Choose your country / language

BALINIT CNI Atunci când netezimea și densitatea sunt cele mai importante.

O acoperire pe bază de nitrură de crom mult mai netedă și mai densă pentru protecție împotriva coroziunii și uzurii.

BALINIT CNI coated
BALINIT CNI coated for valve
BALINIT CNI coated for piston ring
BALINIT CNI
BALINIT CNI
BALINIT CNI
BALINIT CNI

BALINIT CNI este o acoperire foarte netedă cu nitrură de crom depusă prin sputtering (CrN). Este foarte ductilă și are rezistență mare la oxidare. Aceasta este acoperirea care se poate realiza în cele mai mari grosimi (până la 50 µm). Este utilizată în principal pentru aplicații de glisare la temperaturi mari, precum sistemele de distribuție cu supape și segmenți pentru pistoane. Netezimea, ductilitatea și rezistența la uzură fac din BALINIT CNI o alternativă puternică a placării cu crom dur a elementele de ghidare pentru fibre textile.

  • Rezistență mare la oxidare pentru aplicații la temperaturi mari
  • Ductilitate mare, sunt posibile grosimi mari
  • Rezistența foarte mare la uzura cauzată de fibrele textile
  • Alternativă pentru placarea cu crom dur
BALINIT CNI
Materialul acoperirii CrN
Tehnologia de acoperire Sputter
Culoarea acoperirii gri-argintiu
Duritate acoperire HIT [GPa]* 18 +/-3
Coeficient de frecare (mediu uscat) vs. oțel** ~0,5
Tensiune internă [GPa]*** ~0,5
Temp. max. de operare [°C]**** 700
Temperatura de proces [°C] < 250
Observații generale Toate informațiile oferite sunt valori aproximative care depind de condițiile de aplicare, de mediu și de testare.
*Duritate acoperire HIT [GPa] Măsurători realizate cu ajutorul nanoamprentelor, în conformitate cu ISO 14577. Pentru multistraturi, duritatea straturilor diferite variază. Duritatea poate fi adaptată în funcție de aplicație.
**Coeficient de frecare (mediu uscat) vs. oțel Determinate pe baza unui test, în condiții de determinare în mediu uscat, cu ajutorul unei bile de oțel în conformitate cu ASTM G99. În timpul efectuării testului, valorile oferite pot fi depășite.
***Tensiune internă [GPa] Măsurători efectuate cu metoda XRD și/sau metoda de încovoiere la șoc (ecuația Stoney). Solicitarea termică calculată a fost scăzută.
****Temp. max. de operare [°C] Acestea sunt valori aproximative în afara intervalului. Din cauza legilor termodinamice există o dependență a presiunii în aplicare.

© Copyright 2024 OC Oerlikon Management AG

Back to top keyboard_arrow_up

keyboard_arrow_up