Choose your country / language

primeGear

En skräddarsydd service som ger en oöverträffad verktygsprestanda

primeGear

Målet är en stabil tillverkningsprocess och sänkta kostnader vid tillverkning av kugghjul.

Fräsverktyg som används vid kuggbearbetning är i dag ofta hårt använda. Orsaken är det ständigt ökande trycket på produktivitet och kostnader. Användare av verktygen tvingas att öka skärhastighet och förlänga driftstid för att hålla ner kostnaderna. Självklart måste toleranser fortfarande följas.

Med primeGear är det möjligt att minska tillverkningskostnaderna för kugghjul med upp till 40% och samtidigt behålla samma eller få ännu bättre kvalitet. Allt detta är möjligt tack vare att Oerlikon Balzers har förvärvat en unik kunskap under 70 år som ledande leverantör av ytbeläggningar och lösningar för hur man bygger slitstarka ytor. Allt detta är inbyggt i det integrerade konceptet primeGear.

primeGear: konsultation, processoptimering och skräddarsydd verktygsbehandling

primeGear är en helhetslösning som består av detaljerad analys, konsultation och skräddarsydda lösningar för produktion. Från att behandla verktyg och etablera optimala bearbetningsdata till att optimera materialen i sig själva, Oerlikon Balzers experter föreslår de viktiga förbättringarna som kan göras i produktionskedjan. Tillsammans med dig identifierar och eliminerar vi de svaga länkarna i cykeln:

  • Ytbehandling
  • Använding av fräsen
  • Verktygshantering
  • Omslipning

De resulterande optimeringarna, tillsammans med lämpliga beläggningar och ett antal ytterligare förbättringar, hjälper tillverkarna att uppnå anmärkningsvärda besparingar.

Lita på vår detaljerade analys och personliga rådgivning

keyboard_arrow_up