Choose your country / language

O combinație benefică între protecția la uzură, coroziune și rezistența la oxidare, și proprietățile sale excelente de demulare.

BALINIT D
BALINIT D

BALINIT® D are o rezistență similară la coroziune cu cea a placării cu crom, dar este semnificativ mai dură, are o aderență mai bună și este, de asemenea, și neutru pentru produsele din industria alimentară.

Această acoperire pe bază de nitrură de crom este ideală pentru matrițe finisate cu aspect de oglindă, matrițe fotogravate sau matrițe prelucrate prin electroeroziune. Această acoperire este utilizată de asemenea pentru matrițele de turnare prin injecție a materialelor plastice, în aplicații cu substanțe agresive, precum fluorul sau clorul volatil, deformarea foilor din metal cu duritate mai mică, și alte aplicații în domeniul sporturilor automobilistice sau în industria aviatică.

O versiune de proces la temperatură scăzută a BALINIT® D este ARCTIC și este disponibilă și pentru materiale sensibile.

  • Rezistentă la fluor, clor și alte substanțe agresive
  • Aderență și duritate mare a acoperirii
  • Rezistență foarte mare la coroziune
  • Proprietăți excelente de demulare
BALINIT D
Materialul acoperirii CrN
Tehnologia de acoperire Arc
Culoarea acoperirii gri-argintiu
Duritate acoperire HIT [GPa]* 18+/-3
Coeficient de frecare (mediu uscat) vs. oțel** ~0,5
Tensiune internă [GPa]*** ~0,5
Temp. max. de operare [°C]**** 700
Observații generale Toate informațiile oferite sunt valori aproximative care depind de condițiile de aplicare, de mediu și de testare.
*Duritate acoperire HIT [GPa] Măsurători realizate cu ajutorul nanoamprentelor, în conformitate cu ISO 14577. Pentru multistraturi, duritatea straturilor diferite variază. Duritatea poate fi adaptată în funcție de aplicație.
**Coeficient de frecare (mediu uscat) vs. oțel Determinate pe baza unui test, în condiții de determinare în mediu uscat, cu ajutorul unei bile de oțel în conformitate cu ASTM G99. În timpul efectuării testului, valorile oferite pot fi depășite.
***Tensiune internă [GPa] Măsurători efectuate cu metoda XRD și/sau metoda de încovoiere la șoc (ecuația Stoney). Solicitarea termică calculată a fost scăzută.
****Temp. max. de operare [°C] Acestea sunt valori aproximative în afara intervalului. Din cauza legilor termodinamice există o dependență a presiunii în aplicare.

© Copyright 2024 OC Oerlikon Management AG

Back to top keyboard_arrow_up

keyboard_arrow_up