Choose your country / language

Cégtörténeti mérföldkövek

Passion for surface solutions: from our beginnings in 1946 until today

1946–2021: Az ötlettől a nemzetközi piacvezető szerepig.

Az Oerlikon Balzers már 75 éve szállítja a vékonyréteg-bevonatolás úttörő fejlesztéseit és átfogó műszaki megoldásait. A felületkezelési megoldások iránti elhivatottságunkat a környezettudatosság, az újítási vágy, a vállalkozó szellem és a hagyomány egyedi kombinációjával fejezzük ki. Ez ügyfeleinknek és a környezetnek is hasznára válik – tegnap, ma és holnap.

Ismerje meg az Oerlikon Balzers 75 évét

A Balzers első PVD keménybevonatata, a BALINIT® A hivatalosan 1978. szeptember 1-jén „született meg”. Azóta az Oerlikon Balzers példátlan sikert aratott: a bevonatolás úttörője, majd a terület piacvezetője lett.

Idővonal

Idővonal szűrő

II. Ferenc József herceg és a svájci Emil Georg Bührle nagyiparos támogatásával, Max Auwärter professzor megalapítja a Gerätebauanstalt Balzers vállalatot

A célkitűzés a még szinte ismeretlen és alig vizsgált vákuumbeli vékonyréteg-technológia ipari léptékű felhasználhatóvá tétele volt. Mivel akkoriban még nem állt rendelkezésre vékonyréteg-bevonatolásra szolgáló rendszer és berendezés, a vállalat ezeket házon belül fejlesztette ki és állította elő. Az első népszerű alkalmazás szemüveg- és fényképezőgép-lencsék napsütés és csillanás elleni bevonatolása, optikai szűrők és reflektorok, valamint elektronikai célú vékony rétegű bevonatok készítése volt.

  • II. Ferenc József herceg és a svájci Emil Georg Bührle nagyiparos támogatásával, Max Auwärter professzor megalapítja a Gerätebauanstalt Balzers vállalatot
1 / 1

Visszajelzése vagy kérdése van? Lépjen kapcsolatba velünk!

keyboard_arrow_up