Choose your country / language

Historiska milstolpar

Passion for surface solutions: from our beginnings in 1946 until today

1946 - 2021: Från en idé till världsledande inom teknik.

I 75 år har Oerlikon Balzers stått för banbrytande utveckling och varit världsledande inom beläggningar med tunnfilm. Vi lever vår passion för ytbeläggningar med en unik kombination av hållbar utveckling, innovativ drivkraft, entreprenörsanda och tradition. Detta gynnar både våra kunder och vår miljö - igår, idag och imorgon.

Upptäck 75 år med Oerlikon Balzers

Balzers första hårda PVD-beläggning för verktyg, BALINIT® A, ”föddes” officiellt den 1:e september 1978. Ända sedan dess har Oerlikon Balzers varit en framgångshistoria utan motstycke, både som banbrytare inom beläggningsindustrin och som marknadsledare.

Tidslinje

Tidslinjefilter

Oerlikon Balzers utökar sitt tjänsteutbud i Nordamerika med det största centret i västra USA

Det nya beläggningscentret är det största i västra USA och är utrustat med den senaste beläggningstekniken, vilket gör det möjligt för Oerlikon Balzers att tillhandahålla beläggningstjänster för precisionskomponentindustrin och verktyg inom skärande bearbetning samt formsprutning, pressgjutning och metallformning.

Oerlikon Balzers fortsätter att expandera i Asien med det första beläggningscentret i Vietnam

Det nya beläggningscentret i Bac Ninh, nordost om den vietnamesiska huvudstaden Hanoi, utgör en viktig milstolpe i expansionsstrategin i Asien och med sina högkvalitativa och väletablerade beläggningstjänster erbjuder Oerlikon Balzers nya affärsmöjligheter i den framväxande ekonomin i Vietnam.

Oerlikon Balzers introducerar BALINIT DURANA, en mångsidig beläggning för krävande maskinbearbetning.

Kombinationen av AlTiN-baserade skikt och TiSiXN-skikt ger BALINIT DURANA en hög grad av duktilitet och enastående slitstyrka, även vid extrema driftstemperaturer. En skräddarsygg beläggningsstruktur och dess egenskaper minskar nötande slitage. Kunder drar nytta av en avsevärd prestandaökning och en livslängd för sina skärverktyg som är över genomsnittet.

Oerlikon Balzers introducerar BALDIA, den nya portföljen med diamantbeläggningar

Diamant har speciella egenskaper: den är extremt slitstark på grund av sin oöverträffade hårdhet, erbjuder värmeledningsförmåga och är kemiskt inert, vilket gör den till det bästa valet för bearbetning av kraftigt nötande material. Diamantbeläggningarna i den nya BALDIA-portföljen förbättrar bearbetningsprestandan och möjliggör tillverkning av komponenter med snävare toleranser så att högsta möjliga precision kan uppnås.

Oerlikon Balzers utökar sitt utbud av tjänster i Ryssland med ett nytt omslipningscenter för skärande verktyg

Oerlikon Balzers har öppnat ett nytt omslipningscenter i Moskva för att möta globala och lokala kunders efterfrågan på ett omfattande utbud av tjänster för omslipning och ombeläggning av deras skärverktyg. Oerlikon Balzers erbjuder redan denna tjänst över hela världen, inklusive Ryssland, i 18 länder i Europa, Nord- och Sydamerika och Asien.

Oerlikon förvärvar Coeurdor för att expandera till den växande marknaden för lyxartiklar

Oerlikon tillkännager det framgångsrika förvärvet av Coeurdor, en ledande fullserviceleverantör av komponenter för den snabbt växande lyxvaruindustrin. Coeurdor är ett väletablerat varumärke och fullserviceleverantör för design, tillverkning och beläggning av metallkomponenter till världsledande lyxvarumärken. Coeurdors accessoarer utgör delar av läderväskor, bälten, klockor och andra lyxartiklar.

Oerlikon Balzers tecknar ett 10-årigt kontrakt med MTU Aero Engines för att belägga komponenter till nästa generations flygmotorer och förbättra effektiviteten

Med detta långsiktiga avtal tar Oerlikon Balzers ytterligare ett stort steg framåt när det kommer till att leverera avancerad ytteknik och beläggningar till flygindustrin. MTU Aero Engines, Tysklands ledande flygmotortillverkare, kommer att dra nytta av industrialisering, know-how och expertis hos en ledande leverantör av PVD-beläggningar och dess utrustningsportfölj för att med kort varsel kunna leverera en genomgående hög och reproducerbar produktkvalitet.

75 år med Oerlikon Balzers: ändlös passion för hållbara yttekniker

Oerlikon Balzers firar sin 75-årsdag. År 1946 hade professor Max Auwärter en idé om hur man skulle göra den då i stort sett okända tunnfilmstekniken i vakuum användbar i industriell skala. Sedan 1980-talet har det Liechtenstein-baserade företaget förvaltat den idén och fokuserat på sin passion för hållbara innovationer som avsevärt förbättrar prestanda och livslängd för verktyg och precisionskomponenter i en rad olika branscher.

Oerlikon Balzers på EMO 2021: Maximal produktivitet med hållbara beläggningslösningar

Oerlikon Balzers har visat upp sina senaste beläggnings- och utrustningsutvecklingar samt digitala tjänster på EMO i Milano mellan 4 och 9 oktober 2021. De senaste innovationerna ger kunderna utökad verktygslivslängd, högre processtillförlitlighet, ökad produktivitet och minskat miljöavtryck, samtidigt som de sparar avsevärda produktionskostnader.

Hållbar fordonsproduktion: Beläggningslösningar från Oerlikon Balzers bidrar till utmärkelsen för ett innovativt plastkoncept från en förstklassig biltillverkare

Oerlikon Balzers levererade beläggningsutrustning och metoder för metallisering av plastdelar till BMW Groups fabrik i Landshut. ePD-tekniken som utvecklats av Oerlikon Balzers möjliggör innovativa funktioner och design, och uppfyller miljömässiga föreskrifter från REACH. I september vann BMW Group Grand Award för sitt innovativa plastkoncept i sin nya, helelektriska och kompakta SUV, BMW iX. Både Oerlikon Balzers beläggningar med sensortransparenta egenskaper och beläggningarna på formverktygen som producerar det nydesignade njurgallret bidrog till utmärkelsen.

1 av 10

Feedback eller frågor? Kontakta oss!

keyboard_arrow_up