Choose your country / language

Historiska milstolpar

Passion for surface solutions: from our beginnings in 1946 until today

1946 - 2021: Från en idé till världsledande inom teknik.

I 75 år har Oerlikon Balzers stått för banbrytande utveckling och varit världsledande inom beläggningar med tunnfilm. Vi lever vår passion för ytbeläggningar med en unik kombination av hållbar utveckling, innovativ drivkraft, entreprenörsanda och tradition. Detta gynnar både våra kunder och vår miljö - igår, idag och imorgon.

Upptäck 75 år med Oerlikon Balzers

Balzers första hårda PVD-beläggning för verktyg, BALINIT® A, ”föddes” officiellt den 1:e september 1978. Ända sedan dess har Oerlikon Balzers varit en framgångshistoria utan motstycke, både som banbrytare inom beläggningsindustrin och som marknadsledare.

Tidslinje

Tidslinjefilter

Europas första kompetenscentrum för fordonsindustrin öppnar

I en stor öppningsceremoni med många hedersgäster och kunder öppnar Oerlikon Balzers sitt första Europeiska kompetenscentrum för beläggningar inom fordonsindustrin. Den nya anläggningen i Veľká Ida nära den stora slovakiska staden Košice är en del av Oerlikon Balzers strategi för fordonsmarknaden.

EMO 2015: Oerlikon Balzers presenterar BALINIT ALTENSA, en PVD-beläggning för ultrasnabb kuggbearbetning

Extrema skärhastigheter, maximerad produktivitet, märkbart längre verktygslivslängder - detta är resultaten från verkliga tester som gjorts på BALINIT ALTENSA, den AlCrN-baserade beläggning Oerlikon Balzers utvecklat för att möta trender inom fordons- och tillverkningsindustrin. Med BALINIT ALTENSA, som först presenterades på EMO 2015 i Milano/Italien, har fordonstillverkare och leverantörer redan rapporterat exceptionella resultat inom ett brett fält av applikationer med kuggbearbetning.

EMO 2015: Oerlikon Balzers presenterar det högproduktiva beläggningssystemet INNOVENTA mega

Den nya INNOVENTA mega omdefinierar även riktvärden för produktivitet. Det är nu den största beläggningskammaren i vår portfölj och ger väldigt kort genomloppstid för verktyg som fräsar eller borrar: genomsnittliga batchtider på mindre än fem timmar är standard. Det kan hantera arbetsstycken som är drygt en meter höga, och som har en diameter på 96 cm. Med tillåtna vikter upp till 3000 kg är detta den ideala plattformen för att belägga skrymmande formar eller sågblad. INNOVENTA mega kan hantera hela repertoaren med BALINIT-beläggningar liksom skräddarsydda beläggningar för ett brett antal applikationer. Snabb igångsättning, enkel hantering och hög reproducerbarhet är ytterligare några funktioner. Slutsatsen är att INNOVENTA mega utgör ett perfekt komplement till Balzers mer kompakta system INNOVA och INGENIA.

1 av 3

Feedback eller frågor? Kontakta oss!

keyboard_arrow_up