Choose your country / language

BALINIT DLC STAR Többfunkciós bevonat kiemelkedő tribológiai tulajdonságokkal (Superior Tribological Arrangement – STAR)

BALINIT DLC STAR coated
Star Tappet
BALINIT DLC STAR coated for diesel injector
BALINIT DLC STAR coated for collet chucks

A BALINIT® DLC STAR egy fokozott teherviselő képességű módosított gyémántszerű szénbevonat. Kemény és ellenálló fémalapú (króm-nitrid) rétege biztosítja a szükséges felületi keménységet és fokozza a felvitt tribológiai szénbevonat rugalmasságát. A BALINIT DLC STAR még nagyobb tribológiai teljesítményű, mint a BALINIT C, BALINIT C STAR és a BALINIT DLC. Ezt a bevonatot tehát a dízelbefecskendezéses rendszerek és motorok legnagyobb terhelésű alkatrészeinél alkalmazzák.

BALINIT DLC STAR
Bevonat anyaga CrN / a-C:H
Bevonatolási technológia PACVD
Bevonat színe fekete
Bevonat keménység HIT [GPa]* ~15-25
Súrlódási együttható acéllal (szárazon)** 0,1–0,2
Belső feszültség [GPa]*** 0,1–0,2
Max. üzemi hőm. [°C]**** 300
Eljárás hőmérséklete < 250
Általános megjegyzés A megadott adatokat kérjük iránymutatóként kezelni, azok az adott alkalmazástól és felhasználási körülményektől valamint a vizsgálati feltételektől is függnek.
*Bevonat keménység HIT [GPa] A mérések ISO 14577 szerinti nanobemetszéssel történtek. Multilayer szerkezetű bevonatok esetén az egyes rétegek keménysége eltérő. A keménység az adott alkalmazástól függően módosítható.
**Súrlódási együttható acéllal (szárazon) A keménység megállapítása ball-on-disc (gömbsüveg csiszolattal) vizsgálattal, száraz körülmények között, ASTM G99 szerinti acélgolyóval történt. Felfutás alatt a megadottnál nagyobb értékek fordulhatnak elő.
***Belső feszültség [GPa] A mérések XRD, illetőleg hajlítási eljárással (Stoney-képlet) történtek. A számított hőterhelést kivontuk.
****Max. üzemi hőm. [°C] Ezek nem gyakorlati körülmények között mért, közelítő értékek. A termodinamikai törvényeknek megfelelően az értékek függenek az alkalmazásban tapasztalható nyomástól.

© Copyright 2024 OC Oerlikon Management AG

Back to top keyboard_arrow_up

keyboard_arrow_up