Choose your country / language

Magas esztétika és jobb azonosítás színkódolással

BALIMED FUTURA - high aesthetics and better identification through colour coding

A bronzszínű BALIMED ™ FUTURA nem csak javítja az orvosi műszerek esztétikáját, hanem segít a sebészeknek a műtéti eszközök jobb azonosításában. Továbbá a BALIMED ™ FUTURA nagy keménysége adja a sebészeti eszközök éles vágóéleit és kiváló védelmet nyújt a koptató kopás ellen..

  • Színkódolás
  • Élesebb vágóélek
  • Nagy keménység
  • Minimális kopás
  • Nagy hőstabilitás
BALIMED FUTURA
Bevonat anyaga TiAlN
Bevonatolási technológia Arc
Bevonat színe Bronz
Bevonat keménység HIT [GPa]* 33 ±3
Súrlódási együttható acéllal (szárazon)** 0,6
Belső feszültség [GPa]*** 0,6
Max. üzemi hőm. [°C]**** 700
Eljárás hőmérséklete < 350
Általános megjegyzés A megadott adatokat kérjük iránymutatóként kezelni, azok az adott alkalmazástól és felhasználási körülményektől valamint a vizsgálati feltételektől is függnek.
*Bevonat keménység HIT [GPa] A mérések ISO 14577 szerinti nanobemetszéssel történtek. Multilayer szerkezetű bevonatok esetén az egyes rétegek keménysége eltérő. A keménység az adott alkalmazástól függően módosítható.
**Súrlódási együttható acéllal (szárazon) A keménység megállapítása ball-on-disc (gömbsüveg csiszolattal) vizsgálattal, száraz körülmények között, ASTM G99 szerinti acélgolyóval történt. Felfutás alatt a megadottnál nagyobb értékek fordulhatnak elő.
***Belső feszültség [GPa] A mérések XRD, illetőleg hajlítási eljárással (Stoney-képlet) történtek. A számított hőterhelést kivontuk.
****Max. üzemi hőm. [°C] Ezek nem gyakorlati körülmények között mért, közelítő értékek. A termodinamikai törvényeknek megfelelően az értékek függenek az alkalmazásban tapasztalható nyomástól.

Visszajelzése vagy kérdése van? Lépjen kapcsolatba velünk!

keyboard_arrow_up