\uf1ad

Press releases (05/05/21) Oerlikon Balzers introducerar BALDIA, den nya portföljen med diamantbeläggningar

Oerlikon Balzers introducerar BALDIA, den nya portföljen med diamantbeläggningar Balzers, Liechtenstein, 5 maj 2021 – Oerlikon Balzers, en ledande leverantör av ytbehandlingar, har introducerat sin nya BALDIA-portfölj med diamantbeläggningar. Diamant har speciella egenskaper: den är extremt slitstark på grund av sin oöverträffade hårdhet, erbjuder värmeledningsförmåga och är kemiskt inert, vilket gör den till det bästa valet för bearbetning av kraftigt nötande material. Diamantbeläggningarna i den nya BALDIA-portföljen förbättrar bearbetningsprestandan och möjliggör tillverkning av komponenter med snävare toleranser så att högsta möjliga precision kan uppnås.

Den nya portföljen med diamantbeläggningar täcker hela spektrumet av krävande maskinbearbetningar och är indelad i två olika grupper substrat. Den första innehåller beläggningar för bearbetning av kraftigt nötande komprimerade och sintrade pulver som grafit för olika formverktyg, samt keramer för dentalprodukter. För dessa applikationer ger beläggningarna BALDIA COMPACT och BALDIA COMPACT DC bästa möjliga bearbetningsprestanda. Den andra gruppen substrat är fiberförstärkt plast, skiktade material och kraftigt nötande aluminiumlegeringar som används inom flyg- och fordonsindustrin. För den här gruppen är BALDIA NANO och BALDIA COMPOSITE DC rätt val. I båda grupperna står tillägget "DC" för maximal beläggningskvalitet med konstant hög verktygsprestanda och snävast möjliga toleranser för verktygsdiameter och beläggningstjocklek.

Wolfgang Kalss, Head of Cutting Tools på Oerlikon Balzers, säger: ”Förvärvet av D-Coat förra året gav oss möjligheten att skapa synergi genom att samla vår know-how och därmed utveckla de bästa lösningarna. Resultatet är den nya BALDIA-portföljen, som är skräddarsydd för de specifika behoven på dagens mest krävande marknader. Vår nya BALDIA-portfölj gör det möjligt för våra kunder att bearbeta mycket utmanande specialmaterial på ett ekonomiskt sätt och öka livslängden på sina skärverktyg.”

Oerlikon Balzers driver kompetenscenter för diamantbeläggningar på alla kontinenter där företaget har produktionsanläggningar. Vid de viktigaste centren i Niederkorn (Luxemburg), Erkelenz (Tyskland; tidigare D-Coat), Lake Orion (USA), Busan (Sydkorea) och snart fler länder i Asien finns experter till hands för att bistå kunder med rådgivning kring rätt BALDIA-beläggning.

För mer information om den nya beläggningsportföljen BALDIA, besök: https://www.oerlikon.com/balzers/baldia/

BALDIA är den nya portföljen med högkvalitativa diamantbeläggningar från Oerlikon Balzers. De snäva toleranserna ger förbättrad skärprestanda vid bearbetning av mycket krävande specialmaterial och erbjuder således ett avgörande mervärde för kunderna.

BALDIA är den nya portföljen med högkvalitativa diamantbeläggningar från Oerlikon Balzers. De snäva toleranserna ger förbättrad skärprestanda vid bearbetning av mycket krävande specialmaterial och erbjuder således ett avgörande mervärde för kunderna.

För mer information, vänligen kontakta:

Petra Ammann
Head of Communications Oerlikon Balzers
T +423 388 7500
petra.ammann@oerlikon.com
www.oerlikon.com/balzers

Tillbaka till översikten

Kontakta oss