\uf1ad

vSHARE-palvelusovellus Nopea asiantuntija-apu aina puolellasi – reaaliaikainen etätuki kuvia ja videoita vaihtamalla kesken työskentelyn

vSHARE-palvelusovellus

Järjestelmäsi ei toimi oikein ja tarvitset asiantuntija-apua, mutta et oikein tiedä, miten selittäisit ongelmasi? – Oerlikon Balzersin vSHARE-sovelluksen avulla nopea ja helppo ratkaisu on taattu. Yksinkertaisen rekisteröintiprosessin jälkeen Oerlikon Balzers -tuen asiantuntija on vain yhden napsautuksen päässä. Selitä ongelma jakamalla älypuhelimen tai tabletin kameran näkymä ja käyttämällä reaaliaikaista merkki- ja piirtotoimintoa. Asiantuntijan avulla järjestelmäsi on taas toiminnassa mahdollisimman lyhyessä ajassa. VSHARE-sovelluksella hyödyt entistäkin nopeammista vastausajoista ja optimoidusta pinnoitusjärjestelmän saatavuudesta.

 

VSHARE-sovellus yhdistää asiakkaan Oerlikon Balzers -tukiasiantuntijaan ongelmien nopeaa ratkaisemista ja tietojen reaaliaikaista vaihtamista varten. VSHARE hyödyntää älypuhelimen tai tablettitietokoneen nykyaikaisia ja jo käytössä olevia visuaalisia, graafisia ja audiotyökaluja.


Edut:

  • Yksinkertainen rekisteröintiprosessi
  • Helppo ja intuitiivinen käyttö
  • Järjestelmän helppo tunnistaminen laitteen QR-koodin skannauksen avulla
  • Suoran äänen ja kuvan jakaminen etäasiantuntijoiden kanssa, merkintä- ja piirtotoiminto mukaan lukien
  • Pysäytyskuvien kaappaaminen ja jakaminen
  • Puheluhistoria kuvakaappauksilla
  • Olemassa olevia laitteita voidaan käyttää

Asiakasnäkymä
Tukihenkilön näkymä (Oerlikon Balzers -asiantuntija)
 


Lataa vSHARE-sovellus* ja rekisteröidy hyötyäksesi Oerlikon Balzers -asiantuntijoiden optimaalisesta tuesta ja saadaksesi pinnoitusjärjestelmäsi nopeasti takaisin toimintaan.

 
 

* VSHARE-sovelluksen käyttö vaatii rekisteröinnin. Saadaksesi rekisteröintitiedot, ota yhteyttä paikalliseen Oerlikon Balzers -edustajaan tai etsi lähimmän asiakaskeskuksen yhteystiedot täältä.

Yhteystie­dot