Choose your country / language

În principiu, orice material din oțel sau plastic poate fi acoperit sau metalizat, utilizând procesele noastre PVD sau PACVD

Materiale care pot fi acoperite

Toate materialele pot fi acoperite, în principiu, utilizând procesele PVD și PACVD, respectând următoarea regulă: tratamentul termic trebuie supravegheat astfel încât temperatura de acoperire (~ 150°C până la 600°C), să nu cauzeze deformații sau pierderi de duritate.

Materialele ușor de acoperit sunt materialele metalice, precum oțelurile rapide, oțelurile pentru lucrul la cald sau rece, oțelurile inoxidabile, oțelurile care pot fi supuse tratamentelor termice, carburi, cermeți, dar și oțelurile călite, oțeluri pentru rulmenți și oțeluri nitrurate.

Cu ajutorul tehnologiei noastre ePD™, materialele plastice, precum ABS, PC/ABS, PC, PC/PBT, PC/PET și amestecurile din PA (armate cu fibră de sticlă și fibre minerale), pot fi de asemenea metalizate. La cerere, și alte materiale plastice.

Materialele care impun anumite condiții la acoperire sunt fonta, metalele placate cu nichel sau crom, aliajele din cupru, aliajele din aluminiu, ceramica și safirul.

Materialele care nu pot fi acoperite sunt metalele sinterizate cu pori deschiși (nu sunt adecvate pentru vid).

Opinii sau întrebări? Vă rugăm să ne contactați!

keyboard_arrow_up