Choose your country / language

FAKUMA 2023: Hatékony és fenntartható műanyagfeldolgozás az Oerlikon Balzers felülettechnológiáival

Balzers, Liechtenstein, 2022. Október 5.– Az Oerlikon technológiai márkája, az Oerlikon Balzers, amely piacvezető a vékonyréteg-bevonatok között, bemutatja legújabb műanyag-feldolgozási megoldásait a FAKUMA ipari műanyag-feldolgozás világelső szakkiállításán, amely október 17. és 21. között kerül megrendezésre Friedrichshafenben, Németországban. Az Oerlikon Balzers felülettechnológiái, összhangban az Oerlikon fenntarthatósági stratégiájával, optimális védelmet nyújtanak a kopás és korrózió ellen a műanyagfeldolgozó iparágban. Ezek az előnyök segítenek az ügyfeleknek a szerszámok élettartamának növelésében, stabilabb gyártási folyamatot biztosítanak, és ennek köszönhetően kiváló minőségű műanyag termékeket szállítanak.

A szén alapú BALINIT MAYURA bevonat minden olyan alkalmazásra alkalmas, ahol kopás és feltapadás egyaránt előfordul. Kiemelkedő keménysége és simasága minimalizálja az anyaglerakódást a nem acélból készült fröccsöntő szerszámokon, míg a rendkívül vékony bevonat megőrzi az elválasztó élek élességét.

A szén alapú BALINIT MAYURA bevonat minden olyan alkalmazásra alkalmas, ahol kopás és feltapadás egyaránt előfordul. Kiemelkedő keménysége és simasága minimalizálja az anyaglerakódást a nem acélból készült fröccsöntő szerszámokon, míg a rendkívül vékony bevonat megőrzi az elválasztó élek élességét.

A BALINIT MOLDENA bevonat lehetővé teszi az újrahasznosítható műanyagok visszavezetését a gazdasági körforgásba, így azok újrafelhasználását. Az optimalizált áramlási viselkedés és az egyszerűsített formázás biztosítja a gördülékeny és stabil gyártási folyamatot.

A BALINIT MOLDENA bevonat lehetővé teszi az újrahasznosítható műanyagok visszavezetését a gazdasági körforgásba, így azok újrafelhasználását. Az optimalizált áramlási viselkedés és az egyszerűsített formázás biztosítja a gördülékeny és stabil gyártási folyamatot.

A fröccsöntés és az extrudálás során a formák felületi minőségének kulcsszerepe van a gyártási folyamatban a termék felület minőségében, termelékenységében és hatékonyságában. A kiváló minőségű felületi megoldásokkalc, a karbantartás ütemezésével és a váratlan leállások elkerülésével jelentős gyártási költségmegtakarítás érhető el; a műanyagfeldolgozás lépései pedig tovább optimalizálhatók az Oerlikon HRSflow testvérmárka melegcsatornás rendszereivel kombinálva.

BALINIT MAYURA – Nem acélból készült formák nagy pontosságú bevonatolása fröccsöntéshez
A szénalapú bevonat jellegzetes élénk szivárványszíneivel azonnali vizuális benyomást kelt, és valódi értékét a nem acélból készült finom szerszámok és a 200°C-nál alacsonyabb megeresztési hőmérsékletű szerszámacélok fröccsöntésénél mutatja be. Kiemelkedő keménysége (> 65 GPa) és simasága minimalizálja az felapadást és a kitöredezést, míg a rendkívül vékony bevonat megőrzi az élek élességét. A BALINIT® MAYURA alacsony folyamathőmérsékletű, de magas termikus és kémiai stabilitással rendelkezik, és akár 500°C-on is alkalmazható, míg a szénbevonatok általában 350°C-ra korlátozódnak. Minden olyan alkalmazásra megfelel, ahol kopás és a feltapadás egyaránt előfordul. Ennek eredményeként a gyártók a hosszabb szerszámélettartamból és a gyártási folyamat magasabb termelékenységéből profitálnak.

