Choose your country / language

Denna beläggning ökar bärkapaciteten, tillhandahåller nödvändig ythårdheten och förbättrar avsevärt motståndet hos den överlagrade, tribologiskt effektiva kolbeläggningen, vilket gör den perfekt lämpad för mjukare verktygsmaterial, som t.ex. rostfritt stål och titan.

Den perfekta beläggningen för maximal elasticitet beror till stor del på det verktygsmaterial som används. BALIQ® CARBOS STAR är utvecklad för mjukare verktygsmaterial, som t.ex. rostfritt stål och titan, eller verktygsmaterial som utsätts för kontinuerliga stötar, och den använder ett ytterligare kromnitridbaserat lager för att motstå extrema belastningar.

Denna modifierade beläggning ökar belastningskapaciteten, tillhandahåller nödvändig ythårdhet och förbättrar avsevärt motståndet hos den överlagrade och tribologiskt effektiva kolbeläggningen. BALIQ® CARBOS STAR erbjuder överlägsen tribologisk prestanda och är därför idealisk för komponenter som utsätts för extremt höga belastningar.

Hög friktion och slitage är de mest krävande utmaningarna i tillämpningar, som t.ex. motorer i racerbilar. När förare tänjer gränserna för vad deras racerbilar klarar av måste kritiska komponenter, som t.ex. kolvstift, kamaxlar och fingerföljare, leverera maximal prestanda och motstå extrema belastningar.

  • Ett extra hårt och slitstarkt baslager i kromnitrid (CrN) tillhandahåller den nödvändiga ythårdheten och ökar motståndskraften hos den överlagrade och tribologiskt effektiva kolbeläggningen.
  • BALIQ® CARBOS STAR erbjuder en unik kombination av hög hårdhet, låg slitstyrka, låg friktionskoefficient och låg grovhet
  • Markant förbättrad prestanda jämfört med konventionell DLC för krävande tribologiska tillämpningar
  • Låg processtemperatur, vilket möjliggör användning av fler slags verktygsmaterial
  • Passar perfekt för mjukare verktygsmaterial, som t.ex. rostfritt stål och titan

Feedback eller frågor? Kontakta oss!

keyboard_arrow_up