Choose your country / language

BALINIT A Nitrura de titan încă de la început - Prima acoperire PVD de protecție împotriva uzurii, utilizată la nivel mondial

Protecție eficientă împotriva uzurii abrazive și de aderență. BALINIT® A a fost prima noastră acoperire de protecție împotriva uzurii și încă este utilizată la nivel mondial în mai multe aplicații.

Composing
Thread Former Coated
Food-safe and often used for medical instruments
Gold Coating

Totul a început cu nitrura de titan. BALINIT® A continuă să fie o acoperire adaptabilă de protecție împotriva uzurii, care oferă o reducere eficientă a uzurii abrazive și de aderență, în diverse aplicații.

Este aplicată, de asemenea, pentru efectul său decorativ, ca indicator de uzură, sau este utilizată pentru aplicații speciale, precum acoperirea BALINIT® A ARCTIC la temperaturi joase, de până la 200 °C.

Versiunile inițiale experimentale din anul 1977 ale sculelor de formare acoperite cu TiN au avut un succes foarte mare: durata de viața a sculelor a fost crescută de 4 ori. Un an mai târziu, pe data de 1 septembrie 1978, s-a dat startul oficial pentru dezvoltarea și comercializarea acoperirilor dure PVD pentru scule.

  • Prima acoperire Balzers de protecție împotriva uzurii PVD
  • Disponibilă ca acoperire la temperaturi joase
  • Adaptabilă încă din 1978
  • Acoperire sigură pentru aplicații în industria alimentară
  • Efect decorativ de culoare galben-auriu
BALINIT A
Materialul acoperirii TiN
Tehnologia de acoperire Arc
Culoarea acoperirii galben-auriu
Duritate acoperire HIT [GPa]* 30 +/- 3
Coeficient de frecare (mediu uscat) vs. oțel** ~0,6
Tensiune internă [GPa]*** ~0,6
Temp. max. de operare [°C]**** 600
Temperatura de proces [°C] < 500
Observații generale Toate informațiile oferite sunt valori aproximative care depind de condițiile de aplicare, de mediu și de testare.
*Duritate acoperire HIT [GPa] Măsurători realizate cu ajutorul nanoamprentelor, în conformitate cu ISO 14577. Pentru multistraturi, duritatea straturilor diferite variază. Duritatea poate fi adaptată în funcție de aplicație.
**Coeficient de frecare (mediu uscat) vs. oțel Determinate pe baza unui test, în condiții de determinare în mediu uscat, cu ajutorul unei bile de oțel în conformitate cu ASTM G99. În timpul efectuării testului, valorile oferite pot fi depășite.
***Tensiune internă [GPa] Măsurători efectuate cu metoda XRD și/sau metoda de încovoiere la șoc (ecuația Stoney). Solicitarea termică calculată a fost scăzută.
****Temp. max. de operare [°C] Acestea sunt valori aproximative în afara intervalului. Din cauza legilor termodinamice există o dependență a presiunii în aplicare.

© Copyright 2024 OC Oerlikon Management AG

Back to top keyboard_arrow_up

keyboard_arrow_up