Choose your country / language

BALINIT C coated
BALINIT C coated for bevel gear
BALINIT C coated for con rod
BALINIT C coated for roller bearings
BALINIT C

Acoperirile tribologice sunt utilizate în principal pentru a reduce uzura de aderență, fiind asociate cu blocarea sau sudarea la rece. Coeficientul mic de frecare și proprietățile bune de alunecare le fac ideale pentru funcționarea cu lubrifiere scăzută, chiar și pentru funcționarea în mediu uscat.

BALINIT® C este o acoperire pe bază de WC/C și un amestec de metal și carbon cu caracteristici asemănătoare diamantului. Rezultatul este modul ideal de a reduce uzura suprafeței prin oboseală mecanică și oxidarea tribologică.

  • Reduce uzura de aderență
  • Coeficient redus de frecare
  • Proprietăți bune de alunecare
BALINIT C
Materialul acoperirii a-C:H:Me (WC/C)
Tehnologia de acoperire Sputter
Culoarea acoperirii antracit
Duritate acoperire HIT [GPa]* 10 - 15
Coeficient de frecare (mediu uscat) vs. oțel** 0,1 - 0,2
Tensiune internă [GPa]*** 0,1 - 0,2
Temp. max. de operare [°C]**** 300
Temperatura de proces [°C] < 250
Observații generale Toate informațiile oferite sunt valori aproximative care depind de condițiile de aplicare, de mediu și de testare.
*Duritate acoperire HIT [GPa] Măsurători realizate cu ajutorul nanoamprentelor, în conformitate cu ISO 14577. Pentru multistraturi, duritatea straturilor diferite variază. Duritatea poate fi adaptată în funcție de aplicație.
**Coeficient de frecare (mediu uscat) vs. oțel Determinate pe baza unui test, în condiții de determinare în mediu uscat, cu ajutorul unei bile de oțel în conformitate cu ASTM G99. În timpul efectuării testului, valorile oferite pot fi depășite.
***Tensiune internă [GPa] Măsurători efectuate cu metoda XRD și/sau metoda de încovoiere la șoc (ecuația Stoney). Solicitarea termică calculată a fost scăzută.
****Temp. max. de operare [°C] Acestea sunt valori aproximative în afara intervalului. Din cauza legilor termodinamice există o dependență a presiunii în aplicare.

© Copyright 2024 OC Oerlikon Management AG

Back to top keyboard_arrow_up

keyboard_arrow_up