási tulajdonságait.

A BALINIT® DLC bevonat kiváló védelmet biztosít korrózió, tribooxidáció és adhéziós kopás ellen olyan felületi nyomás mellett, amely egyébként rövid idő alatt berágódást vagy hideg felhegesedést okozna.

  • Rendkívüli keménység
  • Kis súrlódási veszteség
  • Ideális nagy sebességeknél
  • Kiváló abrazív kopásállóság
  • Nagyobb siklási sebesség, mint BALINIT C esetén

*A keménység az adott alkalmazástól függően módosítható

BALINIT DLC
Bevonat anyaga a-C:H
Bevonatolási technológia PACVD
Bevonat színe fekete
Bevonat keménység HIT [GPa]* ~15-25
Súrlódási együttható acéllal (szárazon)** 0,1–0,2
Belső feszültség [GPa]*** 0,1–0,2
Max. üzemi hőm. [°C]**** 300
Eljárás hőmérséklete < 250
Általános megjegyzés A megadott adatokat kérjük iránymutatóként kezelni, azok az adott alkalmazástól és felhasználási körülményektől valamint a vizsgálati feltételektől is függnek.
*Bevonat keménység HIT [GPa] A mérések ISO 14577 szerinti nanobemetszéssel történtek. Multilayer szerkezetű bevonatok esetén az egyes rétegek keménysége eltérő. A keménység az adott alkalmazástól függően módosítható.
**Súrlódási együttható acéllal (szárazon) A keménység megállapítása ball-on-disc (gömbsüveg csiszolattal) vizsgálattal, száraz körülmények között, ASTM G99 szerinti acélgolyóval történt. Felfutás alatt a megadottnál nagyobb értékek fordulhatnak elő.
***Belső feszültség [GPa] A mérések XRD, illetőleg hajlítási eljárással (Stoney-képlet) történtek. A számított hőterhelést kivontuk.
****Max. üzemi hőm. [°C] Ezek nem gyakorlati körülmények között mért, közelítő értékek. A termodinamikai törvényeknek megfelelően az értékek függenek az alkalmazásban tapasztalható nyomástól.

© Copyright 2024 OC Oerlikon Management AG

Back to top keyboard_arrow_up

keyboard_arrow_up