Choose your country / language

BALINIT TRITON Acoperire pe bază de carbon cu o structură neobișnuit de densă

BALINIT TRITON

BALINIT® TRITON combină duritatea foarte mare și coeficientul de frecare extrem de mic. Acoperirea pe bază de carbon (DLC) oferă, în special, protecție împotriva uzurii de aderență si uzurii abrazive, chiar și în condiții de prelucrare cu o cantitate minimă de lubrifianți sau în mediu uscat. În plus, structura neobișnuit de densă îmbunătățește rezistența la coroziune.

Fiind neutru pentru produsele din industria alimentară, BALINIT® TRITON este ideal în aplicații pentru matrițe de injecție a materialelor plastice și pentru sistemele fără lubrifiere.

BALINIT TRITON
Materialul acoperirii a-C:H
Tehnologia de acoperire PACVD
Culoarea acoperirii negru
Duritate acoperire HIT [GPa]* ~15-25
Coeficient de frecare (mediu uscat) vs. oțel** 0,1 - 0,2
Tensiune internă [GPa]*** 0,1 - 0,2
Temp. max. de operare [°C]**** 300
Temperatura de proces [°C] < 250
Observații generale Toate informațiile oferite sunt valori aproximative care depind de condițiile de aplicare, de mediu și de testare.
*Duritate acoperire HIT [GPa] Măsurători realizate cu ajutorul nanoamprentelor, în conformitate cu ISO 14577. Pentru multistraturi, duritatea straturilor diferite variază. Duritatea poate fi adaptată în funcție de aplicație.
**Coeficient de frecare (mediu uscat) vs. oțel Determinate pe baza unui test, în condiții de determinare în mediu uscat, cu ajutorul unei bile de oțel în conformitate cu ASTM G99. În timpul efectuării testului, valorile oferite pot fi depășite.
***Tensiune internă [GPa] Măsurători efectuate cu metoda XRD și/sau metoda de încovoiere la șoc (ecuația Stoney). Solicitarea termică calculată a fost scăzută.
****Temp. max. de operare [°C] Acestea sunt valori aproximative în afara intervalului. Din cauza legilor termodinamice există o dependență a presiunii în aplicare.
keyboard_arrow_up