Choose your country / language

Procesul de producție

Sculele și componentele dumneavoastră sunt în siguranță la noi

Procesul de producție

Procesul de producție Oerlikon Balzers vă garantează constant calitate înaltă și reproductibilă, la nivel mondial.

Calitatea noastră - profitul dumneavoastră

Toate centrele noastre utilizează aceleași proceduri și echipamente pentru acoperirea componentelor și sculelor.

Începând de la verificarea inițială și până la livrare, procesul nostru de producție este conceput pentru componentele sau sculele dumneavoastră și este adaptat, în fiecare caz, în funcție de caracteristicile specifice acoperirii solicitate.

Acest proces de producție standardizat și automatizat garantează calitate înaltă și reproductibilitate, la nivel mondial.

 • Verificarea la primire

  Piesele care urmează să fie acoperite sunt verificate cu privire la cantitate, material și starea suprafeței. Succesiunea etapelor de producție este determinată pe baza specificațiilor clientului.

 • Curățarea

  Suprafețele curate sunt esențiale pentru aderența acoperirii. Din acest motiv, Oerlikon Balzers depune eforturi mari pentru pregătirea suprafețelor pentru PVD și oferă linii de curățare cu ultrasunete cu mai multe trepte, folosind băi alcaline cu soluții apoase fără aditivi care să afecteze mediul înconjurător.

 • Îndepărtarea acoperirii existente

  In cazul aplicării unei acoperiri noi, poate fi necesară îndepărtarea straturilor vechi de acoperire. Oerlikon Balzers a dezvoltat proceduri specifice de îndepărtare a diferitelor acoperiri PVD, fără să influențeze negativ substratul.

 • Pre-tratament

  Dacă este necesar un pre-tratament suplimentar, Oerlikon Balzers utilizează tehnologiile corespunzătoare în fiecare caz (de exemplu, degazificarea într-un cuptor cu vid, pentru eliminarea reziduurilor materiale din orificiile înguste, sau microsablarea pentru a elimina straturile poroase ale suprafeței, pregătirea muchiilor pentru sculele așchietoare).

 • Încărcare

  Înainte de acoperire, piesele sunt încărcate în suporturi interschimbabile și apoi sunt introduse în sistemul de acoperire. Pentru procese de producție cu volum mare, suporturile cu sunt încărcate automat. Dispunerea definită a pieselor asigură precizia reproductibilă.

 • Acoperire

  Acoperirile Oerlikon Balzers vă oferă scule și componente de înaltă performanță, care să îndeplinească cerințele solicitante de fabricație modernă. Este disponibilă o gamă vastă de tehnologii de acoperire pentru aplicații aproape nelimitate. Lucrând în strânsă colaborare cu clienții noștri din toată lumea, specialiștii noștri dezvoltă continuu noi aplicații. La cerere, sunt disponibile acoperiri personalizate.

 • Post-tratament

  Sunt aplicate numeroase metode pentru a face ultimele retușuri sculelor (de exemplu, lustruirea, microsablarea, perierea, pregătirea muchiilor). Odată cu trecerea anilor, Oerlikon Balzers a câștigat experiența necesară pentru a putea sugera cele mai bune soluții și echipamente posibile, care să îndeplinească nevoile dumneavoastră.

 • Controlul calității

  Succesul acoperirii depinde în mod direct de condiția și calitatea sculei. Metode vizuale și mecanice sunt utilizate pentru a stabili compatibilitatea acoperirii și pentru a determina calitatea acoperirii pentru elemente. Utilizarea tehnologiilor noastre într-o gamă vastă de industrii ne permite să vă consiliem în privința metodei corespunzătoare de control al calității.

 • Ambalarea / livrarea

  Piesele acoperite sunt returnate de obicei în ambalajele în care au fost livrate. Sunt posibile economii considerabile dacă piesele sunt livrate în coșuri adecvate pentru curățare.

keyboard_arrow_up