Choose your country / language

Om Oerlikon Balzers

Oerlikon Balzers är en världsledande leverantör av innovativ ytteknik.

Om Oerlikon Balzers

Oerlikon Balzers är en världsledande leverantör av yttekniker som ger betydligt högre prestanda och ökad livslängd för precisionskomponenter såväl som verktyg för metall- och plastbearbetningsindustrin.

Extremt tunna och exceptionellt hårda beläggningar som marknadsförs under varumärkena BALINIT och BALIQ - för lägre friktion och minskat slitage. Med BALDIA-portföljens diamantbeläggningar får man till och med utmärkt resultat vid maskinbearbetning av mycket utmanande material. Varumärket BALITHERM öppnar upp för ett brett utbud värmebehandlingar, medan BALTONE omfattar beläggningar som finns tillgängliga i ett stort antal eleganta färger, perfekt anpassade för dekorativa applikationer. BALORAS komponenter har ett effektivt skydd mot oxidation och korrosion i miljöer med extremt höga temperaturer. BALIMED-tunnfilmsbeläggningar med slitstarka, biokompatibla, antimikrobiella och kemiskt tröga egenskaper är speciellt framtagna för medicinska tillämpningar. Under varumärket BALIFOR Technology har företaget introducerat teknik som erbjuder skräddarsydda lösningar för fordonsindustrin.

Fler än 1 300 beläggningssystem är i drift på Oerlikon Balzers anläggningar och hos företagets kunder världen över. Utrustningsutveckling och montering av Balzers system utförs i Liechtenstein och i Bergisch Gladbach (Tyskland). Oerlikon Balzers har ett dynamiskt växande nätverk som består av fler än 110 beläggningsanläggningar i 35 länder i Europa, Amerika och Asien. Oerlikon Balzers är tillsammans med Oerlikon Metco och Oerlikon AM en del av Surface Solutions Division i schweiziska Oerlikon-koncernen (SIX: OERL).

Om Oerlikon

Oerlikons (SIX: OERL) verksamhet är starkt präglad av innovativa lösningar på den globala arenan för ytteknik, polymerbearbetning och tillverkning av tillsatser. Tack vare kombinationen av de avancerade materialen, koncernens lösningar och omfattande tjänster lyckas man förbättra och maxa prestandan, funktionen, utförandet och hållbarheten hos kundernas produkter samt för tillverkningsprocesser i nyckelindustrier. På Oerlikon, där man har tagit fram banbrytande teknik i årtionden, drivs allt som görs och utvecklas av ivern att stödja kundernas mål och främja en hållbar värld. Med huvudkontor i schweiziska Pfäffikon bedriver koncernen verksamheten i två divisioner: Surface Solutions och Polymer Processing Solutions. Det globala täckningsområdet innefattar över 12 600 medarbetare på 207 platser i 38 länder och under 2023 uppgick försäljningen till 2,7 miljarder CHF.

Kontakta oss

Petra Ammann

Petra Ammann

Head of Communications Oerlikon Balzers
keyboard_arrow_up