Choose your country / language

Historiska milstolpar

Passion for surface solutions: from our beginnings in 1946 until today

1946 - 2021: Från en idé till världsledande inom teknik.

I 75 år har Oerlikon Balzers stått för banbrytande utveckling och varit världsledande inom beläggningar med tunnfilm. Vi lever vår passion för ytbeläggningar med en unik kombination av hållbar utveckling, innovativ drivkraft, entreprenörsanda och tradition. Detta gynnar både våra kunder och vår miljö - igår, idag och imorgon.

Upptäck 75 år med Oerlikon Balzers

Balzers första hårda PVD-beläggning för verktyg, BALINIT® A, ”föddes” officiellt den 1:e september 1978. Ända sedan dess har Oerlikon Balzers varit en framgångshistoria utan motstycke, både som banbrytare inom beläggningsindustrin och som marknadsledare.

Tidslinje

Tidslinjefilter

Med stöd av Prins Franz Josef II och den schweiziske industrimannen Emil Georg Bührle, grundar Professor Max Auwärter företaget Gerätebauanstalt Balzers

Målet var att göra den vid tidpunkten okända och outforskade tekniken med vakuum och tunnfilm användbar i industriell skala. Eftersom det inte fanns några system eller utrustning för tillverkning av tunnfilmsbeläggningar vid denna tidpunkt valde företaget att utveckla och tillverka dem själva. De första populära användningsområdena var solskydds- och reflektionsskyddsbeläggningar för ögonlinser, reflektionsskyddsbeläggningar för kameralinser, optiska filter och reflektorer och tunna filmer för elektroniska applikationer.

  • Med stöd av Prins Franz Josef II och den schweiziske industrimannen Emil Georg Bührle, grundar Professor Max Auwärter företaget Gerätebauanstalt Balzers
1 av 1

Feedback eller frågor? Kontakta oss!

keyboard_arrow_up