\uf1ad

Sommartider

Vi har öppet i sommar med vissa avvikelser. Läs mer …

75 years of Oerlikon Balzers

Endless passion for sustainable surface solutions! Read more ...

Oerlikon acquires Coeurdor

... to expand into the growing luxury goods market. Continue …

BALDIA

Oerlikon Balzers introducerar sin nya portfölj med diamantbeläggningar. Läs mer ...

 • Fordons- & transportindustri

  Fordons- & transportindustri

  Det spelar ingen roll om det handlar om motorer eller transmissioner, oljepumpar eller bromsar, lyktor eller fälgar, kaross eller inredning: i moderna bilar, motorcyklar, lastbilar, fartyg och tåg finns det knappt någon del, i tillverkning eller drift, där beläggningar från Oerlikon Balzers inte är inblandade.

 • Flygindustrin

  Flygindustrin

  Komponenter för flygindustrin måste tåla de mest krävande förhållanden och ska leva upp till stränga säkerhets- och miljöföreskrifter. Oerlikon Balzers beläggningar är skapade för att uppfylla dessa krav - under tillverkning av komponenter och verktyg och under hela deras livslängd.

 • Medicin

  Medicin

  Funktionalisering av ytor med hjälp av PVD-beläggning har blivit en oumbärlig del av modern medicinteknik, på grund av att beläggningarna erbjuder en unik kombination av extrem ythårdhet, låg friktionskoefficient och korrosionsskyddande egenskaper. Utöver kompromisslös kvalitet efterfrågar medicinbranschen också överensstämmelse med föreskrifter beträffande biokompatibilitet.

 • Livsmedel och Förpackning

  Livsmedel och Förpackning

  Hygien och säkerhet är av allra största vikt för livsmedelsindustrin. Kompromisslöst hög kvalitet, extrem renlighet, överensstämmelse med föreskrifter beträffande biokompatibilitet, komponenter som är enkla att rengöra - alla dessa krav kan uppfyllas med BALINIT-beläggningar.

 • Energi

  Energi

  Konstant drift och extrema miljöer ställer höga krav på de individuella komponenterna i propellrar och turbiner, komponenter som används inom olje- & gasutvinning. Höga krav ställs också på den process som används för att framställa dessa delar och komponenter. Oerlikon Balzers kan erbjuda den optimala lösningen i samtliga fall.

 • Förbruknings-
  varor

  Förbruknings-
  varor

  Oavsett om det handlar om hushållsapparater, förbrukningselektronik eller sportutrustning - de flesta saker vi använder idag är gjorda av metall eller plast. Oerlikon Balzers beläggningar förbättrar design, prestanda och livslängd för moderna förbrukningsvaror och gör produktionen av dem mer effektiv.

 • Konstruktion

  Konstruktion

  Oerlikon Balzers erbjuder ett brett utbud av beläggningslösningar som markant förbättrar prestanda och hållbarhet för verktyg och precisionskomponenter som används inom många olika applikationer.

 • Bearbetning

  Verktygsapplikationer

  Slitage är en faktor som starkt begränsar verktygs prestanda och livslängd.
  Att förädla verktyg med Balzers beläggningar är det mest effektiva sättet att förbättra produktiviteten och kvaliteten vid metall- och plastbearbetning.