Choose your country / language

Cégtörténeti mérföldkövek

Passion for surface solutions: from our beginnings in 1946 until today

1946–2021: Az ötlettől a nemzetközi piacvezető szerepig.

Az Oerlikon Balzers már 75 éve szállítja a vékonyréteg-bevonatolás úttörő fejlesztéseit és átfogó műszaki megoldásait. A felületkezelési megoldások iránti elhivatottságunkat a környezettudatosság, az újítási vágy, a vállalkozó szellem és a hagyomány egyedi kombinációjával fejezzük ki. Ez ügyfeleinknek és a környezetnek is hasznára válik – tegnap, ma és holnap.

Ismerje meg az Oerlikon Balzers 75 évét

A Balzers első PVD keménybevonatata, a BALINIT® A hivatalosan 1978. szeptember 1-jén „született meg”. Azóta az Oerlikon Balzers példátlan sikert aratott: a bevonatolás úttörője, majd a terület piacvezetője lett.

Idővonal

Idővonal szűrő

Az Oerlikon megszerzi a finn DIARC Technology Oy felületi mérnöki céget

Az Oerlikon megvásárolta a DIARC Technology Oy-t, amely felületi mérnöki technológiákat és szolgáltatásokat nyújt Finnországban. Az akvizíció növeli az Oerlikon Balzers által kínált technológiák körét az autóiparban és a precíziós alkatrészgyártásban, és bővíti a felületkezelések portfólióját.

Az Oerlikon megvásárolja a svájci CVD berendezésgyártót, a Sucotec AG-t

Az Oerlikon megvásárolta a Sucotec AG-t, egy svájci gyártót, amely a szerszámpiacon a CVD (Chemical Vapor Deposition) berendezésekre szakosodott. Az akvizíció növeli az Oerlikon Balzers által kínált termékek és szolgáltatások körét, amelyek a PVD-re (fizikai gőzlerakódás) és a PACVD-re (Plasma Assisted Chemical Vapor Deposition) összpontosít.

Az Oerlikon Balzers megnyitja a legnagyobb szerszámbevonatoló központ kapuit Európában

A bevonatolási specialista Oerlikon Balzers megnyitotta új üzemét Bielefeldben egy kétnapos rendezvénnyel, melyen a vendégek - ügyfelek és szakértők egyaránt - a politikai élet és a gazdaság területeiről vettek részt. A bevonatolóközpont a korábbi három helyszín szakértelmét egyesíti 6000 négyzetméter alapterületen, a megmunkálási, alakítási és műanyag feldolgozási élvonalbeli felületi technológiákkal. A különböző ágazatokból származó ügyfelek számára előnyös, mind az autóiparban, mind a gyógyszeriparban, mind az eszközgyártásban.

Az Oerlikon Balzers és Oerlikon Metco, Friction System elindítja a közös termelést Nagoya-i üzemében, Japánban

Az Oerlikon Group, a piacvezető technológiák és szolgáltatások vezető globális technológiai szolgáltatója június 7-én bejelentette, hogy egy új üzemet nyit meg Nagoya-ban, Japánban. A vállalatok közti együttműködés tovább erősíti az Oerlikon Balzers és az Oerlikon Metco Friction Systems kiváló piaci pozícióját Japánban a top autóipar területén.

Az Oerlikon Balzers a legnagyobb termelési központot nyitja meg Szlovákiában, az autóipari alkatrészek hőkezelésére

Az Oerlikon Balzers, a felületi megoldások vezető szolgáltatója megnyitotta második gyártási központját Szlovákiában, Veľká Ida-ban. Az új üzem az Oerlikon gépjárműipar növekedési stratégiájának egy másik szakaszát jelenti, amely jelentős beruházás, és megfelel a legmagasabb minőségi és környezetvédelmi előírásoknak, továbbá az autógyártók számára korszerű hőkezelési folyamatokat kínál. A 2015-ben megnyitott szervizközponttal együtt a Veľká Ida-i üzem most az Oerlikon Balzers legnagyobb és legjelentősebb helyét képviseli az autóipari alkatrészek bevonására és hőkezelésére.

Az Oerlikon Balzers bemutatja a primeGear-t, egy testreszabott és integrált szervizcsomagot, amely páratlan fogazószerszám teljesítményt valósít meg

A primeGear egy teljeskörű szolgáltatási csomag, amely részletes elemzést, konzultációt és testre szabott megoldásokat tartalmaz a termeléshez. A szerszámok kezelésétől és az optimális megmunkálási / környezeti feltételek megteremtésétől az alapanyagokig és tervekig az Oerlikon Balzers szakértői határozzák meg a termelési láncban elvégzendő lényeges fejlesztéseket.

Az Oerlikon Balzers hőkezeléssel bővíti az autóipari felületkezelési portfólióját Németországban

Az Oerlikon, a felületi megoldások vezető szolgáltatója aláírta és lezárta azt a célzott felvásárlást Németországban, mely az ügyfelek számára a plazma-nitridáló szolgáltatás kínálatának bővítését, és pozíciójának megerősítését célozta az autóipari piacon. Härterei Dipl.- Ing. Peter Eicker KG (Eicker), az autóipar speciális hőkezelő beszállítója az Oerlikon Balzers márka alatt működik ezentúl.

Az Oerlikon Balzers tiszteletbeli vendégek jelenlétében indítja el India legnagyobb ügyfélközpontját

Október 12-én az Oerlikon Balzers India, a felületi megoldások egyik vezető szolgáltatója felállította a legnagyobb indiai termelési központját Manesarban, a Liechtensteini herceg örökösének és dr. Doris Frick, a svájci Liechtenstein nagykövetének jelenlétében. Az új létesítmény az Oerlikon Balzers további jelentős elkötelezettségét képviseli az indiai piacon, amivel tovább növekszik, és ez a jelentős beruházás a jövőben Indiában lehetővé teszi az Oerlikon Balzers számára, hogy még hatékonyabban szolgálja ügyfeleit a különböző iparágakban.

Indul az INNOVENTA kila a JIMTOF-on: a rugalmasság, a termelékenység és kapcsolat következő szintje a PVD bevonatoknál!

A JIMTOF számára Oerlkon Balzers elindítja az INNOVENTA kilát. Az INNOVENTA kila rendelkezik a legtöbb gyártási követelménynek megfelelő bevonatoló rendszer mérettel, és tökéletesen megküzd a kisebb és a nagyobb mennyiségekkel is. A legkelendőbb INNOVA utódjaként minden igényt kielégít, ellenállhatatlan eleganciával. Ez a tökéletes bevonatoló rendszer a szerszámokhoz és a K + F -hez is. Teljesen kompatibilis az INNOVENTA családdal

Az Oerlikon Balzers megkapja a minősített beszállítói státuszát a BALINIT C bevonatokra rézötvözeteken

Az Oerlikon elmélyíti a partnerkapcsolatát az Airbus-szal: Oerlikon Balzers megkapja a minősített beszállítói státuszát BALINIT C bevonatokra rézötvözeteken

1 / 10
keyboard_arrow_up