Choose your country / language

BALINIT DLC STAR Diamond-like carbon (DLC) acoperire cu aranjament tribologic superior (STAR)

BALINIT DLC STAR coated
Star Tappet
BALINIT DLC STAR coated for diesel injector
BALINIT DLC STAR coated for collet chucks

BALINIT® DLC STAR este o acoperire pe bază de carbon cu caracteristici asemănătoare diamantului modificată, având o capacitate de încărcare crescută. Stratul pe bază de metal (nitrura de crom), dur, durabil oferă suprafeței duritatea necesară și crește rezistența acoperirii suprapuse pe bază de carbon eficientă tribologic. BALINIT DLC STAR oferă o performanță tribologică mai mare decât BALINIT C, BALINIT C STAR și BALINIT DLC. Este utilizat în special pentru componente supuse unor solicitări foarte mari, pentru componentele sistemelor de injecție și ale motoarelor.

BALINIT DLC STAR
Materialul acoperirii CrN / a-C:H
Tehnologia de acoperire PACVD
Culoarea acoperirii negru
Duritate acoperire HIT [GPa]* ~15-25
Coeficient de frecare (mediu uscat) vs. oțel** 0,1 - 0,2
Tensiune internă [GPa]*** 0,1 - 0,2
Temp. max. de operare [°C]**** 300
Temperatura de proces [°C] < 250
Observații generale Toate informațiile oferite sunt valori aproximative care depind de condițiile de aplicare, de mediu și de testare.
*Duritate acoperire HIT [GPa] Măsurători realizate cu ajutorul nanoamprentelor, în conformitate cu ISO 14577. Pentru multistraturi, duritatea straturilor diferite variază. Duritatea poate fi adaptată în funcție de aplicație.
**Coeficient de frecare (mediu uscat) vs. oțel Determinate pe baza unui test, în condiții de determinare în mediu uscat, cu ajutorul unei bile de oțel în conformitate cu ASTM G99. În timpul efectuării testului, valorile oferite pot fi depășite.
***Tensiune internă [GPa] Măsurători efectuate cu metoda XRD și/sau metoda de încovoiere la șoc (ecuația Stoney). Solicitarea termică calculată a fost scăzută.
****Temp. max. de operare [°C] Acestea sunt valori aproximative în afara intervalului. Din cauza legilor termodinamice există o dependență a presiunii în aplicare.

© Copyright 2024 OC Oerlikon Management AG

Back to top keyboard_arrow_up

keyboard_arrow_up