Choose your country / language

Különösen sima és tömör króm-nitrid bevonatolás a korrózió és kopás elleni optimális védelem érdekében.

BALINIT CNI coated
BALINIT CNI coated for valve
BALINIT CNI coated for piston ring
BALINIT CNI
BALINIT CNI
BALINIT CNI
BALINIT CNI

A BALINIT CNI egy nagyon sima króm-nitrid (CrN) bevonat. Igen képlékeny és nagy oxidációállóságú. Ez a bevonattípus készíthető el a legnagyobb (akár 50 μm) vastagságban. Főként olyan magas hőmérsékletű sikló alkalmazásokhoz használatos mint a motor kipufogószelepe és dugattyúgyűrűje. Simasága, rugalmassága és kopásállósága miatt a BALINIT CNI a textilszálvezető elemek kemény krómozásának is erős alternatívája.

  • Nagy oxidációállóság a magas hőmérsékletű alkalmazásokhoz
  • Kitűnő alakíthatóság, vastag réteg lehetősége
  • Nagy mértékben ellenáll a textilszál okozta koptatásnak
  • Kiválthatja a kemény krómozást
BALINIT CNI
Bevonat anyaga CrN
Bevonatolási technológia Sputter
Bevonat színe ezüstszürke
Bevonat keménység HIT [GPa]* 18 ±3
Súrlódási együttható acéllal (szárazon)** ~0,5
Belső feszültség [GPa]*** ~0,5
Max. üzemi hőm. [°C]**** 700
Eljárás hőmérséklete < 250
Általános megjegyzés A megadott adatokat kérjük iránymutatóként kezelni, azok az adott alkalmazástól és felhasználási körülményektől valamint a vizsgálati feltételektől is függnek.
*Bevonat keménység HIT [GPa] A mérések ISO 14577 szerinti nanobemetszéssel történtek. Multilayer szerkezetű bevonatok esetén az egyes rétegek keménysége eltérő. A keménység az adott alkalmazástól függően módosítható.
**Súrlódási együttható acéllal (szárazon) A keménység megállapítása ball-on-disc (gömbsüveg csiszolattal) vizsgálattal, száraz körülmények között, ASTM G99 szerinti acélgolyóval történt. Felfutás alatt a megadottnál nagyobb értékek fordulhatnak elő.
***Belső feszültség [GPa] A mérések XRD, illetőleg hajlítási eljárással (Stoney-képlet) történtek. A számított hőterhelést kivontuk.
****Max. üzemi hőm. [°C] Ezek nem gyakorlati körülmények között mért, közelítő értékek. A termodinamikai törvényeknek megfelelően az értékek függenek az alkalmazásban tapasztalható nyomástól.

© Copyright 2024 OC Oerlikon Management AG

Back to top keyboard_arrow_up

keyboard_arrow_up