Choose your country / language

BALINIT FORMERA Még nehéz AHSS (advanced high-strength steels - kiemelten nagy szakítószilárdságú acélok) acélok hidegalakító alkalmazásához is elég erős.

Erős felületkezelési megoldás nagy szakítószilárdságú acél hidegalakításához a biztonságosabb és könnyebb járművekhez.

Chassis forming application

Az bent ülők nagyobb biztonsága és az emissziós törvények betartása érdekében a jövőbeli járműveknek erősebbnek, mégis könnyebbnek kell lenniük. Ezért minden új járműmodellnek a korábbiaknál nagyobb arányban kell korszerű, nagy szakítószilárdságú acélt tartalmaznia.

A nehezen alakítható acélok termelékeny alakíthatósága érdekében különösen rugalmas bevonatolási megoldások szükségesek, például BALINIT® FORMERA.

  • Akár 680%-kal hatékonyabb, mint az összehasonlításul használt bevonatok
  • Remek abrazív kopásállóság
  • Kiváló bevonattapadás
BALINIT FORMERA
Bevonat anyaga CrAlN-alapú
Bevonatolási technológia Arc
Bevonat színe Ezüst-világosszürke
Bevonat keménység HIT [GPa]* 28 ±2
Súrlódási együttható acéllal (szárazon)** 0,35
Belső feszültség [GPa]*** 0,35
Max. üzemi hőm. [°C]**** 900+
Általános megjegyzés A megadott adatokat kérjük iránymutatóként kezelni, azok az adott alkalmazástól és felhasználási körülményektől valamint a vizsgálati feltételektől is függnek.
*Bevonat keménység HIT [GPa] A mérések ISO 14577 szerinti nanobemetszéssel történtek. Multilayer szerkezetű bevonatok esetén az egyes rétegek keménysége eltérő. A keménység az adott alkalmazástól függően módosítható.
**Súrlódási együttható acéllal (szárazon) A keménység megállapítása ball-on-disc (gömbsüveg csiszolattal) vizsgálattal, száraz körülmények között, ASTM G99 szerinti acélgolyóval történt. Felfutás alatt a megadottnál nagyobb értékek fordulhatnak elő.
***Belső feszültség [GPa] A mérések XRD, illetőleg hajlítási eljárással (Stoney-képlet) történtek. A számított hőterhelést kivontuk.
****Max. üzemi hőm. [°C] Ezek nem gyakorlati körülmények között mért, közelítő értékek. A termodinamikai törvényeknek megfelelően az értékek függenek az alkalmazásban tapasztalható nyomástól.
keyboard_arrow_up