Choose your country / language

BALINIT FORMERA Rezistentă chiar și pentru aplicații de deformare a oțelului cu duritate mare (AHSS)

Soluții de top pentru suprafețe, pentru deformarea oțelului cu duritate mare, făcând autovehiculele mai sigure și mai ușoare.

Chassis forming application

Pentru a oferi siguranță crescută pasagerilor și pentru a respecta totodată legislația cu privire la emisii, autovehiculele trebuie să fie mai rezistente și mai ușoare. De aceea, fiecare model nou de autovehicule conține o proporție mai mare de oțel, mai modern și cu o duritate mai mare, decât proporția utilizată pentru autovehiculele precedente.

Pentru a asigura productivitatea deformării acestor oțeluri pretențioase, sunt necesare, în special, soluții de acoperire foarte rezistente - precum BALINIT® FORMERA.

  • Cu până la 680% mai eficientă decât acoperirile comparabile
  • Protecție excelentă împotriva uzurii abrazive
  • Aderență excelentă a acoperirilor
BALINIT FORMERA
Materialul acoperirii Pe bază de CrAlN
Tehnologia de acoperire Arc
Culoarea acoperirii Gri deschis argintiu
Duritate acoperire HIT [GPa]* 28 +/-2
Coeficient de frecare (mediu uscat) vs. oțel** 0,35
Tensiune internă [GPa]*** 0,35
Temp. max. de operare [°C]**** 900+
Observații generale Toate informațiile oferite sunt valori aproximative care depind de condițiile de aplicare, de mediu și de testare.
*Duritate acoperire HIT [GPa] Măsurători realizate cu ajutorul nanoamprentelor, în conformitate cu ISO 14577. Pentru multistraturi, duritatea straturilor diferite variază. Duritatea poate fi adaptată în funcție de aplicație.
**Coeficient de frecare (mediu uscat) vs. oțel Determinate pe baza unui test, în condiții de determinare în mediu uscat, cu ajutorul unei bile de oțel în conformitate cu ASTM G99. În timpul efectuării testului, valorile oferite pot fi depășite.
***Tensiune internă [GPa] Măsurători efectuate cu metoda XRD și/sau metoda de încovoiere la șoc (ecuația Stoney). Solicitarea termică calculată a fost scăzută.
****Temp. max. de operare [°C] Acestea sunt valori aproximative în afara intervalului. Din cauza legilor termodinamice există o dependență a presiunii în aplicare.
keyboard_arrow_up