Choose your country / language

BALIMED DLC STAR Fontos funkcionális tulajdonságok – kiváló tükröződésgátló és kémiailag inert

BALIMED DLC STAR bevonatú MIS műszerek

A BALIMED™ DLC STAR fontos funkcionális tulajdonságokkal rendelkezik: A fekete, matt bevonat tükröződésmentességével segíti a sebészek munkáját az erős sebészeti világítás mellett. Ezenkívül a BALIMED™ DLC STAR fokozott kopásvédelmet biztosít nagy terhelés mellett, és fokozza a súrlódás csökkentését az összetett tribológia rendszerekben. A bevonat megőrzi a sebészeti műszerek vágóéleit, ezáltal meghosszabbítja azok élettartamát.

  • Valamennyi sebészeti műszerhez alkalmas
  • Kiváló fekete tükröződésmentes bevonat
  • Kémiailag inert (minimális reakció más anyagokkal)
  • Alacsony súrlódás és magas kopásállóság
  • Javítja a sebészeti műszerek éltartósságát
BALIMED DLC STAR
Bevonat anyaga CrN + a-C:H
Bevonatolási technológia PACVD
Bevonat színe Fekete
Bevonat keménység HIT [GPa]* ~ 15 - 25
Súrlódási együttható acéllal (szárazon)** 0.1 - 0.2
Max. üzemi hőm. [°C]**** 300
Eljárás hőmérséklete < 250
Általános megjegyzés A megadott adatokat kérjük iránymutatóként kezelni, azok az adott alkalmazástól és felhasználási körülményektől valamint a vizsgálati feltételektől is függnek.
*Bevonat keménység HIT [GPa] A mérések ISO 14577 szerinti nanobemetszéssel történtek. Multilayer szerkezetű bevonatok esetén az egyes rétegek keménysége eltérő. A keménység az adott alkalmazástól függően módosítható.
**Súrlódási együttható acéllal (szárazon) A keménység megállapítása ball-on-disc (gömbsüveg csiszolattal) vizsgálattal, száraz körülmények között, ASTM G99 szerinti acélgolyóval történt. Felfutás alatt a megadottnál nagyobb értékek fordulhatnak elő.
****Max. üzemi hőm. [°C] Ezek nem gyakorlati körülmények között mért, közelítő értékek. A termodinamikai törvényeknek megfelelően az értékek függenek az alkalmazásban tapasztalható nyomástól.
keyboard_arrow_up