Choose your country / language

A menetfúrás gyakran az utolsó gyártási lépés, és ebben a kritikus végső fázisban a kiváló minőségű termék biztosítása megköveteli, hogy a menetfúrók hatékonyan és megbízhatóan működjenek. Ezért a nagy teljesítményű bevonat fontos szerepet játszik a gyártási folyamatban: jelentősen javítja a kopásállóságot, kedvező nyomatékgörbét tesz lehetővé, valamint fokozza a forgácsképződést és eltávolítást.

BALIQ ANTOS bevonatos szerszámok
BALIQ ANTOS bevonatos szerszámok
BALIQ ring

Minden tapasztalatunkat és szakértelmünket felhasználtuk a BALIQ® ANTOS kifejlesztésekor, amely az úttörő S3p technológián alapul, és rendkívül kemény bevonatokat tesz lehetővé nagyon sima felületekkel és kiváló tapadással.

A BALIQ® ANTOS egy AlCrN básisú bevonat, kiváló kopásállósággal, amely nagy teljesítményt nyújt, különösen rozsdamentes acél menetfúrásakor. A WC/C felső bevonatréteg kivételes súrlódási és kenési tulajdonságokat biztosít magas hőállóság mellett. Mindez sima futást eredményez, optimalizált forgácsképzéssel és eltávolítással. Az alacsony forgatónyomaték kisebb csúcsterhelés mellett stabil teljesítményt és hosszabb szerszám élettartamot biztosít.

BALIQ ANTOS
Bevonat anyaga AlCrN + WC/C
Bevonatolási technológia S3p
Bevonat színe sötét szürke
Bevonat keménység HIT [GPa]* 35 +/-2 / 18 +/-1
Belső feszültség [GPa]*** - 2.5 +/-1
Max. üzemi hőm. [°C]**** 1100 (AlCrN)
Eljárás hőmérséklete < 500
Általános megjegyzés A megadott adatokat kérjük iránymutatóként kezelni, azok az adott alkalmazástól és felhasználási körülményektől valamint a vizsgálati feltételektől is függnek.
*Bevonat keménység HIT [GPa] A mérések ISO 14577 szerinti nanobemetszéssel történtek. Multilayer szerkezetű bevonatok esetén az egyes rétegek keménysége eltérő. A keménység az adott alkalmazástól függően módosítható.
***Belső feszültség [GPa] A mérések XRD, illetőleg hajlítási eljárással (Stoney-képlet) történtek. A számított hőterhelést kivontuk.
****Max. üzemi hőm. [°C] Ezek nem gyakorlati körülmények között mért, közelítő értékek. A termodinamikai törvényeknek megfelelően az értékek függenek az alkalmazásban tapasztalható nyomástól.

Visszajelzése vagy kérdése van? Lépjen kapcsolatba velünk!

keyboard_arrow_up