BALINIT MOLDENA – Újrahasznosítható műanyagok fröccsöntése
Az Oerlikon Balzers BALINIT CROMA PLUS PVD-bevonata, amely megvédi a formákat a kopástól, a korróziótól és a letapadástól, sok éven át bevált a fröccsöntés és extrudálás során a műanyagok széles körében. Utódja, a BALINIT® MOLDENA ideális védőbevonat az agresszív üvegszálas műanyagok fröccsöntéséhez. Egyre gyakrabban használják könnyű alkatrészekben a nyersanyagok megőrzése és a károsanyag-kibocsátás további csökkentése érdekében. A bevonat optimalizálja az áramlást, növeli a korrózióállóságot, megkönnyíti a formázást és jelentősen csökkenti a kopást és a lerakódásokat. Ez jobb anyagfelhasználást és hosszabb karbantartási intervallumot eredményez.

A rendkívül kemény néhány mikronos vékony BALINIT MOLDENA teljesen újrahasznosított anyagokhoz készült, hogy lehetővé tegye a gazdaságosságot és a rendkívül égésgátló anyagok használatát. A BALINIT MOLDENA már bizonyított az ügyfelek fröccsöntési projektjeiben, ahol a selejt arányát nullára csökkentették, és a fröccsöntések számát jelentősen megnövelték, miközben a termék minősége változatlan maradt.

BALITHERM PRIMEFORM – Hőkezelés tükrös felületű formáknak
A tükörpolírozott formafelületek nagyon érzékenyek, és a BALITHERM® PRIMEFORM-mal történő kezelés ideális módja a leválasztás megkönnyítésének, a folyamatok megbízhatóságának optimalizálásának és az alkatrészminőség javításának. Az erős kopásnak és felhegedésnek kitett területek védhetők a karcolásoktól, a környezeti hatásoktól és a nem megfelelő kezeléstől. A BALITHERM PRIMEFORM diffúziós kezelés akár 1400 HV-ig növeli a forma felületi keménységét, ellenállóbbá téve a formákat, és csökkenti a lerakódást, a foltosodást és az élek törékenységét. Ideális műanyag fröccsöntő szerszámokhoz az autóiparban, a bútoriparban, a csomagolóiparban és az orvosi iparban. Alkalmazásával a fröccsöntő formák hatékonysága akár 60%-kal is növelhető.

Teljes körű polírozás és bevonat szolgáltatás az Oerlikon Balzerstől
Az Oerlikon Balzers teljes körű szolgáltatást kínál ügyfeleinek, beleértve a polírozást és a formák kialakításához tökéletesen illeszkedő bevonatolást. Az alkalmazási követelményektől függően a cég magasan képzett személyzete elvégzi a polírozást meghatározott szemcsemérettel vagy magasfényű polírozással – egyedi kérésre az ügyfél telephelyén.

Optimalizált ipari műanyagfeldolgozás az Oerlikon-nal
Az ipari műanyag-feldolgozásban a vásárlók a tökéletesen összehangolt gyártási folyamato előnyeit élvezhetik, a legújabb Oerlikon HRSflow melegcsatornás rendszerek és az Oerlikon Balzers felületi megoldások együttesével. Az Oerlikon szakértői a FAKUMA 1. csarnokában, az A1-1215/1216-os standon állnak majd a látogatók rendelkezésére, hogy tanácsot adjanak a látogatóknak a megoldások különféle kombinációival kapcsolatban, amelyek melegcsatornás rendszereket, szerszámbevonatokat és hőkezelési megoldásokat alkalmaznak.

További információért vegye fel velünk a kapcsolatot:

Petra Ammann

Petra Ammann

Head of Communications Oerlikon Balzers

© Copyright 2024 OC Oerlikon Management AG

Back to top keyboard_arrow_up

keyboard_arrow_up