\uf1ad

Press releases (04/01/21) Oerlikon Balzers fortsätter att expandera i Asien med det första beläggningscentret i Vietnam

Oerlikon Balzers fortsätter att expandera i Asien med det första beläggningscentret i Vietnam Balzers, Liechtenstein, 1 april 2021 – Oerlikon Balzers, en ledande leverantör av ytlösningar för metall- och plastbearbetningsindustrin, har ytterligare utökat sina beläggningstjänster i Asien. Företaget öppnade nyligen ett nytt kundcenter i Bac Ninh i nordöstra delen av huvudstaden Hanoi för att bättre kunna betjäna kunder över hela Vietnam. Det nya beläggningscentret utgör en viktig milstolpe i expansionsstrategin i Asien och med sina högkvalitativa och väletablerade beläggningstjänster erbjuder Oerlikon Balzers nya affärsmöjligheter i den framväxande ekonomin i Vietnam.

Under de senaste åren har Vietnam utvecklats till ett viktigt ekonomiskt nav i Asien, vilket gör det möjligt för Oerlikon Balzers att betjäna flera industrier med sina beläggningar. Det nya beläggningscentret i Hanoi kommer huvudsakligen att fokusera på affärsområdena skärande och formande verktyg, men också på den växande marknaden för högteknologiska komponenter för mobiltelefoner, elektronik och halvledare samt plast- och aluminiumprodukter för konsumtionsvaror.

Oerlikon Balzers etablerade en filial i Hanoi redan 2017 för att möta den höga efterfrågan i Sydostasien och har sedan dess betjänat lokala kunder från centret i Thailand inom olika applikationsområden. Utvecklingen och expansionen stöddes aktivt av Balzers enheter i Indien och Thailand, även under det särskilt utmanande fjolåret 2020. Från det nya centret i Vietnam kan Oerlikon Balzers nu erbjuda en förbättrad service till sina lokala kunder med snabba leveranstider och korta transportvägar, för en reducerad miljöpåverkan.

Michel Maeusli, verkställande direktör för Balzers i Thailand & CLMV-länderna (Kambodja, Laos, Malaysia och Vietnam), säger: ”Vietnam är en mycket lovande marknad för oss. Med det nya beläggningscentret i Hanoi, som ligger nära nyckelmarknaderna och våra kunder, är vi övertygade om att vi kommer befästa vår position som en ledande leverantör av ytlösningar tack vare vår utmärkta beläggningsportfölj och vårt unika utbud av tjänster."

Pravin Shirse, regionchef Sydostasien, tillägger: ”Att öppna den nya beläggningsanläggningen är en stor prestation, särskilt i dessa utmanande pandemitider. Jag vill tacka hela teamet för deras engagemang och enastående lagarbete i etableringen av denna nya anläggning. Jag är övertygad om att vi kommer att kunna erbjuda våra kunder bättre service och etablera oss på den växande vietnamesiska marknaden."

Oerlikon Balzers har ytterligare utökat sina beläggningstjänster i Asien genom att öppna sitt nya center i Bac Ninh, nordöster om den vietnamesiska huvudstaden Hanoi, för att kunna betjäna kunder över hela landet.

Oerlikon Balzers har ytterligare utökat sina beläggningstjänster i Asien genom att öppna sitt nya center i Bac Ninh, nordöster om den vietnamesiska huvudstaden Hanoi, för att kunna betjäna kunder över hela landet.

För mer information, vänligen kontakta:

Norden
Magnus Andersson
Marketing Manager Nordics
T +46 35 202 05 99
magnus.andersson@oerlikon.com
www.oerlikon.com/balzers/se

Globalt
Petra Ammann
Head of Communications Oerlikon Balzers
T +423 388 7500
petra.ammann@oerlikon.com
www.oerlikon.com/balzers

Tillbaka till översikten

Kontakta oss