Choose your country / language

BALIMED C Hosszú működési teljesítmény - szárazon futó alkalmazások esetén is

Hosszú működési teljesítmény - szárazon futó alkalmazások esetén is

Dental screws
Minimally Invasive Surgical (MIS) instruments
Bone saws

A gyógyászati eszközök – például fogorvosi szerszámok olyan meghajtási alkatrészei, mint fogaskerék vagy csapágy – napi szintű mechanikai igénybevételnek vannak kitéve. Kis súrlódási együtthatója és jó siklóképessége miatt a BALIMED™ C ideális kis kenésű vagy akár szárazon futó alkalmazásokhoz – még alacsony hőmérsékleten is. A BALIMED™ C egy WC/C-alapú bevonat, tehát fém és gyémántszerű szén keveréke alkotja. Az eredmény ideális megoldás a felületi fáradtság és a tribo-oxidáció csökkentésére.

  • Alkalmas szárazon futó alkalmazásokhoz
  • Minimális adhéziós kopás
  • Alacsony súrlódási tényező
  • Alacsony hőmérsékleten is jó csúszó tulajdonság
BALIMED C
Bevonat anyaga a-C:H:W (WC/C)
Bevonat színe Szürke
Bevonat keménység HIT [GPa]* 8–12 / 12–15
Súrlódási együttható acéllal (szárazon)** 0,1–0,2
Belső feszültség [GPa]*** 0,1–0,2
Általános megjegyzés A megadott adatokat kérjük iránymutatóként kezelni, azok az adott alkalmazástól és felhasználási körülményektől valamint a vizsgálati feltételektől is függnek.
*Bevonat keménység HIT [GPa] A mérések ISO 14577 szerinti nanobemetszéssel történtek. Multilayer szerkezetű bevonatok esetén az egyes rétegek keménysége eltérő. A keménység az adott alkalmazástól függően módosítható.
**Súrlódási együttható acéllal (szárazon) A keménység megállapítása ball-on-disc (gömbsüveg csiszolattal) vizsgálattal, száraz körülmények között, ASTM G99 szerinti acélgolyóval történt. Felfutás alatt a megadottnál nagyobb értékek fordulhatnak elő.
***Belső feszültség [GPa] A mérések XRD, illetőleg hajlítási eljárással (Stoney-képlet) történtek. A számított hőterhelést kivontuk.

© Copyright 2024 OC Oerlikon Management AG

Back to top keyboard_arrow_up

keyboard_arrow_up