Choose your country / language

Historiska milstolpar

Passion for surface solutions: from our beginnings in 1946 until today

1946 - 2021: Från en idé till världsledande inom teknik.

I 75 år har Oerlikon Balzers stått för banbrytande utveckling och varit världsledande inom beläggningar med tunnfilm. Vi lever vår passion för ytbeläggningar med en unik kombination av hållbar utveckling, innovativ drivkraft, entreprenörsanda och tradition. Detta gynnar både våra kunder och vår miljö - igår, idag och imorgon.

Upptäck 75 år med Oerlikon Balzers

Balzers första hårda PVD-beläggning för verktyg, BALINIT® A, ”föddes” officiellt den 1:e september 1978. Ända sedan dess har Oerlikon Balzers varit en framgångshistoria utan motstycke, både som banbrytare inom beläggningsindustrin och som marknadsledare.

Tidslinje

Tidslinjefilter

Launch of BALINIT FORMERA / FORMERA PLUS – the coating solution for AHSS forming applications

Vårt 5:e beläggningscenter öppnar i Sydkorea

Oerlikon Balzers öppnar sitt 5:e beläggningscenter i Gwangju i Sydkorea. ”Korea är en riktig framgångshistoria för Oerlikon Balzers. Detta nya center ger oss möjlighet att tillhandahålla ännu bättre och snabbare leveransservice för våra kunder inom formande industri / tillverkning av hushållsapparater och för våra kunder i fordonsindustrin i det blomstrande Gwangjuområdet,” säger Marc Desrayaud, som är chef för affärsenheten Tooling Solutions på Oerlikon Surface Solutions.

Centret för Automotive Solutions i Bengaluru i Indien expanderar

Den nya byggnaden för Automotive Solutions tredubblar storleken på Oerlikon Balzers redan existerande servicecenter i denna enorma storstad i södra Indien. Med en stor investering i framtiden och i den indiska marknaden kan Oerlikon Balzers nu förse kunder från olika industrier med bättre och snabbare service, och med ett bredare utbud tjänster. Tjänster fokuserade på fordonsindustrin, men även rymdfarts-, olja & gas-, textil- och bearbetningsmarknaderna för precisionskomponenter.

70 år av innovation

“Gerätebau-Anstalt” grundandes 1946 i Balzers. Prof. Max Auwärter, Franz Josef II av Liechtenstein och entreprenören Emil G. Bührle fick den revolutionerande idén att utveckla tillverkningsprocesser för tunna beläggningar och att på egen hand tillverka den utrustning som krävdes för användning inom industrin. På så sätt blev processen och utrustningen för första gången en och samma enhet som erbjöds och såldes tillsammans - en affärsmodell som kunnat stoltsera med exceptionell framgång i mer än 70 år.

1 av 4

Feedback eller frågor? Kontakta oss!

keyboard_arrow_up