Choose your country / language

BALINIT C coated
BALINIT C coated for bevel gear
BALINIT C coated for con rod
BALINIT C coated for roller bearings
BALINIT C

A tribológiai bevonatokat főként a berágódást, a hideg felhegesedést és a hasonló sérüléseket okozó adhéziós kopás csökkentésére alkalmazzák. Kis súrlódási együtthatója és jó siklóképessége miatt ideális kis kenésű vagy akár szárazon futó alkalmazásokhoz.

A BALINIT® C egy WC/C-alapú bevonat, tehát fém és gyémántszerű szén keveréke alkotja. Segítségével ideálisan csökkenthető a felületkifáradás és a tribooxidáció.

  • Csökkenti az adhéziós kopást
  • Alacsony súrlódási tényező
  • Jó siklási tulajdonságok
BALINIT C
Bevonat anyaga a-C:H:Me (WC/C)
Bevonatolási technológia Sputter
Bevonat színe antracit
Bevonat keménység HIT [GPa]* 10 - 15
Súrlódási együttható acéllal (szárazon)** 0,1 – 0,2
Belső feszültség [GPa]*** 0,1 – 0,2
Max. üzemi hőm. [°C]**** 300
Eljárás hőmérséklete < 250
Általános megjegyzés A megadott adatokat kérjük iránymutatóként kezelni, azok az adott alkalmazástól és felhasználási körülményektől valamint a vizsgálati feltételektől is függnek.
*Bevonat keménység HIT [GPa] A mérések ISO 14577 szerinti nanobemetszéssel történtek. Multilayer szerkezetű bevonatok esetén az egyes rétegek keménysége eltérő. A keménység az adott alkalmazástól függően módosítható.
**Súrlódási együttható acéllal (szárazon) A keménység megállapítása ball-on-disc (gömbsüveg csiszolattal) vizsgálattal, száraz körülmények között, ASTM G99 szerinti acélgolyóval történt. Felfutás alatt a megadottnál nagyobb értékek fordulhatnak elő.
***Belső feszültség [GPa] A mérések XRD, illetőleg hajlítási eljárással (Stoney-képlet) történtek. A számított hőterhelést kivontuk.
****Max. üzemi hőm. [°C] Ezek nem gyakorlati körülmények között mért, közelítő értékek. A termodinamikai törvényeknek megfelelően az értékek függenek az alkalmazásban tapasztalható nyomástól.

© Copyright 2024 OC Oerlikon Management AG

Back to top keyboard_arrow_up

keyboard_arrow_up