\uf1ad

BALINIT TURBINE PROAcoperiri pentru protejarea paletelor dumneavoastră

×
Turbine Pro
Turbină industrială de gaz
Turbine cu abur
Motor de avion

Duritatea și aderența BALINIT TURBINE PRO oferă protecție excepțională împotriva uzurii, eroziunii provocate de particulele solide și eroziunii provocate de picăturile de lichid. De aceea, este ideală pentru componentele de precizie supuse unor solicitări mari, chiar și în cazul temperaturilor ridicate.  Produsul acoperit finisat are o rugozitate a suprafeței foarte redusă (<0,1 Raµm) fără a necesita prelucrarea ulterioară a acoperirii.

Gama de acoperiri BALINIT TURBINE PRO, care folosesc structurile nitrură de titan-aluminiu (TiAlN), oferă un raport optim între duritatea mare și tensiunea compresivă reziduală. Acest lucru oferă o performanță excelentă, în special pentru componentele supuse unor solicitări mari.

BALINIT TURBINE PRO poate fi aplicat pe oțel, componente super aliate și din titan, cu efecte minime asupra rezistenței la oboseală.

 • Avantaje

  Avantaje

  Acoperirile pentru turbine BALINIT TURBINE PRO rezistente la coroziune și anti-eroziune permit cicluri de întreținere mai îndelungate și fiabilitate în funcționare

  • Acoperirile PVD și PACVD sunt adecvate în mod deosebit pentru componente de precizie datorită uniformității, repetabilității acoperirilor, nefiind necesară post-finisarea!
  • Soluțiile Oerlikon Balzers oferă tehnologii de acoperire ecologice care reduc costurile operaționale, extind intervalele de service și protejează componentele valoroase de orice tip de uzură
  • BALINIT TURBINE PRO are o rezistență de 40 de ori mai mare decât oțelul 
  • Rezistență de 5 ori mai mare la eroziune decât alte soluții de acoperire PVD
  • Solicitare minimă la oboseală a materialului componentei finisate originale
  • Menține rugozitatea suprafeței pentru a îmbunătăți eficiența fluxului de gaz
 • Specificații

  Specificații

  BALINIT TURBINE PRO
  Materialul acoperirii TiAlN
  Structura acoperirii Arc
  Culoarea acoperirii gri-violet
  Duritatea acoperirii HIT[GPa]* 32 +/- 2
  Coeficient de frecare (mediu uscat) vs. oțel** ~0.6
  Temp. max. de operare [°C]**** 700
  Temperatură de acoperire [°C] <500
  Grosimea specifică a acoperirii [µm] 5 - 25
  Observații generale Toate informațiile oferite sunt valori aproximative care depind de condițiile de aplicare, de mediu și de testare.
  *Duritatea acoperirii HIT[GPa] Măsurători realizate cu ajutorul nanoamprentelor, în conformitate cu ISO 14577. Pentru multistraturi, duritatea straturilor diferite variază.
  **Coeficient de frecare (mediu uscat) vs. oțel Determinate pe baza unui test, în condiții de determinare în mediu uscat, cu ajutorul unei bile de oțel în conformitate cu ASTM G99. În timpul efectuării testului, valorile oferite pot fi depășite.
  ****Temp. max. de operare [°C] Acestea sunt valori aproximative în afara intervalului. Din cauza legilor termodinamice există o dependență a presiunii în aplicare.
 • Descărcări
 • Aplicație

  Aplicații recomandate

  Aplicații ale componentelor

  • Aerospace compressors Aerospace compressors

   Oerlikon Balzers PVD coatings protect compressor blades against erosion and corrosion. This improves fuel efficiency and maintains the surface finish of the blades.

   Details
  • Gas Turbine Compressors Gas Turbine Compressors Details
  • Steam turbines Steam turbines

   Steam turbines component have to resist high temperature, water steam corrosion, erosion or fretting wear.

   Details
Contactați-ne