Choose your country / language

DLC coatings on camshafts and other valve train parts
Reducing friction and wear in motorsports
BALINIT CAVIDUR-coated for piston ring
BALINIT CAVIDUR-coated for tappet
BALINIT CAVIDUR-coated for valve

Componentele acoperite cu straturi de carbon cu caracteristici asemănătoare diamantului (DLC) au devenit consacrate în curse precum NASCAR, Formula 1, WRC și DTM, datorită frecării reduse, rezistenței crescute la uzură și duratei de viață prelungite. BALINIT® CAVIDUR este ideal pentru acoperirile DLC pentru componentele sistemului de distribuție cu supape. Componentele motocicletelor sunt optimizate de peste 20 de ani cu ajutorul acestei acoperiri. Acoperirile DLC, precum BALINIT® CAVIDUR, sunt doar un pas în realizarea motoarelor de performanță. Fără ele, încărcările și performanțele mari nu ar putea fi concepute.

  • Performanță și fiabilitate crescute
  • Frecare și uzură reduse semnificativ
  • Durată extinsă de viață a componentelor
BALINIT CAVIDUR
Materialul acoperirii TiN + a-C:H
Tehnologia de acoperire PACVD
Culoarea acoperirii negru
Duritate acoperire HIT [GPa]* ~25-35
Coeficient de frecare (mediu uscat) vs. oțel** 0,1 - 0,2
Tensiune internă [GPa]*** 0,1 - 0,2
Temp. max. de operare [°C]**** 350
Temperatura de proces [°C] 250 - 350
Observații generale Toate informațiile oferite sunt valori aproximative care depind de condițiile de aplicare, de mediu și de testare.
*Duritate acoperire HIT [GPa] Măsurători realizate cu ajutorul nanoamprentelor, în conformitate cu ISO 14577. Pentru multistraturi, duritatea straturilor diferite variază. Duritatea poate fi adaptată în funcție de aplicație.
**Coeficient de frecare (mediu uscat) vs. oțel Determinate pe baza unui test, în condiții de determinare în mediu uscat, cu ajutorul unei bile de oțel în conformitate cu ASTM G99. În timpul efectuării testului, valorile oferite pot fi depășite.
***Tensiune internă [GPa] Măsurători efectuate cu metoda XRD și/sau metoda de încovoiere la șoc (ecuația Stoney). Solicitarea termică calculată a fost scăzută.
****Temp. max. de operare [°C] Acestea sunt valori aproximative în afara intervalului. Din cauza legilor termodinamice există o dependență a presiunii în aplicare.

© Copyright 2024 OC Oerlikon Management AG

Back to top keyboard_arrow_up

keyboard_arrow_up