\uf1ad

Az Oerlikon Balzers 75 éve

Szenvedély a fenntartható felülettechnológiákért! Tudjon meg többet

Az Oerlikon megvásárolta a Coeurdor-t

…így terjeszkedve a növekvő luxuscikk piacon. Folytatás ...

BALDIA

Az Oerlikon Balzers Bemutatja a gyémánt bevonatok új portfólióját. Tudjon meg többet ...

 • Járműipar és szállítmányozás

  Járműipar és szállítmányozás

  Motorok, hajtóművek, olajszivattyúk, fékek, fényszórók, felnik, karosszéria vagy beltér: a modern autók, motorok, kamionok, hajók és vonatok felépítésében alig található olyan részegység, amelynek gyártásában vagy üzemeltetésében az Oerlikon Balzers bevonatai ne jutnának szerephez.

 • Repülőipar

  Repülőipar

  A repülőipari alkatrészeknek a legnehezebb körülményeket is el kell viselniük, valamint a legszigorúbb biztonsági és környezetvédelmi előírásokat is teljesíteniük kell. Az Oerlikon Balzers bevonatok ezeket mind az alkatrészek és szerszámok gyártásakor, mind később, egész élettartamuk alatt teljesítik.

 • Egészségügy

  Egészségügy

  A felületeknek funkciókat adó PVD bevonatolás azért vált a korszerű orvosműszaki megoldások elengedhetetlen részévé, mert egyszerre biztosít egyedülálló felületi keménységet, alacsony súrlódási tényezőt és korrózió elleni védelmet. Az egészségügyi iparág nemcsak kifogástalan minőséget vár el, de a biokompatibilitási előírások betartását is.

 • Élelmiszer és csomagolás

  Élelmiszer és csomagolás

  Az élelmiszer-feldolgozó ipar számára a higiénia és biztonság elsődleges fontosságú. Vitathatatlan csúcsminőség, rendkívüli tisztaság, biokompatibilitási előírások betartása, könnyen tisztítható alkatrészek – a BALINIT bevonatokkal mindezek a feltételek maradéktalanul teljesíthetők.

 • Energiaipar

  Energiaipar

  A szélerőművi részegységeknek, a turbináknak, valamint az olaj- és gázipari alkatrészeknek – továbbá ezek előállítási munkafolyamatainak – a folyamatos üzem és a rendkívüli környezet miatt különösen komoly követelményeknek kell megfelelniük. Az Oerlikon Balzers mindegyik esetben képes biztosítani az optimális megoldást.

 • Fogyasztási cikkek

  Fogyasztási cikkek

  Háztartási készülékek, elektronikai cikkek vagy sportszerek esetében napjainkban a legtöbb alkatrész fémből vagy műanyagból készül. Az Oerlikon Balzers bevonatai a korszerű fogyasztási cikkek megjelenését, teljesítőképességét és élettartamát egyaránt javítják, gyártásukat pedig hatékonyabbá teszik.

 • Gépipar

  Gépipar

  Az Oerlikon Balzers nagy választékban kínál olyan felületkezelési megoldásokat, amelyek a legkülönfélébb gépipari folyamatokban alkalmazott alkatrészgyártó szerszámok és precíziós alkatrészek teljesítményét és ellenálló képességét jelentős mértékben fokozzák.

 • Szerszámozás

  Szerszámalkalmazások

  A súrlódás és a kopás a szerszámok és precíziós alkatrészek teljesítményét és élettartamát korlátozó elsődleges tényező.
  A szerszámok Balzers bevonatolása a fém- és műanyag-feldolgozás termelékenység és minőségbeli fejlesztésének leghatékonyabb módja.