Choose your country / language

BALINIT C STAR Perfect pentru materiile prime moi și componentele expuse unor solicitări mecanice mari

FDA approved food-safe coating.

BALINIT® C STAR este ideal pentru materii prime moi. Prin duritatea sa, datorită stratului de metal pe baza de nitrat de crom, această acoperire garantează duritatea și capacitatea mare de încărcare a suprafețelor pentru acoperire cu carbon suprapus (WC/C).

Acoperirea WC/C oferă protecție excelentă la uzura de aderență, iar coeficientul mic de frecare reduce riscul de uzură și de oxidare tribologică a suprafeței. Stratul compact pe bază de nitrura de crom crește în același timp și rezistența la coroziune a componentelor.

De aceea, rezultă o acoperire fără defecte, omogenă, de o calitate și adeziune fără precedent.

Aceste proprietăți o fac acoperirea perfectă pentru componentele realizate din materii prime moi, precum titanul, metale neferoase sau oțel inoxidabil, pentru suprafețe supuse unor presiuni mari, lagăre de alunecare și angrenaje. În același timp, BALINIT® C STAR este adecvat și pentru sisteme fără lubrifiere în camere cu atmosferă controlată și, datorită aprobării FDA, pentru aplicații în industria alimentară.

  • Protecție excelentă împotriva uzurii de aderență (uzură prin frecare)
  • Reduce uzura suprafeței
  • Reduce oxidarea tribologică (coroziune prin frecare)
  • Crește capacitatea de încărcare
BALINIT C STAR
Materialul acoperirii CrN + a-C:H:Me (WC/C)
Tehnologia de acoperire Sputter
Culoarea acoperirii antracit
Duritate acoperire HIT [GPa]* 8-12 / 12-15
Coeficient de frecare (mediu uscat) vs. oțel** 0,1 - 0,2
Tensiune internă [GPa]*** 0,1 - 0,2
Temp. max. de operare [°C]**** 300
Temperatura de proces [°C] < 250
Observații generale Toate informațiile oferite sunt valori aproximative care depind de condițiile de aplicare, de mediu și de testare.
*Duritate acoperire HIT [GPa] Măsurători realizate cu ajutorul nanoamprentelor, în conformitate cu ISO 14577. Pentru multistraturi, duritatea straturilor diferite variază. Duritatea poate fi adaptată în funcție de aplicație.
**Coeficient de frecare (mediu uscat) vs. oțel Determinate pe baza unui test, în condiții de determinare în mediu uscat, cu ajutorul unei bile de oțel în conformitate cu ASTM G99. În timpul efectuării testului, valorile oferite pot fi depășite.
***Tensiune internă [GPa] Măsurători efectuate cu metoda XRD și/sau metoda de încovoiere la șoc (ecuația Stoney). Solicitarea termică calculată a fost scăzută.
****Temp. max. de operare [°C] Acestea sunt valori aproximative în afara intervalului. Din cauza legilor termodinamice există o dependență a presiunii în aplicare.

© Copyright 2024 OC Oerlikon Management AG

Back to top keyboard_arrow_up

keyboard_arrow_up