Choose your country / language

Om Oerlikon Balzers

Oerlikon Balzers är en världsledande leverantör av innovativ ytteknik.

Om Oerlikon Balzers

Oerlikon Balzers är en världsledande leverantör av yttekniker som ger betydligt högre prestanda och ökad livslängd för precisionskomponenter såväl som verktyg för metall- och plastbearbetningsindustrin.

Extremt tunna och exceptionellt hårda beläggningar som marknadsförs under varumärken BALINIT och BALIQ - för lägre friktion och minskat slitage. Varumärket BALITHERM öppnar upp för ett brett utbud värmebehandlingar, medan BALTONE omfattar beläggningar som finns tillgängliga i ett stort antal eleganta färger, perfekt anpassade för dekorativa applikationer. BALIMED tunnfilmsbeläggningar med slitstarka, biokompatibla, antimikrobiella och kemiskt neutrala egenskaper är speciellt framtagna för medicinska tillämpningar. Under varumärket BALIFOR Technology har företaget introducerat teknik som erbjuder skräddarsydda lösningar för fordonsindustrin medan ePD möjliggör metallbeläggning av plastkomponenter med ett kromliknande utseende.

Fler än 1 300 beläggningssystem är i drift på Oerlikon Balzers anläggningar och hos företagets kunder världen över. Utrustningsutveckling och montering av Balzers system utförs i Liechtenstein, i Langenthal (Schweiz) och i Bergisch Gladbach (Tyskland). Oerlikon Balzers har ett dynamiskt växande nätverk som består av fler än 110 beläggningsanläggningar i 36 länder i Europa, Amerika och Asien. Oerlikon Balzers är tillsammans med Oerlikon Metco och Oerlikon AM en del av Surface Solutions Division i schweiziska Oerlikon-koncernen (SIX: OERL).

Kontakta oss

Petra Ammann

Petra Ammann

Head of Communications Oerlikon Balzers

Feedback eller frågor? Kontakta oss!

keyboard_arrow_up