Choose your country / language

BALINIT DLC Acoperiri diamond-like carbon foarte dure și rezistente la uzură

BALINIT DLC coated
Piston
Wrist Pin

Acoperirile pe bază de carbon (DLC) cu caracteristici asemănătoare cu cele ale diamantului sunt adecvate pentru condiții extreme de uzură și viteze mari de alunecare, chiar fără lubrifiere. În plus, acestea micșorează pierderile prin frecare, făcându-le ideale pentru componentele motoarelor, precum sisteme de injecție, sisteme de distribuție cu supape și pistoane. Mult mai multe aplicații, începând cu pompe și compresoare, până la carcase ale lagărelor și role, mașini pentru industria textilă până la tehnologie medicală, de asemenea beneficiază de proprietățile de alunecare excelente ale acoperirilor DLC.

BALINIT®DLC oferă o protecție excelentă împotriva abraziunii, oxidației tribologice și uzurii de aderență, în timp ce permite presiuni mari pe suprafață, care ar putea cauza uzura prin frecare și sudarea la rece.

  • Pierderi prin frecare reduse
  • Ideal pentru viteze mari
  • Protecție excelentă împotriva abraziunii
  • Viteză de alunecare mai mare decât viteza posibilă cu acoperirea BALINT C
  • Extrem de dur

*Duritatea poate fi adaptată în funcție de aplicație

BALINIT DLC
Materialul acoperirii a-C:H
Tehnologia de acoperire PACVD
Culoarea acoperirii negru
Duritate acoperire HIT [GPa]* ~15-25
Coeficient de frecare (mediu uscat) vs. oțel** 0,1 - 0,2
Tensiune internă [GPa]*** 0,1 - 0,2
Temp. max. de operare [°C]**** 300
Temperatura de proces [°C] < 250
Observații generale Toate informațiile oferite sunt valori aproximative care depind de condițiile de aplicare, de mediu și de testare.
*Duritate acoperire HIT [GPa] Măsurători realizate cu ajutorul nanoamprentelor, în conformitate cu ISO 14577. Pentru multistraturi, duritatea straturilor diferite variază. Duritatea poate fi adaptată în funcție de aplicație.
**Coeficient de frecare (mediu uscat) vs. oțel Determinate pe baza unui test, în condiții de determinare în mediu uscat, cu ajutorul unei bile de oțel în conformitate cu ASTM G99. În timpul efectuării testului, valorile oferite pot fi depășite.
***Tensiune internă [GPa] Măsurători efectuate cu metoda XRD și/sau metoda de încovoiere la șoc (ecuația Stoney). Solicitarea termică calculată a fost scăzută.
****Temp. max. de operare [°C] Acestea sunt valori aproximative în afara intervalului. Din cauza legilor termodinamice există o dependență a presiunii în aplicare.
keyboard_arrow_up